Mrkzs

Elkszleti mrkzsen: DAC 1904 - Paksi FC 1:3 (1:0)

Elkszleti mrkzsen: DAC 1904 - Paksi FC 1:3 (1:0)

A-CSAPAT
|
Mrkzs
| cs 30.6.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern
article_bannerarticle_banner

Az j szezon eltti fprbn a Paksi FC ellen lptnk ma plyra a MOL Arnban. Megnyert els flid utn a msodik jtkrszben hrom glt kaptunk, gy a jval hatkonyabb vendgcsapat rlhetett a vgs spsz utn.

Egy httel az j szezon els ttmeccse, a jv cstrtki DAC-Cliftonville EKL-mrkzs eltt tartotta ma csapatunk a fprbt. A nyri felkszlsi idszak utols tallkozjn az NBI tavalyi hatodik helyezettjt s a Magyar Kupa dntst, a Paksi FC-t fogadtuk a MOL Arnban.

Adrian Gua vezetedz srls miatt ezttal sem szmthatott Ricardo,Bali, Pinto, Bgi, Kalmr s Szendrei jtkra. Els alkalommal lttuk viszont srga-kkben Miroslav Kert, csapatunk friss igazolst, aki tegnap rkezett a cseh bajnok Viktoria Plze egyttestl.

Tikkaszt hsgben gyrkztek egymsnak a csapatok, s mr az 1. perc vgn Krstovi fejn volt a vezet tallat. Csatrunk Sznth szglete utn maradt teljesen res, de centikkel a kapu mell clzott. Rviddel ksbb Blackman velt a tizenhatosba, Veselovsk ktszerre megszeldtette a labdt, s ltt Rcz hljba 1:0. A kvetkez kt nagy lehetsg Sznth eltt addott, aki elbb a kapust is kicselezve les szgbl ltt, de a paksiak a glvonalon tisztztak, majd 74-esnk szabadrgsnl kellett Rcznak nagyot vdenie. A vendgek kapusa mg ennl is nagyobb bravrt mutatott be a 36. percben, amikor Blackman kerlt vele szemtl-szembe. A Paks egyetlen lvst jegyzett az els jtkrszben, Kocsis szabadrgsa azonban jcskn a kapu fl ment.

Az els flid teht jelents DAC-flnyt hozott, m a flidei sznetben mgis mindenki Sainey Njierl beszlt. A gambiai kzpplys a 41. percben gy esett ssze, hogy senki sem volt a kzelben. Mint kiderlt, a nagy melegben elvesztette eszmlett, s krhzba kellett szlltani. Jelenleg mr stabil az llapota, jjelre azonban az intenzven osztlyon maradt megfigyelsre. Innen is jobbulst kvnunk neki!

A msodik 45 percre 11 cservel jtt ki a Paks, s aktvabban is kezdtek. Bde lvsnl mg blokkolni tudtunk, m az 52. percben egy hossz bedobst ktszer megcssztattak a tizenhatosunkban, s a berobban Szab Jnos estben kiegyenltett 1:1. Ezutn Krstovi kerlt ktszer ltvolba, de a gl a msik oldalon esett. Baloldalrl jtt a beads, amit Bde pofozott kzelrl a hlba 1:2. A 79. percben Rymarenko maradt resen, de kapsbl nem tallta el a kaput. Ngy perccel ksbb szintn volt fszerepl, de ezttal a msik oldalon: Szab Blint cspte el tle a labdt, s Veszelinovot is elfektetve belltotta a vgeredmnyt 1:3. A Paks hrom kaput eltall lvsbl hrom glt szerzett. A hajrban mg Andzouana lvse s Balogh fejese utn hrdlt fel a kznsg, de ma nem voltunk elg hatkonyak.

Jv cstrtkn, jlius 7-n, 20:30 rtl az EKL 1. selejtezkrnek els mrkzsn az szakr ezstrmes Cliftonville FC grdjval csapunk ssze a MOL Arnban.

DAC 1904 - Paksi FC 1:3 (1:0)
MOL Arna, Dunaszerdahely, 2022. jnius 30., cstrtk, 17:30 , napos, meleg id, +35C
Gllvk: 7. Veselovsk 1:0, 52. Szab J. 1:1, 73. Windecker 1:2, 84. Szab B. 1:3
Jtkvezet: Smolk - Pozor, tofik, 1147 nz
DAC: Veszelinov - Blackman (64. Rymarenko), Kruliak (K), Brunetti (64. Muhamedbegovic), Davis (83. Nicolaescu) - Veselovsk (64. Balogh), Njie (44. Ker), Dimun (64. Nebyla) - Sznth (64. Hahn), Krstovi (73. Andrezinho), Ciganiks (46. Andzouana). Edz: Adrian Gua.
Paks, I. flid: Rcz - Vass, Kinyik, Szekszrdi, Debreceni - Gyurkits, Nagy R., Kesztys (K) - Sajbn, Varga, Kocsis. II. flid: Nagy G. - Kovcs, Lenzsr, Szlpl, Szab J. - Papp, Windecker, Balogh - Haraszti, Bde, Szab B. Edz: Waltner Rbert.

STATISZTIKA:

Lvs kapura 7:3, mell 8:4
Szglet 6:2
Les 1:2