Előzetes

A Homonna - DAC 1904 kupamérkőzés előtt

A Homonna - DAC 1904 kupamérkőzés előtt

A-CSAPAT
|
Előzetes
| hé 17.10.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

Kedden 14:30 órakor a második ligás Homonna otthonában lép pályára a DAC a Slovnaft Cup 4. fordulójának mérkőzésén.

Az ötödik ligás Ladomérmindszent (Ladomerská Vieska, 4:2, gólszerzők: Andzouana 2, Brunetti, Ramadan) és a harmadosztályú Kálnó (Kalinovo, 10:1, gólszerzők: Krstović 3, Nebyla 2, Gavrić 2, Ciganiks, Kalmár, Moumou) búcsúztatása után az eddigi legnehezebb akadály vár ránk a jelenlegi kupaidényben. Kedd délután a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjébe való jutásért a második ligás FK Homonna együttesével csapunk össze.

„Egy másodosztályú csapat lesz az ellenfelünk, tehát maximális akarás, küzdeni tudás, csapatszellem és élesség kell. Pont az utóbbi hiányzott az utolsó tíz percben Aranyosmaróton, ami nagyon visszaütött a végeredmény tekintetében. A pénteki pontvesztésen kívül további negatívum, hogy Gavrićot és Szánthót is le kellett cserélni, így valószínűleg ők nem állnak a rendelkezésemre a kupameccsen. Gavrić keze eltört, míg Szánthó ágyékízületi gondok miatt hagyta el idő előtt a pályát. Bízom benne azonban, hogy eléggé erősek és felkészültek vagyunk, hogy sikerrel vegyük a holnapi akadályt. Brunetti visszatér, és már Kružliak is kétszer pályára került. Nagy a motivációnk, hogy továbbjussunk a kupában, és ezért minden tőlünk telhetőt meg is kell tenni” – mondta Adrian Guža vezetőedző.

A sárga-kékek ma délelőtt hazai környezetben gyakoroltak, majd röviddel az ebéd elfogyasztása után elindultak a keleti ellenfelünk otthonába.

Tavaly újoncként a szép 6. helyen végzett a Homonna a másodosztályban. A jelenlegi idényben azonban nem megy annyira jól holnapi ellenfelünknek, amely 13 mérkőzést követően a tabella 12. helyén áll, mindössze négy pontnyira a kiesőzónától. A homonnaiak mérlege 3-5-5, gólarányuk 8:15, emellett a lőtt gólok tekintetében ők a bajnokság legrosszabb csapata (a soron következő Alsókubin és Tőketerebes egyaránt 12 gólig jutott).

A Puhó elleni szombati 1:3-as hazai vereség után a dél-zempléni régiót képviselő harmincezres város klubjának a vezetősége megköszönte az addigi vezetőedző, Ondrej Desiatnik munkáját és a segédjét, az 56 éves Andrej Čirákot bízta meg a gárda irányításával. A holnapi kupamérkőzésen is ő vezeti majd harcba a csapatot.

A homonnai gárda a 2. fordulóban csatlakozott a szlovák kupa küzdelmeihez, amikor 3:1-re legyőzte a TJ Sokol Zubrohlava (V. liga) együttesét. A 3. körben a szintén ötödik ligás OŠK Sósó (Švošov) gárdáját verték 2:0-ra idegenben.

1980 és 2007 között rendszeresen találkoztunk a Homonnával a két legfelső osztály keretén belül. Az élvonalban 14 alkalommal csaptunk össze, a 9-0-5-ös mérleg és a 28:15-ös gólarány is nekünk kedvez. A II. ligában még többször, 24-szer mérkőztünk meg, és az ottani mérleg (12-4-8, 45:24) is számunkra pozitív.

A szlovák kupában az 1999/2000-es szezon 2. fordulójában találkoztunk, amikor mindkét gárda az első ligában szerepelt. Akkor odahaza könnyed 4:0-s győzelmet arattunk (gólszerzők: Greguška, Simon, Radványi és Balla).

A Slovnaft Cup 4. fordulójának FK Homonna – DAC 1904 mérkőzését 2022. október 18-án, 14:30 órai kezdettel rendezik, játékvezetők Gemzický – Jekkel, Železňák.

A Slovnaft Cup menetrendje alapján egészen a negyeddöntőkig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen eredmény esetén nincs hosszabbítás, rögtön a büntetőpárbaj következik.

A mérkőzést élőben a JOJ ŠPORT televízióadón is élőben megtekinthetik.

A SC nyolcaddöntőjének a sorsolása, amelyben a 4. forduló 16 továbbjutója vesz részt, október 27-én rendezik. Az 5. forduló hivatalos játéknapja 2022. november 9-e, szerda. Itt már nincs területi szétosztás, sem kiemelés, tehát ebben a szakaszban az élvonalbeli csapatok is összecsaphatnak.

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

A hazai klub értesít mindenkit, hogy a stadion kapui egy órával a mérkőzés előtt, tehát 13:30 órakor nyitnak. A parkolás a stadion mellett található parkolóban lehetséges. Kérjük a szurkolókat, hogy tartsák be a rendezők utasításait.

A mérkőzésre szóló belépők: a vendégszektorba szóló jegyek egységes ára 5 euró, amelyeket a stadionba való belépéskor lehet megvásárolni.