Interj

Martin Jedlika: J eredmny a visszavgra

Martin Jedlika: J eredmny a visszavgra

Interj
| p 23.7.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Bzom benne, hogy legalbb a stadion befogadkpessgnek a felt megtlthetik s szurkolk s fantasztikus hangulatot teremtenek, amely belehajszol minket a tovbbjutsba. Ez egy csodlatos s trtnelmi lps lenne a DAC szmra. Kapusunk, Martin Jedlika tegnap glaeladst tartott a Partizan otthonban, amellyel letben tartotta a tovbbjutsi eslyeinket.

article_bannerarticle_banner

Jedla, hogyan ltta a belgrdi Partizan otthonban lejtszott sszecsapst annak a fhse?
Egy nehz meccsen vagyunk tl, hosszabb id utn ismt nagyszm nz eltt futballozhattunk. Radsul ezek fanatikusok voltak s a hozznk hasonl fiatal srcok kicsit meginognak az ilyen hangulattl. Azt gondolom, j mrkzst jtszottunk, volt nhny helyzetflesgnk. A rsznkrl fleg a tlls volt a lnyeg, ami sikerlt is s j eredmnnyel trnk haza a visszavgra.

A ht hazai kapura tart lvsbl vgl egy kttt ki a htad mgtt, de a tbbi is komoly glveszlyt hordott magban. Semmikppen sem unatkoztl…
Ht, nem. Volt egy kevs szerencsnk, hiszen rgtn a msodik percben eltallt a hazai jtkos. Aztn mr jl s nbizalommal telve reztem magam. A csapattrsak miatt is szerettem volna nyugodtnak tnni, hiszen mr mgttem van nhny v. Ezek olyan meccsek, amelyeket megmutathatom s meg is kell mutatnom a tapasztalataimat. rlk, amirt ez sikerlt is.

Melyik volt a legkomolyabb vdsed?
Taln az els. Br eltallt a hazai csatr, a labda brhova pattanhatott volna. Sajnlom a bekapott glt, mert a viden lttam, hogy csinlhattam volna mg egy lpst balra, akkor pedig valsznleg hrtom Markovi lvst.

Ez volt plyafutsod legjobb teljestmnye?
Azt gondolom, volt mr nhny hasonl mrkzsem, pldul a vlogatott szneiben Horvtorszgban. A balkn meccsek teht lnek nekem. Termszetesen erre az sszecsapsra kizrlag j szvvel gondolok majd vissza, maradand emlk lesz az egsz plyafutsomra. A tegnapi mindenkppen karrierem egyik legjobb teljestmnye volt.

Hogyan ltttok a tbb mint tzezer hazai szurkol ltal teremtett hangulatot?
gy reztk, mintha telthz lenne, az egsz stadion szurkolt. Ahogy emltettem, hosszabb id utn jtszottunk ismt szurkolk eltt. Br a Ferencvros ellen is lehettek nzk, az ottani hangulat inkbb bartsgos volt. Ellenben itt kemny, bartsgtalan. Viszont azrt futballozunk s edznk kemnyen, hogy az ilyen meccseket is sikerrel vegyk.

A 0:1-es veresg utn tovbbra is nyitott a tovbbjuts krdse, egyttal az eredmny j meghvt jelent a szurkolink szmra is…
Szeretnk mindenkit arra buzdtani, hogy kiltogasson, mert szksgnk van a tmogatsukra. Bzom benne, hogy legalbb a stadion befogadkpessgnek a felt megtlthetik a szurkolk s fantasztikus hangulatot teremtenek, amely belehajszol minket a tovbbjutsba. Ez egy csodlatos s trtnelmi lps lenne a DAC szmra.

A visszavg eltt mg vr rnk a Nagymihly elleni idegenbeli sszecsaps. Nehz fejben tllni egy ilyen tallkoz utn?
A tapasztaltabb futballistk dolga lesz a csapat felrzsa. Jl akarjuk kezdeni a bajnoksgot, mert az els ligameccs kiemelt jelentsggel br. Ha gyznk, j hangulatban vghatunk neki a Partizan elleni visszavgnak. Szeretnnk hrom pontot zskmnyolni, csakis a gyzelem elfogadhat.