Interj

Martin Jedlika: A siker kulcsa a csapatszellem

Martin Jedlika: A siker kulcsa a csapatszellem

Interj
| cs 13.5.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Alaposan fel kell kszlnnk a Trencsn ellen, hogy a Slovan utn jabb hrom pontot szerezhessnk. Martin Jedlika a Tglamezn bemutatott nullzst a legrtkesebb kapott gl nlkli sszecsapsnak tartja srga-kkben.

Hogy megy az edzs a Slovan elleni gyztes rangadt kveten?
J a hangulat a gyakorlsokon, hiszen idegenben nyertnk s sikeres sorozatban vagyunk. Msrszt alaposan fel kell kszlnnk a Trencsn ellen, hogy a Slovan utn jabb hrom pontot szerezhessnk.

Az InStat indexe alapjn te voltl a htvgi fordul harmadik legjobb jtkosa. Csak a ktglos meznyjtkosok, Hamza atakovi s Dawid Kurminowski elztek meg. Ez is azt bizonytja, hogy te voltl a Slovan elleni derbi egyik hse. Hogy ment a vds az gsznkkek ellen?
Az InStat indexet fenntartsokkal kell kezelni, msrszt azonban remek rzs az egsz fordul harmadik legjobbjnak lenni. Nem mondhatom, hogy hsies teljestmnyt nyjtottam, az egsz csapat jl futballozott. Kis szerencsm is volt, hiszen kt alkalommal is rezgett a lc. Ez volt a legrtkesebb nullzsom srga-kkben, mert kapott gl nlkl lehozni egy meccset a Slovan otthonban csodlatos dolog.

Az egsz csapat jl s nfelldozan jtszott, mindegyik jtkos hozztett valamit a sikerhez. Mi volt a tallkoz legkritikusabb pillanata a te szemszgedbl?
Nehz megmondani, de taln az a szglet, amely utn glt kaptunk. Szzszzalkosan meg voltam arrl gyzdve, hogy lesrl szletett, amit vgl a videbr igazolt is. Akkor nyoms alatt reztem magam, egybknt az egsz meccsen nyugodt tudtam maradni.

Ahogy azt mr te is emltetted, a Slovan elleni hrom pont akkor r igazn valamit, ha Trencsnben is sikerl diadalmaskodnunk. Hogyan ltod a legkzelebbi ellenfelnket?
Nluk is edzcsere volt, amely ltalban egy friss szelet hoz az ltzbe. Ezrt mindenkppen motivltak s kellemetlen ellenfl lesznek. A Trencsn odahaza egy teljesen ms csapat, teht nehz sszecsapsra szmtok. Alaposan fel kell bellk kszlnnk s tmenteni a Pozsonyban mutatott csapatszellemet. Bzom benne, hogy egy jabb hrom ponttal sikerl mg rtkesebb tenni a Slovan elleni gyzelmet, ami fantasztikus dolog lenne.

Kitl tartasz leginkbb a trencsni egyttesbl?
A Csk Mt vra alatt lejtszott legutbbi tallkozn, amely 3:3-ra vgzdtt, atakovi ltt egy glt s tovbbi lehetsgei is voltak. Nagyon kiszmthatatlan a tizenhatosban, s a befejezseknl nem igazn szokott hibzni. m ha figyelmesen rizzk t, akkor nem lesz eslye helyzetekbe kerlni.

Trencsnben mfves bortson lpnk plyra. A meznyjtkosok szmra ez egy rezhet vltozs, de hogy vannak ezzel a kapusok?
Termszetesen klnbzik a ftl. A mestersges borts gyorsabb, fleg, ami a lapos lvseket illeti. A kapusnak gyors lbmunkval kell rendelkeznie s mindegyik labdra odafigyelnie. Pbramban hat vet edzettem mfvn, gy nem jdonsg ez szmomra.

A szezonbl mr csak kt meccs van htra, amelyeken hat pontot akarunk gyjteni.
Azt gondolom, kpesek vagyunk r. Az ltzben s a klubban is nyugodt a hangulat, amit a plyn is bizonytani akarunk s kt gyzelemmel zrni az idnyt. Bzom benne, hogy a Nagyszombat elleni szezonzrn mr a szurkolink is kint lehetnek, s kzs ervel sikerl legyznnk a kerleti rivlisunkat.

A Nagyszombat elleni sszecsaps utn jn a nyri pihen. Vannak mr terveid ezt illeten?
Mg nem, mert a jegyesemnek vizsgaidszaka van. Oldjuk a dolgokat, de tervben van egy biciklis kirnduls, amelyre mindenkppen elmegyek. Szintn szeretnk elltogatni Krtra, de nem tudom, gyzni fogok-e mindent, mert el akarnk vgezni egy szezoneltti, erfejlesztsre irnyul edztbort is. Nem vagyok otthonl tpus, gy a nyri sznetet is aktvan fogom tlteni.