Szurkolók

Slovan – DAC 1904: biztonsági intézkedések

Slovan – DAC 1904: biztonsági intézkedések

A-CSAPAT
|
Szurkolók
| ke 30.8.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

A szerdai Slovan-DAC rangadóval kapcsolatos biztonsági intézkedések.

A hét közepén a 8. forduló mérkőzéseivel folytatódik a Fortuna Liga. Csapatunk 2022. augusztus 31-én, szerdán, 20:30 órai kezdettel a pozsonyi Nemzeti stadionban (Téglamező, Tehelné Pole) lép pályára a listavezető és címvédő Slovan vendégeként.

A stadion kapui egy és fél órával a mérkőzés előtt, 19:00-kor nyitnak. Megkérjük a nézőket, és egyúttal tanácsoljuk, hogy ne az utolsó pillanatban, hanem jóval hamarabb érkezzenek, mert a szigorú biztonsági ellenőrzések miatt lekéshetik a találkozó kezdetét.

Minden szurkolónak alá kell vetnie magát a belépőjegyek ellenőrzésének, majd a stadionba lépéskor a biztonsági ellenőrzésnek, amely azon tiltott tárgyak keresésére irányul, amelyek a stadion minden egyes bejáratánál, illetve a belépőjegyen ábrázolva vannak. A hazai klub figyelmezteti a szurkolóinkat, hogy a mérkőzésre tilos bevinni más államok szimbólumait.

A stadionba csak olyan személy léphet be, aki nem áll nyilvánvalóan alkohol, vagy kábítószer hatása alatt, és a biztonsági ellenőrzés nem mutatja ki az ilyen nemű termékek használatát.

A DAC 1904 szurkolóinak érkezése és beléptetése

A belépőjegyek értékesítése már múlt csütörtökön, augusztus 25-én megkezdődött – minden tudnivalót itt talál. A belépőjegyek ára egységesen 10 euró és a mérkőzés előtt a vendégszektor bejáratánál is lehetőség nyílik a vásárlásra.

Belépés a vendégszurkolóknak kijelölt szektorba a D2 beléptetőkapun – a Bajkál utca és a V. Tegelhoff utca felől – lehetséges.

Az autóval érkező szurkolóinknak a Pasienky futballstadionban (az Inter és a Slovan egykori stadionja) mellett lesz kijelölt parkoló, ahol a rendőrség fog ügyelni a járművek biztonságára. Minden egyéb parkolóban csak saját felelősségre hagyhatják gépjárműveiket.

A szlovák rendőrség kísérni fogja a gépjárművel és autóbusszal érkező szurkolókat Somorjától egészen a parkolóig; innen a rendőrség autóbuszokkal szállítja őket a stadionhoz. A Somorjáról (az OMV benzinkúttól) való közös indulás tervezett ideje 19:15 ó.

Szektorok
- A stadion egyes szektorai egymástól elzárva lesznek, kapukkal elkerítve, és a szervezők megfigyelése alatt, akik a szektorba szóló jegyek ellenőrzését végzik. Az egyes szektorokba csak azok a nézők lesznek beengedve, akik átesnek a biztonsági ellenőrzéseken, és az adott szektorba szóló érvényes jeggyel rendelkeznek. Ezért felhívjuk a nézők figyelmét, hogy belépőiket az egész mérkőzés során tartsák maguknál, főleg a szektor elhagyásakor.
- A belépők egy alkalomra szólnak, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után nem lehet elhagyni a stadion területét, majd visszatérni, mert akkor már nem jut át a forgóajtókon. Minden nézőnek magánál kell tartania a belépőjegyét a mérkőzés folyamán, és a rendezők felhívására felmutatni azt.

Kamerarendszer
- A stadion, ahogy az egyes szektorok is, kamerarendszerrel vannak megfigyelve. A szervezők és a szlovák rendőrség minden kamerával rögzített incidenst azonnal kiértékel és old, a rendzavarásokat pedig szintén a biztonsági erők azonnali beavatkozása követi. A rendezők felhívják minden látogató figyelmét, hogy tilos poharakkal dobálni másokat; ennek az előírásnak a megszegése a vendégszektor azonnali kiürítéséhez vezethet. Ezért felszólítjuk az összes látogatót, hogy megfelelően viselkedjenek, és kövessék a biztonságiak, a rendezők és a rendőrség utasításait. Az említett tényekkel összefüggésben a találkozó során tilos az arc bármilyen nemű takarása, ami lehetetlenné teszi a személyazonosítást, tilos továbbá pirotechnikai eszközök bevitele és használata.

Egészségügyi szolgálat
- A stadion terültén készenlétben állnak majd a mentőszolgálat járművei és a Vöröskereszt orvosai, akik jól látható jelöléssel ellátott egyenruhában lesznek, és készek segíteni az esetleges egészségügyi gondok esetén.
- Minden tribünhöz tartozik egy elsősegélynyújtó helyiség, melyben az elsősegélynyújtó alkalmazottak készenlétben fognak állni.

Büfék és frissítő standok
- A stadionban büfék és frissítőt kínáló standok működnek majd. Mindennemű ital bevitele (üvegben, vagy dobozban) tilos!
- A DAC szurkolói számára kijelölt szektor saját büfével és higiéniai helyiségekkel van ellátva.

A stadion tervrajza (a DAC-szurkolók számára kijelölt szektorokat a D201, D202, D203 és D204 számok alatt találják):