Mérkőzés

Előkészületi mérkőzésen: DAC 1904 - Paksi FC 1:3 (1:0)

Előkészületi mérkőzésen: DAC 1904 - Paksi FC 1:3 (1:0)

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| csü 30.6.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
'
article_banner
'

Az új szezon előtti főpróbán a Paksi FC ellen léptünk ma pályára a MOL Arénában. Megnyert első félidő után a második játékrészben három gólt kaptunk, így a jóval hatékonyabb vendégcsapat örülhetett a végső sípszó után.

Egy héttel az új szezon első tétmeccse, a jövő csütörtöki DAC-Cliftonville EKL-mérkőzés előtt tartotta ma csapatunk a főpróbát. A nyári felkészülési időszak utolsó találkozóján az NBI tavalyi hatodik helyezettjét és a Magyar Kupa döntősét, a Paksi FC-t fogadtuk a MOL Arénában.

Adrian Guľa vezetőedző sérülés miatt ezúttal sem számíthatott Ricardo,Balić, Pinto, Bögi, Kalmár és Szendrei játékára. Első alkalommal láttuk viszont sárga-kékben Miroslav Káčert, csapatunk friss igazolását, aki tegnap érkezett a cseh bajnok Viktoria Plzeň együttesétől.

Tikkasztó hőségben gyürkőztek egymásnak a csapatok, és már az 1. perc végén Krstović fején volt a vezető találat. Csatárunk Szánthó szöglete után maradt teljesen üres, de centikkel a kapu mellé célzott. Röviddel később Blackman ívelt a tizenhatosba, Veselovský kétszerre megszelídítette a labdát, és lőtt Rácz hálójába – 1:0. A következő két nagy lehetőség Szánthó előtt adódott, aki előbb a kapust is kicselezve éles szögből lőtt, de a paksiak a gólvonalon tisztáztak, majd 74-esünk szabadrúgásánál kellett Rácznak nagyot védenie. A vendégek kapusa még ennél is nagyobb bravúrt mutatott be a 36. percben, amikor Blackman került vele szemtől-szembe. A Paks egyetlen lövést jegyzett az első játékrészben, Kocsis szabadrúgása azonban jócskán a kapu fölé ment.

Az első félidő tehát jelentős DAC-fölényt hozott, ám a félidei szünetben mégis mindenki Sainey Njieről beszélt. A gambiai középpályás a 41. percben úgy esett össze, hogy senki sem volt a közelében. Mint kiderült, a nagy melegben elvesztette eszméletét, és kórházba kellett szállítani. Jelenleg már stabil az állapota, éjjelre azonban az intenzíven osztályon maradt megfigyelésre. Innen is jobbulást kívánunk neki!

A második 45 percre 11 cserével jött ki a Paks, és aktívabban is kezdtek. Böde lövésénél még blokkolni tudtunk, ám az 52. percben egy hosszú bedobást kétszer megcsúsztattak a tizenhatosunkban, és a berobbanó Szabó János estében kiegyenlített – 1:1. Ezután Krstović került kétszer lőtávolba, de a gól a másik oldalon esett. Baloldalról jött a beadás, amit Böde pofozott közelről a hálóba – 1:2. A 79. percben Rymarenko maradt üresen, de kapásból nem találta el a kaput. Négy perccel később szintén ő volt főszereplő, de ezúttal a másik oldalon: Szabó Bálint csípte el tőle a labdát, és Veszelinovot is elfektetve beállította a végeredményt – 1:3. A Paks három kaput eltaláló lövésből három gólt szerzett. A hajrában még Andzouana lövése és Balogh fejese után hördült fel a közönség, de ma nem voltunk elég hatékonyak.

Jövő csütörtökön, július 7-én, 20:30 órától az EKL 1. selejtezőkörének első mérkőzésén az északír ezüstérmes Cliftonville FC gárdájával csapunk össze a MOL Arénában.

DAC 1904 - Paksi FC 1:3 (1:0)
MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2022. június 30., csütörtök, 17:30 ó, napos, meleg idő, +35°C
Góllövők: 7. Veselovský 1:0, 52. Szabó J. 1:1, 73. Windecker 1:2, 84. Szabó B. 1:3
Játékvezető: Smolák - Pozor, Štofik, 1147 néző
DAC: Veszelinov - Blackman (64. Rymarenko), Kružliak (K), Brunetti (64. Muhamedbegovic), Davis (83. Nicolaescu) - Veselovský (64. Balogh), Njie (44. Káčer), Dimun (64. Nebyla) - Szánthó (64. Hahn), Krstović (73. Andrezinho), Ciganiks (46. Andzouana). Edző: Adrian Guľa.
Paks, I. félidő: Rácz - Vass, Kinyik, Szekszárdi, Debreceni - Gyurkits, Nagy R., Kesztyűs (K) - Sajbán, Varga, Kocsis. II. félidő: Nagy G. - Kovács, Lenzsér, Szélpál, Szabó J. - Papp, Windecker, Balogh - Haraszti, Böde, Szabó B. Edző: Waltner Róbert.

STATISZTIKA:

Lövés – kapura 7:3, mellé 8:4
Szöglet – 6:2
Les – 1:2

article_bannerarticle_banner