Elzetes

A Homonna - DAC 1904 kupamrkzs eltt

A Homonna - DAC 1904 kupamrkzs eltt

A-CSAPAT
|
Elzetes
| h 17.10.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Kedden 14:30 rakor a msodik ligs Homonna otthonban lp plyra a DAC a Slovnaft Cup 4. forduljnak mrkzsn.

Az tdik ligs Ladomrmindszent (Ladomersk Vieska, 4:2, glszerzk: Andzouana 2, Brunetti, Ramadan) s a harmadosztly Kln (Kalinovo, 10:1, glszerzk: Krstovi 3, Nebyla 2, Gavri 2, Ciganiks, Kalmr, Moumou) bcsztatsa utn az eddigi legnehezebb akadly vr rnk a jelenlegi kupaidnyben. Kedd dlutn a Slovnaft Cup nyolcaddntjbe val jutsrt a msodik ligs FK Homonna egyttesvel csapunk ssze.

Egy msodosztly csapat lesz az ellenfelnk, teht maximlis akars, kzdeni tuds, csapatszellem s lessg kell. Pont az utbbi hinyzott az utols tz percben Aranyosmarton, ami nagyon visszattt a vgeredmny tekintetben. A pnteki pontvesztsen kvl tovbbi negatvum, hogy Gavriot s Szntht is le kellett cserlni, gy valsznleg k nem llnak a rendelkezsemre a kupameccsen. Gavri keze eltrt, mg Sznth gykzleti gondok miatt hagyta el id eltt a plyt. Bzom benne azonban, hogy elgg ersek s felkszltek vagyunk, hogy sikerrel vegyk a holnapi akadlyt. Brunetti visszatr, s mr Kruliak is ktszer plyra kerlt. Nagy a motivcink, hogy tovbbjussunk a kupban, s ezrt minden tlnk telhett meg is kell tenni mondta Adrian Gua vezetedz.

A srga-kkek ma dleltt hazai krnyezetben gyakoroltak, majd rviddel az ebd elfogyasztsa utn elindultak a keleti ellenfelnk otthonba.

Tavaly joncknt a szp 6. helyen vgzett a Homonna a msodosztlyban. A jelenlegi idnyben azonban nem megy annyira jl holnapi ellenfelnknek, amely 13 mrkzst kveten a tabella 12. helyn ll, mindssze ngy pontnyira a kieszntl. A homonnaiak mrlege 3-5-5, glarnyuk 8:15, emellett a ltt glok tekintetben k a bajnoksg legrosszabb csapata (a soron kvetkez Alskubin s Tketerebes egyarnt 12 glig jutott).

A Puh elleni szombati 1:3-as hazai veresg utn a dl-zemplni rgit kpvisel harmincezres vros klubjnak a vezetsge megksznte az addigi vezetedz, Ondrej Desiatnik munkjt s a segdjt, az 56 ves Andrej irkot bzta meg a grda irnytsval. A holnapi kupamrkzsen is vezeti majd harcba a csapatot.

A homonnai grda a 2. fordulban csatlakozott a szlovk kupa kzdelmeihez, amikor 3:1-re legyzte a TJ Sokol Zubrohlava (V. liga) egyttest. A 3. krben a szintn tdik ligs OK Ss (voov) grdjt vertk 2:0-ra idegenben.

1980 s 2007 kztt rendszeresen tallkoztunk a Homonnval a kt legfels osztly keretn bell. Az lvonalban 14 alkalommal csaptunk ssze, a 9-0-5-s mrleg s a 28:15-s glarny is neknk kedvez. A II. ligban mg tbbszr, 24-szer mrkztnk meg, s az ottani mrleg (12-4-8, 45:24) is szmunkra pozitv.

A szlovk kupban az 1999/2000-es szezon 2. forduljban tallkoztunk, amikor mindkt grda az els ligban szerepelt. Akkor odahaza knnyed 4:0-s gyzelmet arattunk (glszerzk: Greguka, Simon, Radvnyi s Balla).

A Slovnaft Cup 4. forduljnak FK Homonna DAC 1904 mrkzst 2022. oktber 18-n, 14:30 rai kezdettel rendezik, jtkvezetk Gemzick Jekkel, elezk.

A Slovnaft Cup menetrendje alapjn egszen a negyeddntkig egy mrkzsen dl el a tovbbjut kilte. Dntetlen eredmny esetn nincs hosszabbts, rgtn a bntetprbaj kvetkezik.

A mrkzst lben a JOJ PORT televziadn is lben megtekinthetik.

A SC nyolcaddntjnek a sorsolsa, amelyben a 4. fordul 16 tovbbjutja vesz rszt, oktber 27-n rendezik. Az 5. fordul hivatalos jtknapja 2022. november 9-e, szerda. Itt mr nincs terleti sztoszts, sem kiemels, teht ebben a szakaszban az lvonalbeli csapatok is sszecsaphatnak.

SZURKOLI INFORMCIK

A hazai klub rtest mindenkit, hogy a stadion kapui egy rval a mrkzs eltt, teht 13:30 rakor nyitnak. A parkols a stadion mellett tallhat parkolban lehetsges. Krjk a szurkolkat, hogy tartsk be a rendezk utastsait.

A mrkzsre szl belpk: a vendgszektorba szl jegyek egysges ra 5 eur, amelyeket a stadionba val belpskor lehet megvsrolni.