Interj

Dominik Kruliak: Nagy k esett le a szvemrl

Dominik Kruliak: Nagy k esett le a szvemrl

Interj
| h 22.11.2021, Nagy Krisztin, foto: Csfalvay .Andrs

Egy edzcsere utn mindig nehezebb. Az eredmnyekrt nem csak tartozik felelssggel, hanem a jtkosok is. Mindegyiknknek magba kellett nznie, s tudatostani a j s rossz dolgokat egyarnt. Dominik Kruliak csapatkapitny a Szenice elleni gyztes sszecsapsrl beszl.

article_bannerarticle_banner

Nehezen kiharcolt gyzelem volt. Termszetesen szmunkra az eredmny volt a fontos, s tisztban vagyunk azzal is, hogy a jtk taln nem volt a legidelisabb. Van mg hova javulnunk, de rlk az eredmnynek, mert visszaadhatja a tovbbi munkhoz szksges nbizalmat. Az j vezetedz nagyon odafigyelt a jtkunk szervezettsgre, kombinatv focit akar jtszatni. Az egy ht rvid id, mg mindig csak az ismerkedsi szakaszban vagyunk. A Szenice ellen a hrom pont begyjtse volt a legfontosabb, s nagyon bzom benne, hogy ez a gyzelem lendletet ad llaptotta meg Dominik Kruliak csapatkapitny a szombati DAC-Szenice (1:0) bajnoki tallkozt kveten, amely Joao Janeiro bemutatkoz mrkzse volt a srga-kkek kispadjn. Termszetesen edzcsere utn mindig nehezebb. Az eredmnyekrt nem csak tartozik felelssggel, hanem a jtkosok is. Mindegyiknknek magba kellett nznie, s tudatostani a j s rossz dolgokat egyarnt. Az edzseken kemnyen kell dolgoznunk. A vlogatott sznet alatt, amikor sokan hinyoztak, ez nem volt knny. A kvetkez mrkzs eltt tbb idnk lesz a kzs felkszlsre, s remlhetleg ez meg is mutatkozik majd a jtkunkon. Az edz igyekezett arra motivlni minket, hogy higgynk magunkban.

Sok ellenfl stabil vdekezssel s a gyors ellentmadsokra helyezett hangsllyal lp plyra ellennk. Az elz kt sszecsaps a hasonl stlus csapatok ellen nem vgzdtt jl, s a Szenice is j felkszlt bellnk. Nem tmadtuk le ket olyan magasan, ezttal mi vdekeztnk blokkban, egy kicsit vltoztattunk a jtkstlusunkon. A kzps znban nem voltunk annyira sztszakadva, mint azeltt, mg ha ezen a tren is van hova fejldnnk. Egysgesebbek voltunk, ez pedig hrom ponthoz segtett minket, ami a legfontosabb. Az ellenflnek is voltak lehetsgei, hrom lesglt szereztek. Ezek a szitucik kicsit kizkkentettek bennnket, de folyamatosan bztunk a gyzelemben. Kt sikertelen mrkzs utn sok minden trtnt krlttnk, a rgi edz ment, egy j jtt, gy a gyzelem utn nagyon megknnyebbltem, nagy k esett le a szvemrl. Kemnyen kiharcolt, de megrdemelt hrom pontot szereztnk tette hozz a 25 ves kzps vdnk, aki a nzszm korltozsrl szl jelenlegi helyzetre is kitrt, amely a mai naptl lpett rvnybe. A nzszm tmja egy hosszabb beszlgetst rdemelne. Nem rtem, a mi mrkzseinkre sok ember jr, akik buzdtanak minket, s szeretik a focit erre a kompetensek bezrjk a stadionunkat. Nagyon nagy kr rte.