Hír

Melyik sorozat szakad meg?

A sorozatban elszenvedett három bajnoki vereség után és a kupaelődöntő visszavágója előtt csapatunk fontos mérkőzésen tabellaszomszédját fogadja. A DAC-Kassa bajnoki szombaton 19.00-kor kezdődik.

Pontosan egy hónap elteltével ismét összecsapunk a kassaiakkal - március 18-án a Slovnaft Cup negyeddöntőjében találkoztunk velük legutóbb. A keleti nagyvárosban akkor a rendes játékidőben 1:1-es döntetlen született (gólszerzők: Viazanko - Ljubicic), a továbbjutásunkról büntetőpárbaj döntött, mely során Polaček kapusunk remekelt.

Tavasszal a Kassa és a DAC is hét pontot szerzett, a táblázaton pedig egyetlen pont választja el a két csapatot - az ellenfél javára. Mindkét gárda elvesztette legutóbbi három mérkőzését: a DAC Trencsénben 0:3-ra, odahaza a Nagyszombat ellen 0:1-re, és a múlt hétvégén Rózsahegyen 1:2-re kapott ki (e találkozó előtt a kupaelődöntő első felvonásán hazai pályán legyőztük a Szenicét 1:0-ra). A kassai csapat fokozatosan szenvedett vereséget a 30. forduló előrehozott bajnokiján Rózsahegyen 0:1, majd Zsolnán 1:4, és legutóbb odahaza 1:2 arányban az Aranyosmaróttól.        

Legutóbb a Nagyszombat ellen tizennyolc találkozó és több mint tizenhat hónap után elvesztettük hazai veretlenségünket. A csapat eltökélte, hogy új sorozatot indít, és az első lépést már holnap, a Kassa ellen akarja megtenni. Ősszel kétszer találkoztunk az MFK csapatával: a 4. fordulóban odahaza ellenük szereztük meg a szezon első győzelmét (3:1, gólszerzők: Ujlaky, Sabler, Jurčo - Pačinda), és a Fortuna liga októberi 15. fordulójában Novák és Sabler góljai után 1:1-es döntetlen született.

Erik Ujlaky őszi gólja a Kassa ellen az eddigi egyetlen bajnoki találata az idényben, így holnap bővíteni szeretné négy gólból álló élvonalbeli mérlegét. „Minden Kassa elleni mérkőzés nehéz. Jó csapat, már hosszú ideje együtt vannak. Legutoljára odahaza sikerült győznünk ellenük 3:1-re, gólt is lőttem, és ideje lenne már ismét betalálnom. Nemrég a kupában találkoztunk velük, így tudjuk, mire számíthatunk. Ennek ellenére azt gondolom, hogy ez most egy teljesen más összecsapás lesz, hiszen keleten mindig mások a mérkőzések. Hazai pályán erősebbek vagyunk, és ezt holnap be is akarjuk bizonyítani.” Erik a hat tavaszi forduló során csak kétszer lépett pályára kezdőként, amennyiben tehát bizalmat kap az edzőtől… „mindent megteszek azért, hogy bennragadjak a kezdőcsapatban.” Keddem a Szenice elleni fontos kupavisszavágó vár a csapatra. Gondolnak már a játékosok az erdőháti találkozóra is? „Nem, jelenleg csak a Kassára összpontosítunk. Ez egy fontos összecsapás, amit meg kell nyernünk, így jelenleg csak a Kassa jár a fejünkben.”

źupták, Sesar és Krišto még nem épült fel teljesen a sérüléséből, míg Štepanovský öt sárga lap miatt egymeccses eltiltását tölti.

Az első liga jelenlegi szereplői közül a Kassa az ötödik leggyakoribb ellenfelünk. Az 1993/94-es idénytől találkozunk rendszeresen az MFK - vagy elődje, az 1.FC - csapatával. Eddig 33 alkalommal találkoztunk, a mérleg ellenfelünknek kedvez.     

Egymás elleni mérleg (a mi szemszögünkből):

Összesen: 33  6-8-19, gólarány 29:53

Odahaza: 17  6-5-6, 17:18

A Fortuna Liga 26. fordulójának műsora:

2015. április 17., péntek, 19.00: Trenčín-Trnava

2015. április 18., szombat, 16.30: Podbrezová-Banská Bystrica, 19.00: Zlaté Moravce-Senica, DAC-Košice, Slovan-Ružomberok

2015. április 19., vasárnap, 19.00: Žilina-Myjava

A DAC-Kassa bajnoki mérkőzés holnap 19.00-kor kezdődik, játékvezetők Trutz - Somoláni, Bednár.

Kapcsolódó hírek