Interj

Miroslav Ker: Minden krds nyitott mg

Miroslav Ker: Minden krds nyitott mg

Interj
| cs 4.8.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Az ehhez hasonl tkzeteknek ksznheten fejldhetnk csapatknt s egynileg is. A tegnapi DAC-FCSB (0:1) sszecsaps a 26 ves kzpplysunk, Miroslav Ker szemvel.

article_bannerarticle_banner

Az ellenfl megmutatta a tudst, arra knyszertett minket, hogy tbbet fussunk. gy gondolom azonban, hogy ez csak a javunkat szolglja, az ehhez hasonl tkzeteknek ksznheten fejldhetnk csapatknt s egynileg is. Mindenkppen a romn egyttes volt az eddigi legjobb ellenfelnk az eurpai kupaporondon, de vrjuk az idegenbeli visszavgt. Minden krds nyitott, bzom benne, hogy kpesek vagyunk kiharcolni a tovbbjutst. Dominik Kruliak killtsa utn mg nagyobb elszntsgot reztem a csapaton az egyenlts rdekben, jl reagltunk a piros lapra. Volt nhny helyzetflesgnk, amelyekben azonban nem voltunk kellkppen hatrozottak. Pont az ilyen rszletek dntenek egy ers grda elleni sszecsapson. Az ellenfl a vezets megszerzst kveten visszahzdott, tudtk, hogy a visszavgn odahaza lpnek plyra, ahol ersek llaptotta meg az Eurpa Konferencia Liga 3. elselejtezjben megrendezett DAC-FCSB (0:1) prharc els felvonst kveten egyttesnk 26 esztends kzpplysa, Miroslav Ker, aki ismt a srga-kkek egyik kulcsfigurja volt.

A Plze csapattl rkezett erstsnk a hazai veresg ellenre is optimista. Egsz biztosan nagyon nehz dolgunk lesz Bukarestben, de mindent bele kell adnunk. gy vlem, sikerrel jrhatunk. Tegnap nem igazn erltettk a befejezseket, mindssze egyetlen kaput eltall lvsnk volt. Ez kevs, hazai krnyezetben veszlyesebben kellene futballoznunk, amivel nyomst gyakorolhatnnk az ellenflre. Felkszltnk az FCSB kellemetlen fizikai jtkstlusra, szemly szerint szeretem ezt a felfogst. Fleg az els flidben magasan letmadtak minket a vendgek, ezrt gyakrabban vlasztottuk a felvelt labdkat. Nem volt okunk gy jtszani, hiszen megvan a tudsunk, hogy rvidpasszokkal helyzetekbe kerljnk, radsul a plya talaja is kivlan el volt ksztve. Az edzseken folyton ezt csinljuk. Mg gy is sikerlt nhny j tmadst vezetnnk, de az utols passzokba rendszerint hiba csszott. Ezen mg mindenkppen dolgoznunk kell, hogy veszlyesebbek legynk. Taln, ha rendelkezsre llt volna a videbr, ms a vgeredmny, ezt azonban mr nem tudjuk megvltoztatni. A visszavgnak is teljes erbedobssal vgunk neki, glt, glokat kel lnnk s nem szabad kapnunk. Tovbb akarunk jutni, ehhez azonban veszlyesen kell tmadnunk s egysgesen vdekeznnk. Jelenleg viszont mr a vasrnapi Zlyombrz elleni idegenbeli meccsre sszpontostunk tette hozz a zsolnai nevels futballista, aki a cseh bajnokcsapattl egyves klcsnbe rkezett Dunaszerdahelyre, amely esetleges vteli zradkot is tartalmaz.