Interjú

Yhoan Andzouana: Önbizalmat meríthettünk a nehéz sorozathoz

Yhoan Andzouana: Önbizalmat meríthettünk a nehéz sorozathoz

A-CSAPAT
|
Interjú
| ke 9.4.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő, Cséfalvay Á.András

„Lehet nyerni, veszíteni, de mindig mindent bele kell adni a DAC mezében. Ez a minimum, amit kapitányként minden meccsen elvárok a csapattársaimtól.” Yhoan Andzouana hat gólja mellé a hatodik gólpasszát is begyűjtötte vasárnap.

Yhoan, hogyan láttad a Zólyombrézó ellen 3:1-re megnyert mérkőzést?
„Tudtuk, hogy egy jó csapattal találkozunk, de mi voltunk hazai pályán. Szerettük volna azonnal magunkkal ragadni a szurkolókat, önbizalmat szerezni és rögtön a kezdő sípszótól nyomás alá helyezni az ellenfelet. Tisztában voltunk vele az előző mérkőzésekből kiindulva, hogy ez hatásos fegyver lesz ellenük. Kétszer hibáztak, mi kétszer büntettünk, majd jött a harmadik találatunk is. Az első játékrész vége felé náluk volt többet a labda és az utolsó percben sikerült is szépíteniük. Viszont a második félidőben koncentráltak maradtunk, jól védekeztünk és végül otthon tartottuk a pontokat.”

A csapat egyik legtapasztaltabb tagja vagy. Emlékszel olyan mérkőzésre a pályafutásodból, ahol tizenhat perc elteltével már háromgólos előnyben voltatok?
„Nem igazán. Megesett, hogy az első félidőben 3:0-ra vezettünk, de nem emlékszem olyanra, hogy az első negyed órát követően ilyen előnyben lettünk volna valaha.”

Mi volt szerinted a vasárnapi győzelmünk kulcsa?
„Úgy gondolom – és ezt mondtam is a srácoknak -, hogy ez volt a szezon fordulópontja, mivel a Zsolna és a Nagyszombat is kikapott, így nagyban felzárkózhattunk, ráadásul odahaza. A soron következő három meccsünkből kettő is a Slovan elleni rangadó lesz, de mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük be. A vasárnapi siker azért is volt fontos, mert önbizalmat meríthettünk az előttünk álló nehéz sorozathoz.”

A vasgyáriak elleni sikerünkkel visszatértünk a dobogóra. Hogyan látod a fennmaradó hat mérkőzést és az esélyeinket a dobogóra?
„A DAC-nak az első háromban a helye, mi pedig meg is küzdünk ezért. Amióta Dunaszerdahelyen futballozom, mindig kijutottunk Európába és meggyőződésem, hogy most is elcsípjük a dobogó második vagy harmadik fokát, mert a Slovan előnye már szinte behozhatatlan.”

A vasárnapi találkozó előtt azt nyilatkozta Xisco Muňoz vezetőedző, hogy a felső hatos mezőnye nagyon kiegyenlített, a csapatok jók, a meccsek pedig szorosak. Hozzátette, hogy a szurkolók támogatása komoly szerepet játszik abban, hogy sikeresek legyünk. Milyen volt a szurkolás vasárnap?
„Remek. Láttam a felém, felénk áradó szeretetüket és ezt vissza akarjuk nekik fizetni. Ez pedig csak jó teljesítménnyel megy. Lehet nyerni, veszíteni, de mindig mindent bele kell adni a DAC mezében. Ez a minimum, amit kapitányként minden meccsen elvárok a csapattársaimtól. Mindig a klub az első.”

Beszéljünk a Trusának adott gólpasszodról. Begyakorolt figura volt?
„Igen, a hasonló beadásokat sokat gyakorolom, hiszen a pozíciómból fakadóan elég sokszor ívelek a kapu elé. Trusával megvan közöttünk a kapcsolat, nem első alkalommal adok neki ilyen passzt, példaként felhozhatom a Rózsahegy elleni idegenbeli meccset nyárról. Tudja, hogy ha bemozog a tizenhatosba, tőlem jönni fog a beadás. Nap, mint nap gyakoroljuk ezt, hogy a csapat hasznára legyünk.”

A következő fordulóban a Slovan otthonába látogatunk és tudjuk, hogy ha pontot szereznek, azzal biztossá teszik a bajnoki címüket…
„Nem lehet, hogy pont ellenünk ünnepeljenek, mindent megteszünk, hogy megakadályozzuk ezt. Rangadó lesz a pozsonyi összecsapás, de mi és a klub is szereti az ehhez hasonló megmérettetéseket.”

article_bannerarticle_banner