Interj

Kalmr Zsolt: jra jl rzem magam a plyn

Kalmr Zsolt: jra jl rzem magam a plyn

Interj
| va 25.9.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Szerencsre nem fj a trdem s fejben is feldolgoztam ezt a srlst. Hrom hnapja teljes erbedobssal gyakorlok a csapattal. Csapatkapitnyunk egyre jobb formban jtszik.

article_bannerarticle_banner

Rviddel a Gyr elleni felkszlsi mrkzs (3:3) utn beszlgetnk, amelyen kt glt lttl s egy glpasszt is jegyeztl. Hogyan rezted magad a plyn?
Egyre jobb llapotba, formba kerlk. Jl rzem magam a plyn, s a Gyr elleni edzmeccsen is igyekeztem a maximumot nyjtani. Nagyon rlk, hogy kt glt s egy glpasszt is elrtem, lveztem a jtkot. Ez a hetven-nyolcvan perc szksges volt a jelenlegi llapotom fenntartshoz.

Hogyan rtkelnd magt a mrkzst, amelyen az ssze glt jelenlegi vagy egykori gyri jtkosok rgtk?
Az els flidben nagyon jl jtszottunk, kevs rints jtkunkkal sok helyzetet ki tudtunk dolgozni, tbb gllal is vezethettnk volna. A msodik jtkrszben kicsit visszavettnk, mindegyik labdt ki akartuk hozni a tmadsptsek sorn, s az ellenfl erre vrt. Tbb hibt vtettnk, de ez egy edzmeccs volt, amelyen megprbltuk a sajt jtkunkat jtszani. Voltak agresszvebb szakaszai is a meccsnek, de mindent egybevetve egy j erprba volt a pnteki.

Az is pozitvumnak szmt, hogy tbb fiatal is lehetsget kapott s olyanok, akik a bajnoksgban kevesebb jtkperccel rendelkeznek…
Igen, a bartsgos mrkzsek fleg azoknak a labdargknak fontosak, akik kevesebb lehetsget kapnak vagy akik srls utn trtek vissza. Az akadmink 4-5 fiatal jtkosa is szerepet kapott, s egy olyan edzvel, mint Adrian Gua, aki kpes bepteni ket a csapatba, ez mindenkppen j irnynak szmt.

Immr a mrkzseken s az edzseken s szzszzalkos munkt tudsz vgezni?
Igen, szerencsre nem fj a trdem s fejben is feldolgoztam ezt a srlst. Hrom hnapja teljes erbedobssal gyakorlok a csapattal. Most a bajnoksgban kell minl tbb idt a plyn tltenem.

Mg nyolc mrkzs van htra a szezon szi felbl. Mennyi pontot vrsz ezeken az sszecsapsokon?
Az lesz a legfontosabb, hogy visszatrjnk arra az tra, amelyen jliusban-augusztusban elindultunk. Szerintem j irnyba haladunk. A jv hten a Liptszentmiklssal csapunk ssze, amely ellen nem lesz egyszer dolgunk. Odahaza sem gyjtttk be ellenk knnyen a hrom pontot, de jl kell indtanunk az oktberi hnapot. Remljk, hogy a fennmarad szi sszecsapsokon a lehet legtbb pontot szerezzk meg, s kpesek lesznk j jtkkal megrvendeztetni a szurkolkat.