Hír

Bemutatjuk csütörtöki ellenfelünket: FK TSC Topolya

Bemutatjuk csütörtöki ellenfelünket: FK TSC Topolya

A-CSAPAT
|
Hír
| sze 26.1.2022, Milan Vrábež, Krisztián Nagy (text), fktsc.com (foto)
article_banner
'
article_banner
'

Az FK TSC Topolya elleni találkozóval indul a törökországi összpontosításunk meccsprogramja, míg szerb élvonalbeli ellenfelünknek ez lesz az utolsó fellépése a félhold országában. A kezdőrúgás tervezett időpontja január 27-e, csütörtök, közép-európai idő szerint 13:00 (Törökországban 2 órával több van).

Alapinformációk az ellenfélről:
Név: FK TSC Topolya
Az alapítás éve: 1913
A klub színei: kék és fehér
Stadion: TSC Aréna (befogadóképesség: 4 100 néző)
Város: Topolya (közel 15 000 lakos)
A klub legnagyobb sikerei: 4. hely a szerb élvonalban (2019/20); az Európa-liga 2. előselejtezője (2020/21); a szerb másodosztály bajnoka (2018/19); a Jugoszláv Kupa nyolcaddöntőse (1992/93)

A Topolya elleni összecsapás a 2021/22-es szezon tavaszi felére való felkészülés harmadik találkozója lesz, míg a Belekben abszolvált törökországi összpontosításon első alkalommal lépünk pályára. Eddig a második ligás Ligetfalut 5:1-re, míg a magyar bajnoki címvédő Ferencvárost 2:0-ra győztük le. A sárga-kék együttes eddigi legeredményesebbje a három találatnál járó Krstović.

A MOL által támogatott FK TSC Topolya szinte ugyanolyan háttérrel rendelkezik, mint a DAC. Egy kicsi, nem egészen tizenötezer lakosú városban székel, és Topolyán is magyar nemzetiségűnek vallja magát a lakosság több mint fele.

Ellenfelünk a szerb Szuperliga második legidősebb klubja, amely az évezred kezdetén nehéz időszakon ment keresztül, hiszen 2003-tól 2005-ig pénzügyi gondok miatt lényegében megszűnt a felnőttcsapat. A legsikeresebb időszak a fennállásuk századik évfordulóját követő ünneplés után jött. A 2018/19-es idényben bajnoki címet szereztek a szerb 2. ligában, és történetük során először feljutottak az élvonalba.A legjobbak közötti bemutatkozás alkalmával rögtön a fantasztikus 4. helyen végeztek, kiharcolva az európai kupaszereplés jogát.

A csapat a nemzetközi színtéren sem vallott szégyent. A moldovai Petroclub Hincesti gárdáját búcsúztatták, majd az Európa-liga 2. előselejtezőjében csak a híres FCSB (Steaua Bukarest) előtt hajtottak fejet. A szerb bajnokságban azonban az 5. hely után elúszott az újabb európai kupaszereplés esélye.

A jelenlegi idényben szeptember végéig üldözték az első helyen álló Partizan Belgrádot, de októbertől 11 bajnoki találkozóból mindössze 1-et nyertek meg. Így egészen a 10. helyig estek vissza, ám a gárda egyértelmű célja a felsőház elérése, tehát a bajnoki címért küzdő csoportba való bejutás. Ettől mindössze egy pont választja el őket. Legalább a 8. hely elérése egyenesen kötelező holnapi ellenfelünknek. Szeptemberben Topolyán nyitották meg Szerbia egyik legmodernebb stadionját, amely a legjobb vajdasági futballra termett.

Ellenfelünket a téli felkészülés során több futballista hagyta el, mint amennyi érkezett. A többségében szerb labdarúgók alkotta csapat a törökországi összpontosítás kezdetén 1:2-es vereséget szenvedett a lengyel Radomiak Radom ellen, 1:0-ra legyőzte az azeri Karabahot, 3:0-ra pedig a Srí Lanka-i Pelicans együttesét. A transfermarkt szerint a keretük összértéke 8,15 millió euró, míg a mienk összehasonlításképpen jelenleg 10,95 millió euró.

A holnapi lesz a két csapat első egymás elleni mérkőzése felnőtt szinten, az ifjúságnál viszont a Topolya gyakori ellenfelünk. A találkozót a YouTube-csatornánkon élőben követhetik figyelemmel.

article_bannerarticle_banner