Interjú

Dominik Kružliak: A pontok számítanak

Dominik Kružliak: A pontok számítanak

A-CSAPAT
|
Interjú
| pé 25.11.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner

„Egységesebbek vagyunk, jól védekezünk, ami a siker alapja. Természetesen az eredmények és a megszerzett pontok száma a fontos, tavasszal is folytatnunk kell ezek gyűjtését.” Dominik Kružliak pályafutása 226. bajnoki összecsapásán a nevelőklubja ellen járult hozzá a győzelemhez.

„Három fontos pontot szereztünk. Nehéz meccs volt, főleg a második félidőt tettük saját magunknak nehézzé. Az ellenfél piros lapja inkább minket zavart meg, a Rózsahegy elkezdett komolyabban küzdeni, voltak jó szakaszaik. Viszont csak a pontok számítanak és boldogok vagyunk, hogy győztünk” – összegezte röviden a gondolatait a tegnapi DAC-Rózsahegy (1:0) találkozóról Dominik Kružliak, aki a liptói klub neveltje.

A 11. fordulóból bepótolt mérkőzéssel befejeződött számunkra az idény őszi fele, amelynek a végét remek formában abszolválták a sárga-kékek. Sorozatban ugyanis 11 bajnoki találkozón nem találtunk legyőzőre, a legutóbbi ötöt megnyertük és több mint 330 perce a hálónk is érintetlen. „Boldog vagyok, hogy jó formában futballozunk, meccsről meccsre javulunk. Egységesebbek vagyunk, jól védekezünk, ami a siker alapja. Természetesen az eredmények és a megszerzett pontok száma a fontos, tavasszal is folytatnunk kell ezek gyűjtését.”

A DAC története során harmadik alkalommal – 2018 és 2020 után – telel a második helyen, a listavezető Slovan három ponttal előz meg minket. Pont az égszínkékeket fogadjuk a tavaszi nyitófordulóban a MOL Arénában. „Ez messze van, pár napot még edzünk, majd jön a pihenő. A Slovanra csak januártól kezdünk el készülni. Érdekes tavasz áll előttünk, remélhetőleg alaposan felkészülünk, amiből a bajnokságban is profitálhatunk. Nem akarok a bajnoki címről beszélni, de örülök, hogy az élmezőnyben tanyázunk. Azonban csak magunkra, a saját fejlődésünkre kell figyelnünk, meccsről meccsre haladnunk és majd meglátjuk, ez mire lesz elég.

article_bannerarticle_banner