Mrkzs

Beszmol: Liptszentmikls-DAC 1:0 (1:0)

Beszmol: Liptszentmikls-DAC 1:0 (1:0)

Mrkzs
| szo 30.10.2021, Kiss Balzs

Hrom pontrt jttnk, vgl res kzzel tvozunk. Nem mkdtt a kmia a plyn, a Liptszentmikls pedig visszavgott a szezon eleji veresgrt. A mrkzsrl egyetlen tallat dnttt, melyre nem tudtunk vlaszolni.

article_bannerarticle_banner

Hrom gyzelem utn a Ttra al utaztunk a kvetkezrt, egszen pontosan Poprdra, mivel a Liptszentmikls ott jtssza a hazai mrkzseit, albrletben. A negyedik helyrl 21 ponttal s kt rgi-j arccal vrtuk a tallkozt. A keretben ismt ott szerepelt Andrija Bali, aki augusztus kzepe ta srlt volt, a kispadon pedig ismersknt dvzlhettk Admir Kozliot, aki Peter Hyballa utn most Nmeth Antal munkjt segti msodedzknt. Az edznk ezttal is a 4-4-2-es formcihoz nylt ell a Hahn-Krstovi tmadkettssel.

Gyzni kell ma, gyzni kell ma! buzdtotta az elejtl a csapatot az a 41 srga-kk szurkol, aki elksrte Poprdra a csapatot. Az els kaput eltall lvsnek mgis a hazaiak rlhettek, Laura gyenge prblkozsra azonban szmtott Jedlika. A harciszellemet nem hagytk az ltzben Marek Petru vdencei. Ltszott ez Pinte s Blackman prharcain is, akik nagy csatt vvtak a labdkrt a szlen.

A 11. percben krbepasszoltuk az ellenfl tizenhatost, majd Blackman gurtott laposan kzpre, de rossz emberhez. Utna Dimun ugratta ki egy hossz labdval j temben a nagy sprintet levg Krstoviot, aki ell az utols pillanatban szgletre piszklta a labdt a hazai vdelem. A sarokrgs utn Kruliak fejelt kapura, de Lukschot nem tudta meglepni. A cseh hlrnek hrom perccel ksbb is bizonytania kellett, amikor Krstovi lapos, ers lvst fogta magabiztosan. Prblkozsaink ellenre a hazaiak szereztk meg a vezetst. Az addig ertlenebb oldalukon, a jobb szrnyon vezettek tmadst, s egy gyors, egypasszos jtk vgn Voko kapsbl tallt Jedlika kapujba 1:0.

A nyron jtszott els egyms elleni meccsnkn is a liptiak szereztk meg az els glt. Azt a prharcot vgl 3:1-re megnyertk odahaza. Valami ilyesmi fordtsban bztunk most is, ehelyett rlhettnk, hogy a flid hajrjban nem duplzta meg elnyt a Tatran. Egy sarokzszl melll rkez beads utn Jedlika a fels lc all nem kis szerencsvel kitolta a labdt, majd jtt az ismtls, amely utn mr a bal kapufrl pattant vissza kapusunkhoz a jtkszer megsztuk…

Nmeth Antal ketts cserre sznta el megt a sznetben. Hahnt s Ciganiksot levette, Nicolaescut s Verlindent pedig csatba kldte. Kezdsknt Vclavk knlta meg egy lvssel Jedlikt, majd a msik oldalon Verlinden jl vette szre, hogy res terlet nylik Dimun eltt. A baj csak az volt, hogy tl ersen ltte be oda a labdt, s Dimun nem rte azt utol. Az 56. percben megint Jedliknak kellett melznia, ezttal Pintr lvsnek llta tjt.

Nicolaescu szglet utni fejese nem tallt utat a hazai kapuba, ahogy Flak j 30 mterrl megkldtt prblkozsa sem, a lc al csapd labdt Jedlika tornzta ki. Nagyobb fordulatszmon prgtek a hazaiak, Schfer elrontott passza utn Voko pillanatok alatt a kapunk eltt termett, s lvssel fejezte be a tmadst. Taln mr mondani sem kell, ismt Jedliknak mondhattunk hlt az akci utn.

Veszlyes helyzetek azonban tovbbra is a hazai oldalon addtak. Elbb Vako ltte el keresztbe a kapunk eltt, majd Pinte lvsnl kellett hrtania Jedliknak. A kt eset kztt ketts csere trtnt. Blackman s Krstovi hagyta el a plyt, Beskorovainyi s Bali rkezett. A 77. percben risi lehetsgnk volt az egyenltsre, de elpuskztuk. Davis pontos pontrgsa pp Nicolaescu el rkezett, aki kapsbl tzelt, de mell clzott. Az utols tz percre Sharanit is csatasorba lltotta Nmeth Antal, abban bzva, hogy lesz az egyenlt glt sszehoz titkos fegyvernk. Sajnos nem gy trtnt. Davis szabadrgsban, majd Bali tvoli bombjban ugyan benne volt a veszly, de egyik sem rett gll, gy knytelenek voltunk mindhrom pontot a Ttra alatt hagyni.

Ebben a meccsben szmunkra most csak egy pozitv elem volt: ismt szmthatunk arra, hogy Jedlikt remek vdsei miatt bevlogatjk a fordul vlogatottjba. Sovny vigasz, ennl sokkal jobban rltnk volna a hrom pontnak, de ma mg a dntetlenre sem futotta a jtkunkbl. Hrom gyztes meccs utn a negyedik mr nem jtt ssze. Jv hten szombaton a Szered ellen javthatunk.

Edzi rtkels:

Nmeth Antal (DAC): Nem tudok semmi jt mondani, nem rdemeltnk volna gyzelmet. Gratullok a hazai csapatnak. Nagyon csaldottak vagyunk, mert szerettk volna megszerezni a hrom pontot. A korbbi hrom meccsnket megnyertk, s erre a tallkozra is ugyangy kszltnk. Jelen pillanatban nem tudom megmondani, mirt jtszottunk ilyen rosszul. Tele volt a jtkunk technikai hibval, ezrt helyzeteket sem tudtunk kidolgozni. A hazaiak a jtkosaimmal ellenttben jl jtszottak s kzdttek az utols spszig.

Marek Petru (Liptszentmikls): Nagyon j ilyenkor meccset rtkelni. Egy ers csapat ellen nyjtottunk remek teljestmnyt. Olyan taktikval kszltnk a hten, amellyel le lehet gyzni az olyan minsgi csapatokat, mint a DAC. A jtkosaim az utols pontig vgrehajtottk az utastsaimat. Kevesebbet jrt a lbunkon a labda, de veszlyesebbek voltunk az ellenfl kapujra. A mrkzs a mieinkrl szlt, nem az ellenfl jtkosairl. A szurkolk tmogatst is reztk a leltrl. Ksznm a fiknak a mai teljestmnyt.

MFK TATRAN LIPTSZENTMIKLS - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 1:0 (1:0)
Fortuna Liga, 13. fordul, tadin FK Poprad, Poprd, 2021.10.30., 18:00
Jtkvezetk: Somolni - Polek, Kmec
Nzszm: 550
Gllvk: 29. Voko
Srga lap: 79. Laura, ill. 90. Schfer
DAC: Jedlika - Blackman (65. Beskorovainyi), Kruliak (K), Muhamedbegovi, Davis - Andzouana, Dimun (80. Sharani), Schfer, Ciganiks (46. Verlinden) - Hahn (46. Nicolaescu), Krstovi (65. Bali)
Liptszentmikls: Luksch - A. Krk, Hran, Pintr (86. Barto), Flak - Gert (K), Sta (90+2. D. Krk), Vclavik - Laura (82. Kotora), Pinte (90+2. Kaerk), Voko

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 37% : 63%
Lvsek: kapura: 7:5, mell: 7:5
Szabadrgs: 10:11
Szglet: 8:6
Les: 2:1

L SZVEGES KZVETTS