Hr

Gyere velnk a DAC-ra: Mi egy vrbl valk vagyunk!

Gyere velnk a DAC-ra: Mi egy vrbl valk vagyunk!

Hr
| cs 14.11.2019, Krisztin Nagy

me, a prknyi dikok lmnybeszmolja s a kvetkez regisztrci felttelei.

article_bannerarticle_banner

Szenc, Diszeg, Madar, Pozsonypspki s Prkny. Ebbl az t kzsgbl fogadtunk mr fiatalokat a 2019-es szi idny sorn. Trtnt mindez a Gyere velnk a DAC-ra! projektnk keretn bell.

A mltheti DAC-Trencsn tallkozn a Prknyi Ady Endre Magyar Tantsinyelv Alapiskola dikjai ltogattak el a MOL Arnba az lmnybeszmoljukat albb olvashatjk.

Mostantl pedig mr lehet jelentkezni az idei utols hazai bajnoki mrkzsre is, amelyen 2019. november 30-n, szombaton 13:30 rakor a Nyitra csapata ellen lpnk plyra.

Az emltett tallkozra jv cstrtkig, 2019. november 21-ig, 24:00 rig lehet regisztrlni. A jelentkezsi formanyomtatvnyt innen tltheti le; krjk, hogy kitltse utn kldjk el azt a jatek@fcdac.sk email cmre. A jelentkezsi lapra krnk egy rvid indoklst, hogy mirt ppen az n iskoljt, szervezett vlasszuk. A legfrappnsabb vlaszt bekld a mrkzs mellett a DAC jtkosainak ltogatst is lvezheti a MOL Arnban.

Prknyi Ady Endre Magyar Tantsinyelv Alapiskola tanulinak lmnybeszmolja a DAC-Trencsn bajnoki mrkzsrl:

Hajr DAC!
Az egsz gy kezddtt, hogy az osztlyfnknk beadott egy plyzatot. Ez a plyzat egy ingyen meccsnzst, egy pillantst a mzeumba s egy ajndkcsomagot tartalmazott.
Szval elindultunk Dunaszerdahelyre a mi buszunkkal Prknybl. Hossz t volt, de megrte. tkzben meglltunk egy kicsit pihenni, enni s inni. A stadiont meg kellett kerlni, de ez neknk meg se kottyant. Bementnk a mzeumba s a DAC Fanshopba, majd megkaptuk az ajndkcsomagunkat egy DAC-os tusolkrmet s kt felfjhat DAC-os tket. Utna belptnk a stadionba s elfoglaltuk a helynket. Elkezddtt a meccs s nagy lelkesedssel nekeltk a Nlkled-et. Az els gl nagyon szp volt. A msodik egy ollzs s a harmadik egy csavars a kapu sarkba. A meccs nagyon izgalmas volt. Igaz, hogy egy glt kaptunk, de sebaj, mert mi hrmat lttnk. A meccs utn elindultunk haza s kilencre haza is rtnk.
Egy nagy s felejthetetlen lmny volt szmunkra.
Ksznjk a DAC-nak, a DAC szvivjnek, az osztlyfnknknek, Hajtman Borblnak, Szab Melinda tant nninek s a szlknek, hogy kzsen rszt vehettnk ebben a nagy kalandban!
Benkovics dm, 7.a

A szurkol benned van!
Az osztlyfnknk lltl eljutottunk Dunaszerdahelyre, a Mol Arnban egy DAC meccsre. Elszr azt terveztk, hogy csak egyszer nzknt megynk el, de felhvtk a figyelmnket egy plyzatra, ami lltl ingyen bemehetnk, s mg ajndkot is kapunk. Mikor tudomst szereztnk a plyzatrl, az osztlyfnknk jelentkezett. A vlaszban megrtk, hogy mg korn van a plyzsra, de elfogadjk a jelentkezsnket. Pr htre r kaptunk egy visszaigazol email-t, amiben rtestetek minket, hogy az iskolnk nyerte az ingyen jegyeket, s az ajndkcsomagot. Mikor megrkeztnk az arnhoz, bementnk az ajndkboltba. Ott lehetett kapni DAC-os slat, mezt, sapkt, prnt...
Mikor mindenki kijtt az ajndkboltbl, kaptunk szuvenrt. Nikolett, aki a vezetnk volt, beksrt az arnban s elfoglaltuk a helynket. Nem kellett sokat vrnunk az els glrmre, mert mr a 3. percben vezetst szerzett a DAC. Flidben lemehettnk a plyra, fotzkodhadtunk pr jtkossal, s persze alrst is kaptunk tlk. Jl esett mikor a hangosbemond elmondta az iskolnk nevt s hogy honnan jttnk. Hatalmas tapssal dvzltek a szurkolk. A 2. flidben mg ktszer tlhettk a glrmet. A vgeredmny 3-1 lett. Hatalmas lmny volt lben ltni a jtkosokat futballozni, s hallani a helyi nagy fanatikusokat. rlk, hogy az els rdemleges focimeccsemet az osztlyommal, s egyben bartaimmal lhettem t. Mg egyszer szeretnm megksznni a Mol Arnnak s az osztlyfnknknek ezt a nagy lmnyt.
Mehart Emese, 7.a

Mi egy vrbl valk vagyunk
Egy novemberi dlutnon izgatottan gylekeztek a 7.a-s tanulk a parkolban. Amint megrkezett a busz, elfoglaltuk a helynket, elindultunk, s meg sem lltunk Dunaszerdahelyig. Mr az ton is a Nlkledet nekeltk. A parkolba rkezve mr alig frtnk a brnkbe. Utunk innen a fanshopba vezetett, ahol vsrolhattunk, majd megnztk a DAC trtnett a focimzeumban. Az zletbl kirve egy kedves hlgy vrt minket ajndkokkal. Vezetsvel elindultunk az arnba. Hajr DAC! Hajr DAC!" kntltuk vidman. Elfoglaltuk a helynket, ami elg j rltst nyjtott az egsz plyra. Elkezddtt a meccs, termszetesen a Nlkled cm dallal, amit mindannyian bszkn nekeltnk, mert mr az osztlyfnkkel elre begyakoroltuk. Kezdett vette a szurkols. Kiabltunk, tapsoltunk, bztattuk a focistkat, akik csak gy rgtk a glokat. Felemel rzs volt ltni ahogy minden egyes gl utn egytt prdlnek a levegben a kk-srga slak, ahogy egytt ljenez a tbbezer magyar. Elkvetkezett a flidk kzti sznet. Izgatottan ugrottunk fel a helynkrl, a hlgy ezttal a plyra vezette kis csapatunkat, kzben bemondtk iskolnk nevt s ezttal neknk szlt a tapsvihar. Bizony mi vagyunk vigyorogtunk. Odalent a plyn DAC jtkosok vrtak minket. Alrattuk a slunkat, vagy ppen a keznket, majd kzsen fnykpezkedtnk. Ezutn visszaltnk a helynkre s folytatdhatott a szurkols. Annyira jl reztk magunkat, hogy szre sem vettk, ahogy repl az id, be is sttedett. A meccset a Magyar Himnusszal zrtuk, majd elhagytuk a stadiont. Mg a buszon is elhangzott egy-kt Hajr DAC! s a Nlkledet is elnekeltk mg egyszer, pedig mr ton voltunk haza. Fergeteges nap volt.
Gra Nikoletta

A Gyere velnk a DAC-ra! projektrl

A 2017-es v elejn meghirdetett kezdemnyezsnk olyan alap- s kzpiskols dikok fel irnyul, akik szeretnk lben tlni a MOL Arna hangulatt. Eddig mr tbb szz fiatalt fogadtunk, a bvebb rgi iskolibl s fiatalokkal foglalkoz szervezeteibl.

A DAC hazai sszecsapsaira szervezett lmnykirnduls a belpk biztostsbl, fotzsbl s emlktrgyakbl ll. A fiatalok tovbb megtekinthetik a stadiont, s a plyra is rlphetnek. A projekt a Futballmnia gisze alatt fut.

A projektben iskolk, csapatok s szervezetek vehetnek rszt, a Krpt-medence teljes terletrl. A maximlis ltszm 30 gyermek s 2 felntt ksr pedaggus.

Az FC DAC 1904 a kvetkez programot biztostja:
- Az emlktrgyak tadsa
- A DAC tallkozjnak megtekintse
- Fotzs a plyn, tallkozs a jtkosokkal

A fentebb olvashat aktivitsokat a DAC INGYEN knlja az iskolknak s a szervezeteknek!