Interjú

Danylo Beskorovainyi: Két jó félidő kell

Danylo Beskorovainyi: Két jó félidő kell

A-CSAPAT
|
Interjú
| csü 21.11.2019, Krisztián Nagy
article_banner
article_banner

Az ukrán védő immár ellenfélként és világbajnokként tér vissza Nagymihályba.

Besko, szombaton egy különleges mérkőzés vár rád, hiszen a múlt szezont Nagymihályban töltötted kölcsönben. Milyen eredményt vársz szombaton?
„Számomra ez egy ugyanolyan meccs lesz, mint a többi. Győznünk kell, hiszen hat ponttal le vagyunk maradva a Slovan mögött.”

Mikor voltál legutóbb Nagymihályban?
„Májusban, az utolsó bajnoki találkozó után, még az U20-as világbajnokságot megelőzően.”

Tehát egyszerű futballistaként távoztál, de világbajnokként térsz vissza…
„Kellemes lesz találkozni az egykori csapattársaimmal és a nagymihályi szurkolókkal. Bízom benne, hogy minél többen kilátogatnak az összecsapásra és megmutathatom nekik, hogy az ő színeikben és a DAC mezében is egy jó focista vált belőlem. Amikor Nagymihályban futballoztam, meg szoktak állítani egy közös fényképért. Remélem, hogy nem felejtettek el.”

Mit jelenthet a szombati mérkőzésre nézve, hogy a Nagymihály pár nappal ezelőtt edzőcserén esett át?
„Bár új a vezetőedzőjük, de tisztában vagyok vele, hogy milyen nyomot hagyott ott Anton Šoltis, aki nemcsak kiváló tréner, hanem remek pszichológus is. Az ő helyét az addigi asszisztense, Jozef Majoroš vette át, tehát szerintem ez nem jelent majd túl sok változtatást.”

Melyek a Nagymihály erősségei?
„A gyors ellentámadások. Mélyen visszahúzódnak és hosszú labdákkal indítják a kontrákat. Oda kell figyelnünk a jobbhátvéd Rotára, aki fiatal, gyors, jól bánik a labdával és igyekszik részt venni a támadásokban. Ugyanúgy szorosan kell őriznünk a csapatkapitány Žofčákot, aki remek futballista és aki több jó csapat mellett négy évet a Slovanban is eltöltött. Kiváló passzai vannak és gyors gondolkodású is. Jó csapat a Nagymihály, de jelenleg több olyan új külföldi játékosuk is van, akiket annyira nem ismerek.”

Mit kell tennünk a három pontért?
„Nekünk kellene birtokolnunk a labdát és gyorsan futballozni, ahogy azt az edző is kéri tőlünk. Ha mindkét félidőben a saját játékunkat nyújtjuk, akkor a nagymihályiak esélytelenek lesznek.”

Az én hazám: Ukrajna

„A turistáknak Kijevet, Harkovot és Lvivet ajánlanám. Kijev az ország fővárosa, Harkovban pedig két és fél évet laktam. Szerintem utóbbi Ukrajna legjobb városa, sok barátom van ott. Lviv is szép hely, sok turista látogatja. Az ukrán emberek jók, barátságosak. Mindegyikük szívesen elbeszélget az oda látogatókkal és segítenek is nekik” – árult el részleteket Beskorovainyi a hazájáról és annak lakosairól. A húszéves védő Dnyepropetrovszkból származik, így a szülővárosát sem hagyta ki. „A nagy Dnyeper folyó szeli át a várost, ami szintén szép hely. De mivel két és fél esztendőt töltöttem a harkovi Metaliszt együttesénél, azt mondhatom, hogy számomra Harkov Ukrajna legszebb városa.”

article_bannerarticle_banner