Interjú

Dominik Veselovský: Eltökéltség, lelkesedés, agresszivitás

Dominik Veselovský: Eltökéltség, lelkesedés, agresszivitás

A-CSAPAT
|
Interjú
| pé 5.8.2022, Nagy Krisztián, foto: Cséfalvay Á.András, Lelkes Ernő
article_banner
'
article_banner
'

„A több mint nyolcezer szurkoló a tizenkettedik játékosunk volt, amit köszönünk nekik.” A húszéves középpályás az FCSB-t tartja a legerősebb csapatnak, amely ellen eddigi karrierje során pályára lépett.

„Nagyon nehéz és intenzív összecsapás volt az FCSB elleni. Sajnáljuk az egygólos vereséget, de százszázalékos határozottsággal utazunk a visszavágóra. Alaposan fel kell készülnünk és megfordítanunk a párharc állását. Nehéz ellenfél volt a román együttes, a játékosaik keményen futballoztak, ezért még nagyobb eltökéltséggel, lelkesedéssel és agresszivitással megyünk Bukarestbe. A kapott gól előtt nem játszottunk jól, bár voltak minőségibb szakaszaink. A piros lap után azonban jobban összezártunk és feljavult a teljesítményünk. Az előttünk álló meccseken rögtön a kezdő sípszótól így kellene futballoznunk” – tért vissza a szerdai DAC-FCSB (0:1) összecsapáshoz a 20 éves középpályás, Dominik Veselovský.

A szerdai volt a DAC történelmének első olyan, az európai kupaszíntéren abszolvált harmadik előselejtezős mérkőzése, amelyet Dunaszerdahelyen rendeztek, és a 8424-es nézőszám a koronavírus-járvány kirobbanása, tehát a legutóbbi két és fél év óta a legmagasabb látogatottságot jelenti. „Nagyon élveztem a stadionban uralkodó hangulatot, a több mint nyolcezer szurkoló a tizenkettedik játékosunk volt, amit köszönnünk nekik. Remélhetőleg Romániába is elkísérnek minket” – mondta az akadémiánk neveltje.

Dominik Veselovský szerdán a 7. európai kupamérkőzésen lépett pályára. 2019 nyarán csereként kapott lehetőséget az Atromitosz Athén elleni párharc mindkét találkozóján, összességében 60 percet töltött a pályán. A jelenlegi idényben megváltozott a csapatban betöltött szerepe, Adrian Guľa vezetőedző idáig mindegyik találkozón a kezdőcsapatba jelölte. A bizalmat a Cliftonville és a Víkingur elleni gólokkal hálálta meg, múlt hétvégén pedig a Fortuna Ligában is megszerezte első találatát. „Eddig a román együttes volt a legerősebb, amely ellen pályára léphettem a karrierem során. A meccs nagyobb iramú volt a bajnoki összecsapásoknál, de fel kell készülnünk arra, hogy a Konferencia Ligában minőségibb ellenfelek jönnek szembe. A játékunk irama megfelelő volt, viszont még magasabb szintre kellene feltornáznunk. A visszavágóra javítanunk kell az utolsó fázisunkon, többször akarunk bekerülni az ellenfél tizenhatosába és befejezni a támadásokat. Ezt megelőzően azonban vár még ránk egy Zólyombrézó elleni idegenbeli összecsapás, amely szintén nem ígérkezik könnyűnek, mivel az újonc remekül kezdte a szezont. Ahogy arra a vezetőedző is folyamatosan felhívja a figyelmünket, az egész kilencven perc során összpontosítanunk kell. Az FCSB ellen is láthattuk, hogy egy minőségi ellenfél mindegyik megingásunkat képes megbüntetni.”

article_bannerarticle_banner