Interj

Nikola Krstovi: Beszljen helyettem a teljestmnyem

Nikola Krstovi: Beszljen helyettem a teljestmnyem

Interj
| cs 31.3.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A DAC 21 ves montenegri tmadja htfn mutatkozott be hazja felntt vlogatottjban, most mr azonban teljes ervel a Szered elleni bajnokira fokuszl.

article_bannerarticle_banner

Gratullunk a felnttvlogatottban val bemutatkozsodhoz. Ezt megelzen azonban mg a korosztly egyik legjobb csapatnak szmt Olaszorszg ellen lptl plyra az U21-es nemzeti csapat szneiben, s sikerlt egy bravros 1:1-es dntetlent kiharcolnotok. Milyen volt a mrkzs?
Volt bennem egy kis flsz, hiszen szerettem volna bizonytani az U21-es grdban, mivel tudtam, hogy a felnttekhez is meghvt kaptam. Kemny sszecsaps volt, az olaszok mindegyik korosztlyban a vilg lvonalba tartoznak. Jl indult a meccs, a flid vge eltt sikerlt is megszereznnk a vezetst, de egy kisebb koncentrci-kihagys miatt az ellenfl mg a flidei sznetig egyenltett. Kr rte, hiszen az els jtkrszben nem engedtk komolyabb helyzetbe kerlni az olaszokat, a sajt trfelkn tartottuk ket. Nagyon kemny tallkoz volt, amelyen lehet, hogy utoljra lptem plyra az U21-es vlogatottban.

Ezt kveten csatlakoztl a felntt vlogatott kerethez. Mennyire voltl azzal tisztban, hogy a szvetsgi kapitny plyra is kld majd Grgorszg ellen?
Tudtam, hogy lehetsget kapok majd, hiszen kell az tmenet az U21-es s a felntt futball kztt, hogy a jniusi ciklusban is szmthasson rm a kapitny. Tbben is versengnk a csatrsorban a meghvkrt.

Milyen rzseid voltak a bemutatkozsod eltt s utn?
Szerintem jl teljestettem egy nagy iram tallkozn. A Hertha sztrja, Joveti volt a prom a tmadsorban. Remek rzs volt egy ilyen minsgi futballistval a plyn lenni. 3-4 edzst abszolvltam a felnttekkel, nagyon j volt velk gyakorolni. Az U21-es sszecsapson 12 kilomtert futottam, ami az egyni legjobb eredmnyem, ezrt gy egyeztem meg a felnttek szvetsgi kapitnyval, hogy addig leszek a plyn, ameddig brni fogom. A 62. percben krtem csak csert. Ezalatt sikerlt kivennem a rszem a gyztes glunkbl, s kt-hrom gretes lehetsg is addott elttem. Mindenki elgedett volt velem, s rengetegen gratulltak, tbbek kztt a Montenegri Labdarg-szvetsg tagjai is. Hlval tartozom a DAC-nak, hogy innen bekerlhettem a vlogatottba, jelenleg pedig az a legfontosabb feladat, hogy kiharcoljuk az eurpai kupaszerepls jogt. Szeretnm a lehet legtbb gllal segteni a csapatot ennek elrsben.

Milyen visszajelzst kaptl a felnttek szvetsgi kapitnytl?
is gratullt, s megdicsrte a teljestmnyem. Elmondsa szerint sszeszedetten futballoztam, egy-kt rintvel. Annyit krdezett, hogy mirt nem tartottam magamnl hosszabb ideig a labdt, mirt nem vezettem, cseleztem. A DAC-ban s az U21-es csapatban pont ellenkez stlusban futballozom, igyekszem megtartani a labdkat. Azt mondta, a felnttek kztt is ezt vrjk tlem. A szvetsg elnke, az egykori legends AC Milan-futballista Dejan Savievi is gratullt, s ha ekkora nevek dicsrnek, akkor tnyleg nem nyjthattam rossz teljestmnyt. Remek edzseket kapok Dunaszerdahelyen, s ez is nagyban hozzjrult ahhoz, hogy bemutatkozhattam a nemzeti csapatban.

Mennyire hatott az nbizalmadra az olaszok elleni sikeres U21-es mrkzs s a felntt vlogatottban val bemutatkozsod? Milyen hangulatban rkeztl vissza a klubcsapatodhoz?
A vlogatott meccsek a legnehezebbek, hiszen ott az adott orszg legjobb tizenegy focistja lp plyra. J rzsekkel trtem vissza Dunaszerdahelyre, szeretnk minl tbb glt szerezni, hozzsegtve a csapatot az eurpai kupaporond kiharcolshoz. Jelenleg csak a tabella negyedik helyn llunk, de a lehetsgeink alapjn az els kettben kellene lennnk. Mg tbb munkt kell beleraknunk, mivel minden ms adott az eredmnyek elrshez: az edzk, a stb s a felttelek.

A Szered elleni szi mrkzsen glt is szereztl, amely a msodik tallatod volt a DAC szneiben. Hogyan emlkszel vissza arra a vesztes sszecsapsra, s milyen meccsre szmtasz szombaton?
Nehz tallkoz vr rnk egy j ellenfllel szemben, amelytl sszel veresget szenvedtnk odahaza. A nzk egy j meccsre szmthatnak, mindent meg fogunk tenni annak rdekben, hogy a MOL Arnban kznsgszrakoztat teljestmnyt nyjtsunk s otthon tartsuk a hrom pontot. Ami a glokat illeti, beszljen helyettem inkbb a szombati teljestmnyem.