Hír

Gyere velünk a DAC-ra: Egy újabb lépéssel közelebb a sporthoz!

Gyere velünk a DAC-ra: Egy újabb lépéssel közelebb a sporthoz!

A-CSAPAT
|
Hír
| csü 9.3.2023, Nagy Krisztián, foto: Cséfalvay Á.András
article_banner
article_banner
article_banner

Hogyan érezték magukat nálunk a dunaszerdahelyi gyermekotthon lakói és miként tudja bejelenteni az ön szervezetét is a „Gyere velünk a DAC-ra!” projektjébe?

A Szakolca elleni legutóbbi hazai mérkőzésen az idény tavaszi felében első alkalommal fogadtunk látogatókat a „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt keretében. Ezúttal a dunaszerdahelyi gyermekotthon lakói voltak a vendégeink. A köszönőlevelüket lentebb olvashatják.

Ezt követően a MOL Akadémián is vendégül láttuk a gyerekeket, ahol lehetőségük nyílt találkozni, elbeszélgetni, aláírást begyűjteni és közös fényképeken szerepelni a Kalmár, Petráš, Niarchos hármassal. Erről a kedves eseményről itt találják a fényképgyűjteményt.

A kockázatos besorolást kapott DAC-Nagyszombat rangadó alkalmával a projekt szünetel, de a tavasz folyamán még lesz lehetőség regisztrálni. Legközelebb ezt a rájátszás 3. fordulójában, a Zsolna elleni hazai találkozó előtt tehetik meg, amelyet 2023. április 1-jén, szombaton rendeznek. A regisztrációval kapcsolatos információkért kövessék figyelemmel a weboldalunkat!

A dunaszerdahelyi gyermekotthon élménybeszámolója a DAC-Szakolca bajnoki mérkőzésről:

„A dunaszerdahelyi gyermekotthon lakói számára nagy élmény volt részt venni a DAC Szakolca elleni összecsapásán. Az egész mérkőzésen tapasztalt hangulat teljesen elvarázsolta őket. Nagyon tetszett nekik, hogy a MOL Akadémiára is ellátogathattak, találkozhattak, elbeszélgethettek a példaképeikkel és bepillanthattak a futballvilág színfala mögé is. Ez a találkozó nagyon inspiráló és motiváló volt a gyerekek számára, amelynek köszönhetően egy újabb lépéssel közelebb kerültek a sporthoz. Nagyon köszönjük!” A dunaszerdahelyi gyermekotthon lakói

A „Gyere velünk a DAC-ra!” projektről

A 2017-es év elején meghirdetett kezdeményezésünk olyan alap- és középiskolás diákok felé irányul, akik szeretnék élőben átélni a MOL Aréna hangulatát. Eddig már több száz fiatalt fogadtunk, a bővebb régió iskoláiból és fiatalokkal foglalkozó szervezeteiből.

A program keretében a DAC néhány játékosával ellátogatunk a kiválasztott iskolákba, ahol a diákok saját környezetükben, személyesen találkozhatnak a kedvenceikkel. A buszos szállítás és a meccsbelépők árát is a klub állja, sőt még DAC-os ajándékokkal is kedveskedünk a gyerekeknek.

A Gyere velünk a DAC-ra! felhívásra bármelyik ifjúsági szervezet, ill. alap- és középiskola jelentkezhet, ehhez csupán egy regisztrációs űrlap kitöltése szükséges. A maximális létszámot 30 diák és az őket kísérő 2 pedagógus alkothatja.

A meccsnapon az alábbiak szerint alakul a mintegy 4-5 órás program:

- a gyerekeket autóbusz veszi fel a saját iskolájuk előtt, 2 órával a mérkőzés kezdete előtt, max. 40 km-re Dunaszerdahely környékén
- a DAC hazai mérkőzésének megtekintése a MOL Arénában
- ajándéktárgyak kiosztása, valamint fényképezkedés az A csapat tagjaival
- a találkozó után a gyerekek autóbusszal jutnak vissza az iskolába

A fentebb olvasható aktivitásokat a DAC INGYEN kínálja az iskoláknak és a szervezeteknek!