Hír

Njie 372, Malý 373

Njie 372, Malý 373

A-CSAPAT
|
Hír
| csü 2.7.2020, Krisztián Nagy, foto: Lelkes Ernő
article_banner
'

A Slovan elleni tegnapi összecsapáson pályára lépő játékosaink átlagéletkora 22,34 év volt.

Az elmúlt két fordulóban a legnagyobb riválisaival csapott össze a DAC. A nagyszombati győztes rangadó végét a 18 éves Sainey Njie (szül. 2001.8.30-án) is a pályán élvezhette ki, akinek az volt a bemutatkozása az élvonalban.

A Slovan elleni tegnapi hazai összecsapáson a fiatal gambiai futballista első alkalommal kapott szerepet a kezdőcsapat tagjaként, és a 72. percig volt a pályán. „Nagyon hálás vagyok, amiért két ilyen fontos találkozón is szerepet kaptam. Igyekeztem a csapat segítségére lenni, hogy ne csak nekem legyen jó érzésem utánuk, hanem a szurkolóknak is. Sajnos tegnap nem nekünk megfelelően alakult az eredmény, de összességében azt gondolom, jó teljesítményt nyújtottunk és megmutattuk, hogy ennek a gárdának van jövője” – mondta a 182 centiméter magas középpályás, aki tavaly ősszel a Gambinos Stars együttesétől érkezett a DAC hoz.

A Slovan ellen Malý Matúš is átélhette a nagy élvonalbeli bemutatkozását, aki Njie kor- és csapattársa volt a csonka 2019/20-as szezont végül a második helyen záró U19-es csapatunkban. A Dunaszerdahelyen született és a klubunkban nevelkedett labdarúgó, aki július 11-én ünnepli majd a 19. születésnapját, a tegnapi összecsapás 39. percében került pályára a bajnok ellen, amikor is a sérült Bednárt váltotta. Ez volt Malý számára az első tétmérkőzés a felnőttcsapat színeiben.

„Martin Jedlička már a találkozó előtt érezte és mondta is, hogy pályára kerülök. Szerencsére igaza lett, még ha szomorú is vagyok Martin Bednár sérülése miatt” – áradozott a fiatal középső védő, aki a Slovan otthonában lejátszott utolsó őszi fordulóban már nagyon közel került az élvonalbeli bemutatkozáshoz. A hosszabbításban az alapvonal mellett várt a lehetőségre, csakhogy a játékvezető már egyszer sem szakította meg a játékot. Hét hónap után végre eljött az ő ideje, méghozzá ugyanazon ellenféllel szemben. Hirtelen jött számára a lehetőség, így arra sem volt ideje, hogy megremegjenek a térdei. „Talán jobb is volt így, hogy nem volt időm idegeskedni. Szerintem egészen jól ment a játék. Nagyon boldog vagyok, hogy sárga-kék nevelésként hazai pályán élhettem át a bemutatkozást. Ez nem is jöhetett volna jobbkor, mint a Slovan elleni rangadón…” – mondja mosolyogva.

Az ifiválogatott csapatkapitánya első alkalommal a 2017/18-as szezon téli felkészülése során ölthette magára a felnőttcsapatunk mezét, ám a tétmérkőzésen való bemutatkozásra elég sokat kellett várnia. „Remek volt ennyi néző, ráadásul saját szurkolóink előtt futballozni. Az egész csapat jól teljesített. Az eredmény igazságtalan, de bízom benne, hogy a következő idényben visszavágunk a Slovannak. Személy szerint igyekezni fogok a lehető legjobban játszani és edzeni, visszafizetve ezzel a vezetőedző belém vetett bizalmát.” És ha már szóba hozta Storck vezetőedzőt – milyen szavakkal küldte őt pályára? „Nem volt ideje semmit sem mondani, de a meccs után szólt, hogy elégedett velem és hogy továbbra is dolgozzak magamon.”

Néhány további tény: Njie lett a DAC 372. élvonalbeli labdarúgója, Malýnak a 373-as szám jutott. Dunaszerdahelyi szülöttként Matúš Malý előtt legutóbb Nagy Péter debütált a DAC színeiben, aki 2016 őszén szintén a Slovan ellen mutatkozhatott be az élvonalban.

22,34-es átlagéletkor

A Slovan elleni tegnapi mérkőzésen pályára lépett futballistáink átlagéletkora 22,34 év volt. Ez a szezon negyedik legalacsonyabb átlaga. A legalacsonyabbat a Nagymihály elleni (1:1) augusztusi találkozón jegyezhettük fel, amikor 22,24 év volt az átlagunk. Az eltérés egyébként minimális, hiszen a legmagasabb szám – a Nagymihály elleni novemberi idegenbeli összecsapás alkalmával – sem sokkal magasabb (23,03). Összehasonlításképpen, a Slovan játékosainak tegnapi átlagéletkora 25,64 év, tehát majdnem három és fél évvel több volt.   

article_bannerarticle_banner