Hír

Megszakad ötmeccses nyeretlenségi sorozatunk?

Szokatlan időben, a hét elején kerül megrendezésre a Fortuna Liga 28. fordulója, melynek keretén belül a DAC célja megszakítani az öt mérkőzést számláló nyeretlenségi szériáját. A DAC-Miava találkozó kedden 19.00-kor kezdődik. 

Csapatunk utoljára március 15-én győzött, akkor a pozsonyi Slovan otthonában zsákmányoltunk három pontot. Az ezt követő öt forduló során csak egyetlen pontot szereztünk, és a Szlovák Kupában lejátszott összecsapásokkal együtt nyolc tétmeccsből csak egyet sikerült megnyernünk. A csapat eltökélte, hogy holnap este megszakítja ezt a negatív sorozatot a tabella hatodik helyezettje ellen a két csapata hatodik egymás elleni találkozóján. Izomsérülés miatt Kwin továbbra sem bevethető, a többi játékos Maric edző rendelkezésére áll.

A Spartak Miava csapata 37 ponttal zárja a tabella jobbik felét. A 24. forduló szerdán pótolt mérkőzésén az újonc Zólyombrézó megszakította a négymeccses veretlenségi sorozatukat. Az idegenbeli találkozók táblázatán Gergely edző tanítványai a negyedik helyet foglalják el. Mérlegük vendégként 3-3-9, gólarányuk 11:22.

Az idei szezon első két egymás elleni találkozóján hazai siker született: a 6. fordulóban, augusztus 13-án Roland Černák első élvonalbeli találatával 1:0-ra győztünk, míg idegenben november 7-én 1:3-as vereséget szenvedtünk (gólszerzők: M. Kuzma, Pekár, Daniel, ill. Jurčo).

A Spartak Miava futballklub 1920-ban alakult. Az idei szezon csak a harmadik idényük a legfelső osztályban. A 2012/13-as évadban újoncként a kiváló 4. helyen végzett a Spartak, tavaly hetedikek lettek.              

A holnapi bajnokira érkező miavai drukkerek számára a C1 és a C2 szektor (északi lelátó) lett kijelölve, ahová beléptető kapukon keresztül juthatnak be a vendégszurkolók. A C-szektor további részei (C3-C5) zárva maradnak a mérkőzés során. A hazai szurkolók beléptetésére ez azonban nem lesz kihatással, a belépők értékesítése hagyományosan három helyen, az 1, 4 és 6-os számú pénztárban folyik majd.

Egymás elleni mérleg (a mi szemszögünkből):

Teljes: 5  1-1-3, gólarány 4:11

Stadionunkban: 2  1-0-1, 1:3

A Fortuna Liga 28. fordulójának műsora:

Hétfő, 2015. május 4., 17.15: Slovan-Senica, 19.00: Trnava-Ružomberok

Kedd, 2015. május 5., 16.30: Podbrezová-Žilina, 17.15: Trenčín-Košice, 19.00: Zlaté Moravce-Banská Bystrica, DAC-Myjava

A DAC-Miava bajnoki mérkőzés holnap 19.00-kor kezdődik, játékvezetők Glova - Somoláni, Žákech.

Kapcsolódó hírek