Interj

Martin Jedlika: Minden egyes plyra lpsemet nagyra rtkelem a DAC szneiben

Martin Jedlika: Minden egyes plyra lpsemet nagyra rtkelem a DAC szneiben

Interj
| cs 25.11.2021, Nagy Krisztin, foto: Csfalvay .Andrs, Lelkes Ern

Bzom benne, hogy a szzadik mrkzsem legalbb olyan sikeres lesz, mint az tvenedik, amelyen 2:0-s sikert arattunk Nagyszombatban. Kapusunk, Martin Jedlika 99 alkalommal lpett plyra a Fortuna Ligban, gy Trencsnben jubillhat.

article_bannerarticle_banner

Szombaton Trencsnben a jubileumi szzadik plyra lpsedet nnepelheted az lvonalban. A bemutatkozsod ta eltelt hrom v villmgyorsan elillant…
gy igaz. Nagyon boldog vagyok, hogy elrtem ezt a szmot s bzom benne, hogy a szzadik mrkzsen legalbb olyan sikeres lesz, mint az tvenedik Nagyszombatban, ahol 2:0-s sikert arattunk.

Hogyan emlkszel vissza els tallkozdra srga-kkben, amelyet 2018 augusztusban abszolvltl Nyitrn?
Mintha csak tegnap lett volna. A Nyitra akkor tartotta a stadionavatjt, telthz s remek hangulat volt. A mi szurkolink is nagyszmban voltak jelen, teljesen megtltttk a kapu mgtti vendgszektort. Ktglos htrnyban voltunk, de fordtottunk, s 3:2-re gyztnk. Jobb bemutatkozst nem is kvnhattam volna.

Az eddigi 99 meccs kzl melyik volt szmodra a legemlkezetesebb?
Nehz egyet kivlasztani, minden egyes plyra lpsemet nagyra rtkelem a DAC szneiben. Szvesen emlkszem vissza minden olyan sszecsapsra, amelyet megnyertnk, vagy amelyiken nem kaptam glt. Egy kapus szmra az 1:0-s sikerek a legjobbak. A Slovant ktszer vertk meg gy, fleg az idegenbeli gyzelem emlkezetes, hiszen nagyon nehz kapott gl nlkl lehozni egy meccset a Tglamezn. Szintn meg kell emltenem az gsznkkek elleni hazai rangadt, amelyet tz emberrel nyertnk meg, s sikerlt hrtanom porar bntetjt is. Akkor sorozatban ngy meccsen nem kaptam glt, s a szurkolk a Hnap jtkosnak vlasztottak. Ami az eurpai kupaporondot illeti, a Partizan elleni belgrdi sszecsapst emelnm ki, ahol valsznleg a legjobb eddigi teljestmnyemet nyjtottam a DAC szneiben.

Mit vrsz a DAC-ban abszolvlt szzadik ligameccsedtl, amelyen Trencsnben lpnk plyra?
Nem bnnk akr egy 5:4-es gyzelmet sem, csak hozzuk haza a hrom pontot, amelyekre get szksgnk van. Nehz sszecsapsra szmtok a mfvn, de gyzelmi taktikval utazunk. Az els perctl gondot kell okozni a hazaiaknak, s remlhetleg az agresszivitsunkkal sikerl begyjteni a hrom pontot.

A te szemszgedbl kire kell a leginkbb odafigyelnnk?
A Trencsn gyors csapat, olyan gyes futballistkkal, mint Kadk vagy Azango, a csatrsorban pedig ott a kellemetlen stlusban futballoz Ikoba. Nehz brit kiemelni, kiegyenltett jtkoskeretk van, jl dolgoznak csapatknt. Semmikppen sem lesz knny dolgunk.

A bajnoksg ismt visszatr a zrtkapus mrkzsekhez. Mi a vlemnyed errl?
Szmomra ez egy rthetetlen dolog. Elszr be kellett magunkat oltatnunk, amit meg is tettnk, de mr a vakcina sem elg. A vilgban oltott emberekkel teli stadionokat lthatunk, gy nem tudom, mirt ne lehetne ezt Szlovkiban is gy csinlni. Egyszeren nem rtem. Remlhetleg gyorsan megvltozik majd a helyzet, mert mindegyik klubot s nzt sajnlom. Mg a Slovant is, amely ma telthz eltt lphetett volna plyra a PAOK Szaloniki ellen.