Interjú

Milan Dimun: Szép szám a DAC mezében lejátszott száz mérkőzés

Milan Dimun: Szép szám a DAC mezében lejátszott száz mérkőzés

A-CSAPAT
|
Interjú
| va 21.4.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő, Cséfalvay Á.András

„Mindegyik pont számít, bízunk benne, hogy ez is a segítségünkre lesz a szezon végén.” A Rózsahegy elleni gólnélküli döntetlent követően a tegnapi jubiláns, a friss százados Milan Dimun állt a mikrofonok elé.

„A Rózsahegy elleni mindegyik mérkőzésen mi voltunk a jobbak, többségében egy kapura futballoztunk, ám mintha képtelenek lennénk legyőzni őket. Sok helyzetünk volt, de egyet sem voltunk képesek értékesíteni. Mindegyik pont számít, bízunk benne, hogy ez is a segítségünkre lesz a szezon végén. Tudjuk, hogy a Rózsahegy egy jól szervezett és remekül védekező együttes, nagyon nehéz áttörni a falukat, sajnos ez most sem sikerült. Meggyőződésem, hogy az első gól után jön a többi is, mert az ellenfélnek ki kellett volna nyílnia. Ezen azonban már nem tudunk változtatni, a Slovan elleni legközelebbi összecsapásra kell koncentrálnunk. Gyűjtögetnünk kell a pontokat, ha szeretnénk megküzdeni az európai kupaszereplést érő helyekért. Tegnap kettőt veszítettünk, de bízom benne, hogy a soron következő meccseken a lehető legtöbbet begyűjtjük, hogy odaérjünk a harmadik pozícióba” – állapította meg a Rózsahegy elleni tegnapi hazai gólnélküli döntetlent követően a jubiláns Milan Dimun.

A 27 éves középpályás számára a szombati volt a századik tétmérkőzése a DAC színeiben (83 bajnokság, 8 európai kupatalálkozó, 9 Slovnaft Cup). „Szép szám a DAC mezében lejátszott száz mérkőzés, kár, hogy nem lett győztes. Remélhetőleg ez a szám még tovább nő és a lehető legtöbb lesz hárompontos. A Rózsahegy ellen is. Az ellenfél nagyon mélyen futballozott, többet lőhettünk volna kapura. Tisztában vagyunk vele, hogy nem könnyű ellenük futballozni, jól szervezett csapatról van szó, amely egységes. A mérkőzéseiken általában egyetlen gól dönt, amelyet sajnos nem tudtunk szombaton megszerezni. Jön a Slovan elleni rangadó, a szezon e szakaszában már egy meccs sem könnyű. Felelősségteljesen fel kell készülnünk, bízunk benne, hogy legyőzzük az égszínkékeket, mert jelenleg nagy szükségünk van a pontokra” – tette hozzá a kassai születésű labdarúgó, aki 2021 augusztusa óta szerepel Dunaszerdahelyen.

article_bannerarticle_banner