Mrkzs

Beszmol: Partizan Belgrd-DAC 1:0 (1:0)

Beszmol: Partizan Belgrd-DAC 1:0 (1:0)

Mrkzs
| cs 22.7.2021, Kiss Balzs

Kikaptunk Belgrdban, de pp csak annyira, hogy a jv heti visszavgra mg jobban felszvjuk magunkat, s megprbljuk legyzni a Partizant. Ha ez sikerl, tovbbjutunk!

article_bannerarticle_banner

Kthnapos sznetet kveten egy nem akrmilyen mrkzssel kezdtk meg a szezont. Az jonnan ltrehozott Eurpa Konferencia Liga 2. selejtezkrben az eurpai klubfutball egyik jeles kpviseljhez, a Partizan Belgrdhoz kaptunk meghvt. Csapatunk mr kt nappal a mrkzst megelzen megrkezett a szerb fvrosba. Nmeth Antal a tallkoz eltti sajttjkoztatn pedig nem tisztes helytllsrl, hanem tovbbjutsi clokrl beszlt. Ennek remnyben a felkszlsi idszak alatt sokat gyakorolt 3-5-2-es hadrendben kldte csatba a fikat.

Ettl viszont mg nem ijedtek meg Aleksandar Stanojevi vdencei, akik nem sokat teketriztak, s mr a msodik percben megszerezhettk volna a vezetst. Labdt vesztettnk a kzpplyn, a Gzmozdony becenvre hallgat hazaiak pedig nevkhz hen villmgyorsan ott termettek a kapunk eltt, de Joji Jedlikba rgta a ziccert. A kihagyott helyzet rgtn megnvelte a szerbek egybknt sem kis nbizalmt: kt szglettel folytattk a rohamot, melyek kzl a msodik volt veszlyesebb, de Vujai a kapu fl kldte a labdt.

A jelenet utn szusszantuk egyet, st Schfer mg egy lvst is megeresztett a tizenhatoson kvlrl, de pontatlanul clzott. Taiwo prblkozsa mr lesebb volt, m Stojkoviot ez sem lltotta megoldhatatlan feladat el. temes hazai szurkols mellett ment tovbb a jtk, amikor a 12. percben hatalmas helyzetet hagytak ki a "partiznok". Jedliknak bravrral kellett hrtania Ricardo hlba tart labdjt. A lepattant pedig kapu fl bombztk a hazaiak.

A jelenetet kveten kisebb csetepat alakult ki a hazaiak kzt. Br nem rtettk, pontosan mi vltotta ki a vitt, de az biztos, hogy pran egymsnak estek, s a plya szlre is berohantak. Volt olyan Partizan-drukker, aki az jsgrknak fenntartott szektorbl ugrott be a balhba. Kisvrtatva megrkeztek a rohamrendrk is a leltra, de a verblis adok-kapok tovbbra is folytatdott a Grobri s a ftribnn helyet foglalk kzt. gy trtnhetett meg, hogy sokan nem is lttk, amint kzben vezetshez jut a csapatuk.

A 19. percben ugyanis Markovi egy szpen kijtszott helyzet utn, mintegy 15 mterrl a kapunkba tallt 1:0. Taln ez is kellett ahhoz, hogy a leltn is lecsillapodjanak a felkorbcsolt indulatok. A hazaiak ekkor magabiztosan futballoztak, nehezen engedtek t bennnket a flplyn. Majd kvetkezett egy nagyjbl negyedrs szakasz, amikor a meznyben pattogott a labda, s egyik kapu sem kerlt igazn veszlybe, mgnem a 35. percben Ricardo fordult le, s tzte r egybl, de Jedlika a helyn volt.

Kzben a rohamrendrk is kivonultak a leltrl, s ismt teljes mrtkben a jtk lehetett a fszerep. Fbry pedig tnyleg fszereplv vlhatott volna, de a Moumoutl kapott labdt nem sikerlt kellen leszortania. A flid vgn mg mindig volt mirt izgulnunk, mert elmlztunk htul, gy Joji ajt-ablak helyzeten bombzhatott, de Jedlika ennl az ordt helyzetnl is bizonytott.

A flidben egyik edz sem nylt bele az sszelltsba. A jtkrszt mi indtottuk veszlyesebben: Vera jobboldali beadsra az elkpeszt lendlettel futballoz Schfer startolt r, a hazai vdelem azonban sikerrel takartott. Mindezt nem hagytk sz nlkl a szerbek, de Panti helyzetnl ismt Jedlika alaktott nagyot, amikor nagyon higgadtan egyszeren levette a lbrl a labdt. Utna prlt egyet a vdelemmel, mert a trsai valban nehz helyzetbe hoztk, m kapusunk igazn ihletett formban vdett.

A folytatsban Taiwo s Divkovi keltett zavart a hazai vdelemben, de Vujai jl olvasta a jtkot, oda lett a helyzet. Izgalmasra sikeredett a kvetkez akci is, ezttal a msik oldalon. Jovi mr lendtette a lbt, amikor Bali az utols pillanatban szerelni tudta a szerbek tmadjt. Szinte mg ugyanabban a percben Uroevinek is volt egy veszlyes prblkozsa, az sem tallt kaput. Aztn jttek a cserink, Fbry helyett Nebyla, Moumou helyett pedig az jonc Ciganiks rkezett. pp utbbi volt, aki Schfer harciassga utn remekl tekert az tsbe, de ott magasabbra ugrottak a Partizan vdi a nluk legalbb msfl fejjel alacsonyabb Vernl.

20 perc volt mg htra a meccsbl, amikor jtt az jabb Jedlika-bravr. Panti bombjt kellett hatstalantania. Az utols negyedrra Nicolaescut s Njit is harcba kldte Nmeth Antal. A kt horvtunk, Divkovi s Bali hagyta el a jtkteret. Ekkor mr mi tartottuk tbbet a labdt, de a glhelyzetre mg vrni kellett. Schfer eltt addhatott volna lvsi lehetsg, ha nem ddelgeti tl sok a labdt. Mivel gy tett, bertk t a vdk.

A hajrban kt szgletet is elvgezhettnk, s ekkor mr Sharani is a plyn volt, de Stojkovi kapustudomnyt mr nem sikerlt prbra tenni. Egy gllal kikaptunk ugyan, de nem vesztettk el annak lehetsgt, hogy tovbblpjnk.

Napra pontosan 565 v telt el a Nndorfehrvri diadal utn, s ha a gyzelem nem is jtt ssze, a hsies kzdelemre nem lehetett panasz. Igaz, tbb helyzetet dolgoztak ki a vendgltk, de csak egyszer sikerlt mattolniuk Jedlikt. A glrl nem tehetett, egybknt brillinsan vdett legalbb t alkalommal mentette meg gltl a csapatot. Egy ht mlva visszavg a MOL Arnban. R kell tenni mg egy lapttal! Mi hisszk, hogy sikerlhet. 

Edzi rtkels:

Nmeth Antal (DAC): A mrkzs elejn elkvettnk olyan hibkat, amelyekkel az amgy is elg j nbizalommal rendelkez hazai csapatnak mg tbb nbizalmat adtunk, s emiatt elg sok helyzetet tudtak kidolgozni. Szerencsre nhny tapasztaltabb jtkosunknak helyn volt a szve s az esze, gyhogy tvszeltk ezt az idszakot. Igaz, hogy kaptunk egy glt, de utna elg stabilan tudtunk jtszani. A sznetben sem az volt a tervnk, hogy megtartsuk az eredmnyt. Szerettnk volna mg aktvabban tmadni, esetleg lvhelyzeteket kialaktani. Ebbl ugyan nagyon sok nem valsult meg, de legalbb kevesebb hibval jtszottunk, s gy egy olyan jtk alakult ki, ami taln nem volt annyira kznsgszrakoztat. Viszont prbltunk a vgn is nagy erket mozgstani annak rdekben, hogy egyenltsnk s glt szerezznk. Kimondottan rltem annak, hogy elg btrak voltunk, s volt elg nbizalmuk ahhoz, hogy siettessk a jtkot. Lttam a jtkosaimon, hogy az 1:0 nem elg nekik. 

Aleksandar Stanojevi (Partizan Belgrd): Els meccsnk volt az idei eurpai kupaszezonban, s ennek ellenre sikerlt sok helyzetet kidolgoznunk, s sokkal magasabb arnyban is gyzhettnk volna. Elgedett vagyok a jtkosaimmal, hiszen vgig koncentrltan jtszottak, a maximumot nyjtottk, de hinyzott a pontos befejezs. Ksznm nekik a mai mrkzst. Bizakodk vagyunk a visszavg eltt. Ha csak fele annyi helyzetet dolgozunk majd ki, mint ma, akkor tovbbjutunk."


FK PARTIZAN BELGRD
 - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 1:0 (1:0)
Eurpa Konferencia Liga, 2. selejtezkr, 1. mrkzs, Stadion Partizana Belgrad, Belgrd, 2021.07.22., 21:00
Jtkvezetk: Jens Maae (DEN) - Daniel R. Nørgaard (DEN), Jakob Lodal Lynge Mastrup (DEN)
Gllvk: 19. Markovi
Srga lap: 14. Jovi, 67. Miljkovi, ill. 14. Vera, 22. Bali, 44. Taiwo, 71. Brunetti
DAC: Jedlika - Kruliak (K), Beskorovainyi, Brunetti - Vera, Fbry (60. Nebyla), Bali (74. Njie), Schfer, Moumou (61. Ciganiks) - Divkovi (74. Nicolaescu), Taiwo (80. Sharani)
Partizan Belgrd: Stojkovi (K) - Milijkovi, Vujai, Sanianin, Uroevi - Joji (74. eki), Zdjelar - Markovi (74. Holender), Panti, Jovi (61. Natcho) - Ricardo (91. Milanovi)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 44% : 56%
Lvsek: kapura: 7:1, mell: 6:4
Szabadrgs: 18:19
Szglet: 5:2
Les: 2:1

L SZVEGES KZVETTS