Szurkolók

Slovan-DAC: biztonsági intézkedések

A holnapi Slovan-DAC rangadóval kapcsolatos biztonsági intézkedések.

A szervezők a következő biztonsági intézkedéseket hozták a szombati Slovan-DAC rangadóval kapcsolatban:

A mérkőzést 2019. december 7-én, szombaton 15:30 órai kezdettel a pozsonyi Nemzeti stadionban (Téglamező, Tehelné Pole) rendezik. Az 1/2014 számú a sportrendezvényekről szóló törvény értelmében a rendőrség a találkozót kiemelt rendszerű sporteseménynek nyilvánította. Ezért szigorú biztonsági intézkedések lépnek érvénybe a mérkőzés előtt, alatt és után is.

A stadion kapui egy és fél órával a mérkőzés előtt, 14:00-kor nyitnak. Megkérjük a nézőket, és egyúttal tanácsoljuk, hogy ne az utolsó pillanatban, hanem jóval hamarabb érkezzenek, mert a szigorú biztonsági ellenőrzések miatt lekéshetik a találkozó kezdetét.

Minden szurkolónak alá kell vetnie magát a névre szóló (vezeték- és keresztnév) belépőjegyek ellenőrzésének. Ezért fontos, hogy minden személy a belépőjegye mellett a személyi igazolványát (útlevelét, gyermekek esetében az egészségügyi kártyát), illetve a súlyosan egészségkárosodott (ZP) igazolványát is magánál tartsa. Akinél a belépőjegyen és az igazolványon feltüntetett név eltérő, nem lesz beengedve a stadionba.

A stadionba lépéskor minden szurkolónak alá kell vetnie magát a biztonsági ellenőrzésnek, amely azon tiltott tárgyak keresésére irányul, amelyek a stadion minden egyes bejáratánál, illetve a belépőjegyen ábrázolva vannak. A hazai klub figyelmezteti a szurkolóinkat, hogy a mérkőzésre tilos bevinni más államok szimbólumait.

A stadionba csak olyan személy léphet be, aki nem áll nyilvánvalóan alkohol, vagy kábítószer hatása alatt, és a biztonsági ellenőrzés nem mutatja ki az ilyen nemű termékek használatát.

Az YBS Fanklub vonatos utazást szervez a holnapi rangadóra. A vonat Dunaszerdahelyről indul 12:50-kor. A részletekért kövesse az YBS fanklub hivatalos Facebook profilját.

Az FC DAC 1904 szurkolóinak beléptetése
- A belépőjegyek elővételben megvásárolhatók, s az ezekkel való belépés a vendégszurkolóknak kijelölt szektorba a D2 és D3 beléptetőkapun - a Bajkál utca és a V. Tegelhoff utca felől - lehetséges.
- A szlovák rendőrség kísérni fogja a gépjárművel érkező szurkolókat Somorjától egészen a parkolóig, majd pedig a vendégszektorba; a Somorjáról (az OMV benzinkúttól) való közös indulás tervezett ideje 13:15 ó.
- Az új stadion parkolójának hiánya miatt az autóval érkező szurkolóknak a Pozsony Újváros vasútállomás mellett lesz kijelölt parkoló, ahol a rendőrség fog ügyelni a járművek biztonságára. Minden egyéb parkolóban csak saját felelősségre hagyhatják gépjárműveiket.
- Kérjük a gépjárművel érkező szurkolókat, hogy az említett parkolóra a szurkolói vonat érkezéséhez igazítsák saját érkezésüket; innen a rendőrség autóbuszokkal szállítja őket a stadionhoz.
- A szlovák rendőrség szintén kísérni fogja a vonattal Pozsony-Újvárosba (Nové Mesto) érkező szurkolókat.
- A mérkőzés után is rendőrség kíséri majd ki a DAC-szurkolókat a vonatállomásra, illetve az ottani parkolóba.

Figyelmeztetjük a szurkolókat, hogy a pirotechnikai eszközök használata, illetve minden xenofób és rasszista megnyilvánulás már a vonaton, a közös autós utazás során, illetve a közös vonulás során is tilos.

A jegyelővétellel és a szurkolói utazással kapcsolatosan bővebb információt itt közöltünk.

Belépőjegyeket a mérkőzés előtt a helyszínen a DAC alkalmazottjai értékesítenek. A látogatási rend értelmében ezek megvételénél, valamint a belépésnél mindenki köteles felmutatni a személyi igazolványát (útlevelét), gyermekek esetén az egészségügyi kártyát. A belépőjegy ára egységesen 10 euró.

Szektorok
- A stadion egyes szektorai egymástól elzárva lesznek, kapukkal elkerítve, és a szervezők megfigyelése alatt, akik a szektorba szóló jegyek ellenőrzését végzik. Az egyes szektorokba csak azok a nézők lesznek beengedve, akik átesnek a biztonsági ellenőrzéseken, és az adott szektorba szóló érvényes jeggyel rendelkeznek. Ezért felhívjuk a nézők figyelmét, hogy belépőiket az egész mérkőzés során tartsák maguknál, főleg a szektor elhagyásakor.
- A belépők egy alkalomra szólnak, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után nem lehet elhagyni a stadion területét, majd visszatérni, mert akkor már nem jut át a forgóajtókon. Minden nézőnek magánál kell tartania a belépőjegyét a mérkőzés folyamán, és a rendezők felhívására felmutatni azt.

Kamerarendszer
- A stadion, ahogy az egyes szektorok is, kamerarendszerrel vannak megfigyelve. A szervezők és a szlovák rendőrség minden kamerával rögzített incidenst azonnal kiértékel és old, a rendzavarásokat pedig szintén a biztonsági erők azonnali beavatkozása követi. A rendezők felhívják minden látogató figyelmét, hogy tilos poharakkal dobálni másokat; ennek az előírásnak a megszegése a vendégszektor azonnali kiürítéséhez vezethet. Ezért felszólítjuk az összes látogatót, hogy megfelelően viselkedjenek, és kövessék a biztonságiak, a rendezők és a rendőrség utasításait. Az említett tényekkel összefüggésben a találkozó során tilos az arc bármilyen nemű takarása, ami lehetetlenné teszi a személyazonosítást, tilos továbbá pirotechnikai eszközök bevitele és használata.

Egészségügyi szolgálat
- A stadion terültén készenlétben állnak majd a mentőszolgálat járművei és a Vöröskereszt orvosai, akik jól látható jelöléssel ellátott egyenruhában lesznek, és készek segíteni az esetleges egészségügyi gondok esetén.
- Minden tribünhöz tartozik egy elsősegélynyújtó helyiség, melyben az elsősegélynyújtó alkalmazottak készenlétben fognak állni.

Büfék és frissítő standok
- A stadionban büfék és frissítőt kínáló standok működnek majd. Mindennemű ital bevitele (üvegben, vagy dobozban) tilos!
- A DAC szurkolói számára kijelölt szektor saját büfével és higiéniai helyiségekkel van ellátva.

A stadion tervrajza (a DAC-szurkolók számára kijelölt szektorokat a D201, D202, D203 és D204 számok alatt találják):

Kapcsolódó hírek

Mérkőzés
Hír

Boa, képes vagy rá!

szerda 11.12.
Fotók