Mrkzs

Beszmol: DAC 1904 - FCSB 0:1 (0:0)

Beszmol: DAC 1904 - FCSB 0:1 (0:0)

A-CSAPAT
|
Mrkzs
| sze 3.8.2022, Kiss Balzs

A romn fvrosban, a tbb mint 50 ezres Nemzeti Arnban kell megkzdennk a tovbbjutsrt, mivel a MOL Arna kivl kulisszja eltt egyglos veresget szenvedtnk az eslyesebb FCSB csapattl. A bukaresti visszavg nem lesz knny, de mg nem szott el a haj.

rjunk egytt trtnelmet! ezzel az zenettel vezette fel klubunk a romn FCSB elleni tallkozt, nem vletlenl. Mr az Eurpa Konferencia Liga 3. elselejtezjbe val bejutssal belltottuk legjobb eredmnynket az eddig vvott eurpai kupameccseinken, a szerdai forr nyri estn pedig egy igazn forr hangulat sszecsaps vrt rnk. A mrkzst felfokozott vrakozs elzte meg a szurkolk rszrl, de a jtkosok is reztk, ez a meccs ms lesz, mint a tbbi. Adrian Gua a lehet legersebb csapatot lltotta ssze az FCSB edzi kispadjval mg csak most ismerked Nicolae Dica egyttese ellen.

Ezttal a Nlkled s a magyar himnusz is hangosabban szlt a megszokottnl, a piros-fehr-zld zszlkkal bortott MOL Arna kznsge az els pillanattl kezdve egytt llegzett a plyn lvkkel. Kezdetben az FCSB kemnykts jtkosai birtokoltk tbbet a labdt, de lvsig csak a 7. percben jutottak, Ovidiu Popescu viszont fl durrantott. Az els tz perc utn kijttnk a szortsbl. Ehhez kellett Sznth harciassga is, aki befutotta a plya szlt.

lvezte a jtkot a magyar szls, de meg is dolgoztattk t a vendgek, "cserbe" a 18. percben jl rijesztett a bukarestiekre. Szabadrgsbl tzte kapura a labdt, amely hatalmasat csattant a vinklin. Centik, st inkbb csak millimterek hinyoztak a glhoz, s a MOL Arna robbanshoz. Ellenfelnk igyekezett gyorsan elfelejteni a jelenetet, egy perccel ksbb mr Miculescu prblkozsa halt el a lehet legjobb helyen, a kapu mgtti vdhln.

A statisztika szerint ekkor 57 szzalkban volt nlunk a labda, s ha mr nlunk volt, igyekeztnk azt a hlba juttatni. Sznth Balogh fejt kereste egy szglettel, m jl riztk t az tsben. Ksbb megint csak Kruliakknak kellett figyelnik htul, Edjouma prblkozsa viszont nem tallt kaput. Octavian Popescu gurtsban mr jval tbb veszly rejlett, Risvanis melll tzte r laposan, m a labda a hossz kapufa mellett hagyta el a plyt.

A 32. percben Krstovicsal nem brt az rzje, a megtlt pontrgst pedig maga a srtett vgezte el, m ez is fl ment. Nem sokkal ugyan, de mgis fl. Pr perccel ksbb az FCSB is hasonlan j szgbl prblkozhatott egy pontrgssal, a csapatkapitny Coman viszont szerencsnkre nem rezte a kaput. Az els flid vgl igazn nagy glhelyzet nlkl maradt. Kzdelmes, kemny jtkot hozott, de glt nem.

A sznetben csak a romn csapat cserlt, Gua mester nem vltoztatott az sszelltson. Egy ers, de pontatlan lvssel indtotta a msodik jtkrszt az FCSB, Olaru vtette el a kapunkat. A vendgek aktvabbnak bizonyultak, a MOL Arna ezrt feljebb tolta a hangert, s mg intenzvebb buzdtsba kezdett. Sznth velt szabadrgst azonban a drukkerek sajnos nem tudtk beblintani, ahogy Risvanis sem. Az 55. percben a brnak kellett rendet tennie a kakaskod jtkosok kzt. A szlovn Rade Obrenovi szmra mr nem volt ismeretlen a stadionunk, mivel 2019 jliusban vezette a DAC-Cracovia Krakk mrkzst.

A rendraks utn folytatdott a mrkzs, de a spmester nem lopta be magt a szvnkbe, amikor ksbb Krstoviot tette el lb all az egyik kk mezes, mikzben pp Risvanis hossz indtst prblta megszeldteni. A stadion laprt kiltott, a br nem engedett a nyomsnak. Ker hatstalantsnl is hasonlan jrt el a jtkvezet, m a 68. percben mr nem volt rest elhzni a krtyit sajnos. Kruliak csak szablytalanul tudta meglltani a romnok bal szlsjt, bntetse pedig nem maradt el: id eltt mehetett zuhanyozni. Amg Kruliak bosszs arccal ballagott a jtkoskijr fel, lereaglva a kialakult helyzetet, egy gyors csert is elvgeztnk: Sznth jtt le, Brunetti pedig be. Az FCSB pedig nem vrt sok, hogy ljen emberelnyvel, s mris megszerezte a vezetst. A killts utn megtlt szabadot jl veltk be, Tamm pedig remek temben rkezve a lc al bombzott, eslyt sem adva Veszelinovnak 0:1.

A folytatsban egyre nagyobb teret kaptak az rzelmek. Adrian Gut is elragadta a hv, a szlovn br nem flt felmutatni neki a srga lapot. Mivel eggyel kevesebben voltunk a plyn, elssorban a pontrgsainkban bztunk. Veselovsknak, majd Ciganiksnak is megvolt a lehetsge, hogy kapu el veljen, de az rm elmaradt. Az akaraternkre nem volt panasz. Kzdttnk, hajtottunk, de sajnos eredmnytelenl. Pedig mr Nicolaescut s a vasrnapi bajnokin bombaglt rg Kalmrt is plyra kldte az edz, de k sem tudtk beprselni a labdt a kapuba. A MOL Arna teljes hangerre kapcsolt, vgl azonban el kellett knyvelnnk az egyglos veresget.

Egy piros lap, egy rvidzrlat, egy gl ezek voltak a mrkzs dnt momentumai. Kapitnyunk killtst kveten azonnal elnybe kerlt az FCSB, tz emberrel pedig mr nem tudtunk vlaszolni a tallatra. Aggdni nem kell, kielemezni a mrkzst, s felkszlni a visszavgra viszont annl inkbb. A jv ht cstrtki tallkozz mg egy vasrnapi bajnoki is megelzi, melyet Zlyombrzn jtszunk az jonc ellen.

Adrian Gua (DAC 1904): gy rzem, nagyon j mrkzst lttunk. Egy ers csapat ltogatott Dunaszerdahelyre, amely ellen nagyon kzel lltunk a j eredmny elrshez, de az ilyen meccseken ltalban nanszok dntenek. Ez a rszlet most bennnket kesertett meg, az ellenfelet pedig vezetshez juttatta. A csapat megfogyatkozva is kzdtt, harcolt, szeretett volna legalbb egy glhelyzetet kidolgozni, s kihozni abbl a maximumot. Flidnl jrunk, vr mg rnk egy visszavg, amin mindent meg fogunk tenni a tovbbjutsrt, s azrt, hogy tudjunk mg legalbb egy eurpai kupameccset jtszani hazai plyn. Kemnyen fogunk dolgozni ezrt.

Nicolae Dica (FCSB): A mrkzst megelz sajttjkoztatn is elmondtam, hogy nehz sszecsapsra szmtok. Egy nagyon j csapattal tallkoztunk, amely ellen 70 percen keresztl kivlan jtszottunk. Fleg az els flidben sikerlt letmadnunk az ellenfelet, s helyzeteket kialaktanunk. A hazaiaknak is volt egy nagy lehetsgk, de azt gondolom, hogy mindenekeltt az els felvonsban voltunk jobbak s agresszvebbek. Jtt a piros lap, majd a glunk. Az utols 20 perccel azonban nem vagyok elgedett. Kellett volna mg egy glt adnunk, s jobban kellett volna uralnunk a jtkot. sszessgben azonban gratullok a csapatnak a gyzelemhez s a hozzllshoz. A visszavgn ennl mg nehezebb kzdelemre szmtok, az eslyeket tovbbra is 50:50-re teszem.

L SZVEGES KZVETTS

DAC 1904 - SC Fotbal Club FCSB SA Bukarest 0:1 (0:0)
Eurpa Konferencia Liga, 3. selejtezkr, els mrkzs, MOL Arna, Dunaszerdahely, 2022.08.03., 20:30
Jtkvezetk: Rade Obrenovi - Jure Praprotnik, Grega Korde
Nzszm: 8424
Glszerzk: 69. Tamm
Srga lap: 22. Risvanis, 56. Kruliak, 71. Gua (edz), 90+6. Kalmr, ill. 2. Dawa, 56. Radunovi, 62. Edjouma, 73. Tamm
Piros lap: 68. Kruliak 
DAC 1904: Veszelinov - Blackman, Kruliak (K), Risvanis, Ciganiks - Balogh (75. Moumou), Dimun, Ker - Sznth (68. Brunetti), Krstovi (86. Nicolaescu), Veselovsk (86. Kalmr)
FCSB: Tarnovanu - Ov. Popescu, Dawa, Tamm, Radunovi - Edjouma (76. Sut), Olaru - Miculescu (78. Lixandru), Oc. Popescu, Coman (K) (46. Oaida) - Rusu (64. Stoica)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 50% : 50%
Lvsek: kapura: 1:1, mell: 8:14 
Szabadrgs: 19:12
Szglet: 3:1
Les: 1:2