Interj

Dominik Veselovsk: Eltkltsg, lelkeseds, agresszivits

Dominik Veselovsk: Eltkltsg, lelkeseds, agresszivits

Interj
| p 5.8.2022, Nagy Krisztin, foto: Csfalvay .Andrs, Lelkes Ern

A tbb mint nyolcezer szurkol a tizenkettedik jtkosunk volt, amit ksznnk nekik. A hszves kzpplys az FCSB-t tartja a legersebb csapatnak, amely ellen eddigi karrierje sorn plyra lpett.

article_bannerarticle_banner

Nagyon nehz s intenzv sszecsaps volt az FCSB elleni. Sajnljuk az egyglos veresget, de szzszzalkos hatrozottsggal utazunk a visszavgra. Alaposan fel kell kszlnnk s megfordtanunk a prharc llst. Nehz ellenfl volt a romn egyttes, a jtkosaik kemnyen futballoztak, ezrt mg nagyobb eltkltsggel, lelkesedssel s agresszivitssal megynk Bukarestbe. A kapott gl eltt nem jtszottunk jl, br voltak minsgibb szakaszaink. A piros lap utn azonban jobban sszezrtunk s feljavult a teljestmnynk. Az elttnk ll meccseken rgtn a kezd spsztl gy kellene futballoznunk trt vissza a szerdai DAC-FCSB (0:1) sszecsapshoz a 20 ves kzpplys, Dominik Veselovsk.

A szerdai volt a DAC trtnelmnek els olyan, az eurpai kupaszntren abszolvlt harmadik elselejtezs mrkzse, amelyet Dunaszerdahelyen rendeztek, s a 8424-es nzszm a koronavrus-jrvny kirobbansa, teht a legutbbi kt s fl v ta a legmagasabb ltogatottsgot jelenti. Nagyon lveztem a stadionban uralkod hangulatot, a tbb mint nyolcezer szurkol a tizenkettedik jtkosunk volt, amit ksznnnk nekik. Remlhetleg Romniba is elksrnek minket mondta az akadmink neveltje.

Dominik Veselovsk szerdn a 7. eurpai kupamrkzsen lpett plyra. 2019 nyarn csereknt kapott lehetsget az Atromitosz Athn elleni prharc mindkt tallkozjn, sszessgben 60 percet tlttt a plyn. A jelenlegi idnyben megvltozott a csapatban betlttt szerepe, Adrian Gua vezetedz idig mindegyik tallkozn a kezdcsapatba jellte. A bizalmat a Cliftonville s a Vkingur elleni glokkal hllta meg, mlt htvgn pedig a Fortuna Ligban is megszerezte els tallatt. Eddig a romn egyttes volt a legersebb, amely ellen plyra lphettem a karrierem sorn. A meccs nagyobb iram volt a bajnoki sszecsapsoknl, de fel kell kszlnnk arra, hogy a Konferencia Ligban minsgibb ellenfelek jnnek szembe. A jtkunk irama megfelel volt, viszont mg magasabb szintre kellene feltornznunk. A visszavgra javtanunk kell az utols fzisunkon, tbbszr akarunk bekerlni az ellenfl tizenhatosba s befejezni a tmadsokat. Ezt megelzen azonban vr mg rnk egy Zlyombrz elleni idegenbeli sszecsaps, amely szintn nem grkezik knnynek, mivel az jonc remekl kezdte a szezont. Ahogy arra a vezetedz is folyamatosan felhvja a figyelmnket, az egsz kilencven perc sorn sszpontostanunk kell. Az FCSB ellen is lthattuk, hogy egy minsgi ellenfl mindegyik megingsunkat kpes megbntetni.