Interj

Danylo Beskorovainyi: Kt j flid kell

Danylo Beskorovainyi: Kt j flid kell

Interj
| cs 21.11.2019, Krisztin Nagy

Az ukrn vd immr ellenflknt s vilgbajnokknt tr vissza Nagymihlyba.

article_bannerarticle_banner

Besko, szombaton egy klnleges mrkzs vr rd, hiszen a mlt szezont Nagymihlyban tlttted klcsnben. Milyen eredmnyt vrsz szombaton?
Szmomra ez egy ugyanolyan meccs lesz, mint a tbbi. Gyznnk kell, hiszen hat ponttal le vagyunk maradva a Slovan mgtt.

Mikor voltl legutbb Nagymihlyban?
Mjusban, az utols bajnoki tallkoz utn, mg az U20-as vilgbajnoksgot megelzen.

Teht egyszer futballistaknt tvoztl, de vilgbajnokknt trsz vissza…
Kellemes lesz tallkozni az egykori csapattrsaimmal s a nagymihlyi szurkolkkal. Bzom benne, hogy minl tbben kiltogatnak az sszecsapsra s megmutathatom nekik, hogy az szneikben s a DAC mezben is egy j focista vlt bellem. Amikor Nagymihlyban futballoztam, meg szoktak lltani egy kzs fnykprt. Remlem, hogy nem felejtettek el.

Mit jelenthet a szombati mrkzsre nzve, hogy a Nagymihly pr nappal ezeltt edzcsern esett t?
Br j a vezetedzjk, de tisztban vagyok vele, hogy milyen nyomot hagyott ott Anton oltis, aki nemcsak kivl trner, hanem remek pszicholgus is. Az helyt az addigi asszisztense, Jozef Majoro vette t, teht szerintem ez nem jelent majd tl sok vltoztatst.

Melyek a Nagymihly erssgei?
A gyors ellentmadsok. Mlyen visszahzdnak s hossz labdkkal indtjk a kontrkat. Oda kell figyelnnk a jobbhtvd Rotra, aki fiatal, gyors, jl bnik a labdval s igyekszik rszt venni a tmadsokban. Ugyangy szorosan kell riznnk a csapatkapitny ofkot, aki remek futballista s aki tbb j csapat mellett ngy vet a Slovanban is eltlttt. Kivl passzai vannak s gyors gondolkods is. J csapat a Nagymihly, de jelenleg tbb olyan j klfldi jtkosuk is van, akiket annyira nem ismerek.

Mit kell tennnk a hrom pontrt?
Neknk kellene birtokolnunk a labdt s gyorsan futballozni, ahogy azt az edz is kri tlnk. Ha mindkt flidben a sajt jtkunkat nyjtjuk, akkor a nagymihlyiak eslytelenek lesznek.

Az n hazm: Ukrajna

A turistknak Kijevet, Harkovot s Lvivet ajnlanm. Kijev az orszg fvrosa, Harkovban pedig kt s fl vet laktam. Szerintem utbbi Ukrajna legjobb vrosa, sok bartom van ott. Lviv is szp hely, sok turista ltogatja. Az ukrn emberek jk, bartsgosak. Mindegyikk szvesen elbeszlget az oda ltogatkkal s segtenek is nekik rult el rszleteket Beskorovainyi a hazjrl s annak lakosairl. A hszves vd Dnyepropetrovszkbl szrmazik, gy a szlvrost sem hagyta ki. A nagy Dnyeper foly szeli t a vrost, ami szintn szp hely. De mivel kt s fl esztendt tltttem a harkovi Metaliszt egyttesnl, azt mondhatom, hogy szmomra Harkov Ukrajna legszebb vrosa.