Hír

Gyere velünk a DAC-ra - következik Nyárasd!

Gyere velünk a DAC-ra - következik Nyárasd!

A-CSAPAT
|
Hír
| sze 16.11.2022, Nagy Krisztián, foto: Cséfalvay Á.András
article_banner
article_banner

A jövő csütörtöki DAC-Rózsahegy bajnokin a Nyárasdi Alapiskola diákjait fogadjuk a Gyere velünk a DAC-ra! projekt keretén belül.

A jövőheti DAC-Rózsahegy (2022. november 24., 18:30 ó) bajnoki mérkőzéssel zárul csapatunk számára az őszi idény és ez lesz egyúttal idén a harmadik – és utolsó – meccs, amelyen látogatókat fogadunk a „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt keretén belül. Az előző két alkalommal Somorjáról és Nagymegyerről voltak vendégeink, míg ezúttal Nyárasdról érkeznek a fiatalok.

A beérkező regisztrációkból ugyanis a Nyárasdi Alapiskola diákjait választottuk. Az ő jelentkező levelükben a következő indoklás olvasható:

„A nyárasdi alapiskola tanulóinak egy igazi élmény lenne, ha részt vehetnének az évzáró bajnoki mérkőzésen. Annak gondolata, hogy együtt, összetartó osztályokként színesíthetnék a lelátó szurkolótáborát, és bíztathatnák a kedvenc focicsapatukat hatalmas lelkesedést és elszántságot vált ki belőlük. A DAC buzdítása arra készteti őket, hogy felkészülten, a dalokat és rigmusokat betanulva lépjenek a MOL Arénába. Az V. és VII. osztályos tanulók szíve sárga-kék. Hajrá DAC!”

Az összes többi érdeklődőnek is köszönjük a beküldött regisztrációt! A projekt tavasszal is folytatódik, a regisztrációval kapcsolatosan kövessék honlapunkat!

A „Gyere velünk a DAC-ra!” projektről

A 2017-es év elején meghirdetett kezdeményezésünk olyan alap- és középiskolás diákok felé irányul, akik szeretnék élőben átélni a MOL Aréna hangulatát. Eddig már több száz fiatalt fogadtunk, a bővebb régió iskoláiból és fiatalokkal foglalkozó szervezeteiből.

A program keretében a DAC néhány játékosával ellátogatunk a kiválasztott iskolákba, ahol a diákok saját környezetükben, személyesen találkozhatnak a kedvenceikkel. A buszos szállítás és a meccsbelépők árát is a klub állja, sőt még DAC-os ajándékokkal is kedveskedünk a gyerekeknek.

A Gyere velünk a DAC-ra! felhívásra bármelyik ifjúsági szervezet, ill. alap- és középiskola jelentkezhet, ehhez csupán egy regisztrációs űrlap kitöltése szükséges. A maximális létszámot 30 diák és az őket kísérő 2 pedagógus alkothatja.

A meccsnapon az alábbiak szerint alakul a mintegy 4-5 órás program:
- a gyerekeket autóbusz veszi fel a saját iskolájuk előtt, 2 órával a mérkőzés kezdete előtt, max. 40 km-re Dunaszerdahely környékén
- a DAC hazai mérkőzésének megtekintése a MOL Arénában
- ajándéktárgyak kiosztása, valamint fényképezkedés az A csapat tagjaival
- a találkozó után a gyerekek autóbusszal jutnak vissza az iskolába

A fentebb olvasható aktivitásokat a DAC INGYEN kínálja az iskoláknak és a szervezeteknek!

article_bannerarticle_banner