Interjú

Hahn János: Mindenképpen győzni szeretnénk

Hahn János: Mindenképpen győzni szeretnénk

A-CSAPAT
|
Interjú
| sze 16.2.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

„A legfontosabb, hogy átszakadjon egy gát, és azt gondolom, ha jön az első gól, akkor azt több is követi majd.” Magyar támadónk eddig három fortunaligás találatot szerzett, abból kettőt is az Aranyosmarót ellen.

„Azt gondolom, hogy az első félidőben nyújtott teljesítményünk alapján győzhettünk volna. A védekezésünk rendben volt, egységesek voltunk, jó gyors ellentámadásokat vezettünk. Sajnálom, hogy nem tudtuk elhozni a három pontot, de a Nagyszombat otthonában a döntetlen sem rossz eredmény” – tért vissza még a vasárnapi kerületi rangadón elért 1:1-hez Hahn János. A magyar válogatott csatár 60 percet töltött a pályán, és épp az ő helyezkedése miatt érvénytelenítette a VAR csapatunk második találatát, amely röviddel a félidei szünet előtt született. „Úgy tűnik, nem kedvel a VAR, sok esetben góloktól is megfosztott már. Vasárnap úgy éreztem abban a szituációban, hogy nem vagyok előrébb a védőnél, és ezt a videófelvétel is alátámasztja. Sajnálom, hogy ezzel megfosztottuk Yhoan Andzouanát egy szép találattól, a csapattól pedig elvettek két pontot.”

Nagyszombatban Hahn a 14. mérkőzését abszolválta a szlovák élvonalban. A neve mellett eddig 3 gól szerepel – kétszer is a soron következő ellenfelünk, az Aranyosmarót hálóját vette be. Ez a két csapat októberi mérkőzésén volt (DAC-VIOn 4:2), azóta mindössze egyszer, a Pohronie ellen volt eredményes. A sárga-kékek, a tavalyi magyar gólkirállyal egyetemben, már teljes erővel a pénteki bajnokira összpontosítanak és készülnek. „Az Aranyosmarót otthonában mindenképpen győzni szeretnénk. Jó lenne ismét betalálni, az utóbbi időben sajnos nem jönnek a gólok és a formám sem az igazi. Mindegyik mérkőzésen azon vagyok, hogy jobban teljesítsek. Szeretnénk csapatszinten egy magabiztos győzelmet aratni. Az edzéseken mindent megteszek annak érdekében, hogy javuljak: összpontosítok a befejezéseknél, a meccseken pedig próbálom megtalálni a helyemet, a jó pozíciókat. A legfontosabb, hogy átszakadjon egy gát, és azt gondolom, ha jön az első gól, akkor azt több is követi majd. De a legfontosabb természetesen a csapatérdek és az, hogy megnyerjük a találkozót.” 

article_bannerarticle_banner