Hr

Njie 372, Mal 373

Njie 372, Mal 373

Hr
| cs 2.7.2020, Krisztin Nagy, foto: Lelkes Ern

A Slovan elleni tegnapi sszecsapson plyra lp jtkosaink tlagletkora 22,34 v volt.

Az elmlt kt fordulban a legnagyobb rivlisaival csapott ssze a DAC. A nagyszombati gyztes rangad vgt a 18 ves Sainey Njie (szl. 2001.8.30-n) is a plyn lvezhette ki, akinek az volt a bemutatkozsa az lvonalban.

A Slovan elleni tegnapi hazai sszecsapson a fiatal gambiai futballista els alkalommal kapott szerepet a kezdcsapat tagjaknt, s a 72. percig volt a plyn. Nagyon hls vagyok, amirt kt ilyen fontos tallkozn is szerepet kaptam. Igyekeztem a csapat segtsgre lenni, hogy ne csak nekem legyen j rzsem utnuk, hanem a szurkolknak is. Sajnos tegnap nem neknk megfelelen alakult az eredmny, de sszessgben azt gondolom, j teljestmnyt nyjtottunk s megmutattuk, hogy ennek a grdnak van jvje mondta a 182 centimter magas kzpplys, aki tavaly sszel a Gambinos Stars egyttestl rkezett a DAC hoz.

A Slovan ellen Mal Mat is tlhette a nagy lvonalbeli bemutatkozst, aki Njie kor- s csapattrsa volt a csonka 2019/20-as szezont vgl a msodik helyen zr U19-es csapatunkban. A Dunaszerdahelyen szletett s a klubunkban nevelkedett labdarg, aki jlius 11-n nnepli majd a 19. szletsnapjt, a tegnapi sszecsaps 39. percben kerlt plyra a bajnok ellen, amikor is a srlt Bednrt vltotta. Ez volt Mal szmra az els ttmrkzs a felnttcsapat szneiben.

Martin Jedlika mr a tallkoz eltt rezte s mondta is, hogy plyra kerlk. Szerencsre igaza lett, mg ha szomor is vagyok Martin Bednr srlse miatt radozott a fiatal kzps vd, aki a Slovan otthonban lejtszott utols szi fordulban mr nagyon kzel kerlt az lvonalbeli bemutatkozshoz. A hosszabbtsban az alapvonal mellett vrt a lehetsgre, csakhogy a jtkvezet mr egyszer sem szaktotta meg a jtkot. Ht hnap utn vgre eljtt az ideje, mghozz ugyanazon ellenfllel szemben. Hirtelen jtt szmra a lehetsg, gy arra sem volt ideje, hogy megremegjenek a trdei. Taln jobb is volt gy, hogy nem volt idm idegeskedni. Szerintem egszen jl ment a jtk. Nagyon boldog vagyok, hogy srga-kk nevelsknt hazai plyn lhettem t a bemutatkozst. Ez nem is jhetett volna jobbkor, mint a Slovan elleni rangadn… mondja mosolyogva.

Az ifivlogatott csapatkapitnya els alkalommal a 2017/18-as szezon tli felkszlse sorn lthette magra a felnttcsapatunk mezt, m a ttmrkzsen val bemutatkozsra elg sokat kellett vrnia. Remek volt ennyi nz, radsul sajt szurkolink eltt futballozni. Az egsz csapat jl teljestett. Az eredmny igazsgtalan, de bzom benne, hogy a kvetkez idnyben visszavgunk a Slovannak. Szemly szerint igyekezni fogok a lehet legjobban jtszani s edzeni, visszafizetve ezzel a vezetedz belm vetett bizalmt. s ha mr szba hozta Storck vezetedzt milyen szavakkal kldte t plyra? Nem volt ideje semmit sem mondani, de a meccs utn szlt, hogy elgedett velem s hogy tovbbra is dolgozzak magamon.

Nhny tovbbi tny: Njie lett a DAC 372. lvonalbeli labdargja, Malnak a 373-as szm jutott. Dunaszerdahelyi szlttknt Mat Mal eltt legutbb Nagy Pter debtlt a DAC szneiben, aki 2016 szn szintn a Slovan ellen mutatkozhatott be az lvonalban.

22,34-es tlagletkor

A Slovan elleni tegnapi mrkzsen plyra lpett futballistink tlagletkora 22,34 v volt. Ez a szezon negyedik legalacsonyabb tlaga. A legalacsonyabbat a Nagymihly elleni (1:1) augusztusi tallkozn jegyezhettk fel, amikor 22,24 v volt az tlagunk. Az eltrs egybknt minimlis, hiszen a legmagasabb szm a Nagymihly elleni novemberi idegenbeli sszecsaps alkalmval sem sokkal magasabb (23,03). sszehasonltskppen, a Slovan jtkosainak tegnapi tlagletkora 25,64 v, teht majdnem hrom s fl vvel tbb volt.