Hír

Panaszt nyújtottunk be a Zsolna-DAC mérkőzés játékvezetője ellen

Panaszt nyújtottunk be a Zsolna-DAC mérkőzés játékvezetője ellen

A-CSAPAT
|
Hír
| ke 26.7.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

Klubunk vezetősége panaszt nyújtott be a 2. forduló vasárnapi Zsolna-DAC összecsapásán tevékenykedő főbíró, Ivan Kružliak teljesítménye ellen.

Az új bajnoki idény 2. fordulójában megrendezett Zsolna-DAC találkozó 1:1-es döntetlennel végződött. Viszont ennek nem kellett volna így lennie, mivel véleményünk szerint Ivan Kružliak játékvezető több ítélete is a csapatunkat sújtotta.

Ezért a DAC 1904 vezetősége úgy döntött, hogy hivatalos panaszt nyújt be a játékvezető az említett összecsapáson nyújtott tevékenysége ellen.

A panaszban klubunk konkrét eseteket nevez meg, amelyeket a játékvezető rosszul ítélt meg:

1. A főbíró hibája: 40:39-nél a játékvezető komoly hibát vétett, amikor is nem vette észre, hogy a hazaiak 18-as számú játékosa, Andrej Stojcsevszki birkózófogást vetett be a 45-ös számú játékosunk, Nikola Krstović ellen, amely a büntetőterületen belül is folytatódott, ahol a hazai futballista kézzel lerántotta a DAC labdarúgóját.

2. Az asszisztens (AR1) és a játékvezető hibája: 43:54-kor csapatunk 77-es számú játékosa, Sebastian Nebyla gólt lőtt, amelynél a hazai kapus, źubomír Belko nyilvánvalóan a gólvonal mögül rúgja ki a labdát. A lassított visszajátszás egyértelműen bizonyítja, hogy a hazai kapus a védés idején mélyen a gólvonal mögött helyezkedik el, a labda pedig nyilvánvalóan teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon.

3. A 2-es számú asszisztens (AR2) és a játékvezető (R) hibája: 52:53-kor AR2 és R helytelenül ítélték meg a 45-ös számú játékosunk, Nikola Krstović feltételezett leshelyzetét és a játékos ezt követő, hibásan érvénytelenített gólját.