Interj

Thibaud Verlinden: Szeretjk az ilyen meccseket

Thibaud Verlinden: Szeretjk az ilyen meccseket

Interj
| cs 7.4.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Belga szlsnk miatt desapja, a belga vlogatott egykori kapusa s az 1994-es s 1998-as vb-rsztvevje is figyelemmel kveti a DAC minden egyes tallkozjt.

article_bannerarticle_banner

Thibaud, hogy rzed magad a DAC-ban?
A kezdet nem volt tl egyszer, hozz kellett szoknom a bajnoksghoz s az itteni krnyezethez. Majd jtt az edzcsere, a jelenlegi mester tbb jtklehetsget biztost nekem, bzik bennem. Br jelenleg nem igazn megy a csapatnak, ksznettel tartozom Joao Janeironak s a stbnak a bizalomrt. sszessgben jl rzem magam a klubnl, s kemnyen dolgozom azon, hogy mg jobban segteni tudjam a csapatot.

Az desapd legends belga labdarg volt, kapusknt rszt vett az 1994-es s 1998-as vilgbajnoksgokon. Megbeszled vele a mrkzseken nyjtott teljestmnyedet?
Ha valami kivetnivalt lt a jtkomban, azt megmondja, de dicsrni nem igazn szokott. Ehhez mr gyerekknt is hozzszokhattam, gy nincs semmi j a nap alatt. desanym szintn prbl rtkelni a meccsek utn, de tle ezek inkbb vicces, mintsem szakmai megjegyzsek. Figyelemmel kvetik minden lpsemet, elfizettek a VOYO szolgltatsra, gy otthonrl is meg tudjk nzni a DAC mrkzseit.

Trjnk vissza a dunaszerdahelyi kezdeteidre. A Slovan ellen mutatkoztl be, s br csak nhny percet tltttl a plyn, tlhetted, mit is jelent ez a rangad a srga-kkeknek. Milyen lmny volt ez neked?
Nagyon j. Abban bztam, hogy hamarabb plyra kerlk, mivel az egy nyltsisakos tallkoz volt. A szurkolk a csapat mgtt lltak, nagyon hangosan buzdtottak minket, s kivl hangulatot csinltak. Bzom benne, hogy vasrnap is valami hasonlra szmthatunk. Szksgnk van a tmogatsukra, kivltkpp, amikor a csapatnak nem igazn megy a jtk.

Tudjuk, hogy a Slovan a listavezet s a bajnoki cmvd, st az eredmnyek megfelel alakulsa esetn mr vasrnap bebiztosthatjk az jabb elssgket. Mi a terv az gsznkkek ellen?
Mindent megtesznk a j eredmny rdekben. Termszetesen gyzni szeretnnk s megakadlyozni, hogy pont ellennk nnepelhessk a bajnoki cmet. Az edzi stb s a jtkosok is megprblnak a lehet legjobban felkszlni a vasrnapi rangadra.

A Slovan nagy pontelnnyel ll az len. Mi teszi ket klnlegess a szlovk lvonalban?
A Slovan csapata rendkvl tapasztalt. Szerintem nincs klnsebb titkuk, odahaza s idegenben is megmutattuk, hogy kpesek vagyunk j eredmnyt elrni ellenk. Ezrt semmikppen sem tartom eslytelennek a csapatot a hrom pontra.

s mit kell tennnk ennek rdekben?
A lehet legjobb tudsunk szerint kell futballozni. A legutbbi mrkzseken megmutattuk, hogy kpesek vagyunk sok helyzetet kidolgozni, csak rtkesteni kell ezeket. Ezen kvl az egsz csapatnak egytt kell vdekeznie. Ezek a legfontosabb dolgok.

Milyen sszecsapsra szmtasz vasrnap?
Nyltsisakosra, hiszen, ha gyznek, bajnokok lehetnek. Tizenngy ponttal vezetnek, gy nincs flnivaljuk. Ez j lehet neknk, szeretjk az ilyen meccseket. Szerintem j meccsre van kilts.