Sajtóhír

Büntetések a homonnai kupacsalódást követően

Büntetések a homonnai kupacsalódást követően

A-CSAPAT
|
Sajtóhír
| csü 20.10.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

A DAC 1904 labdarúgóklub hivatalos közleménye.

Nagy csalódás érte kedden a sárga-kék futballcsaládot, miután csapatunk a Slovnaft Cup 4. fordulójában 2:1-re kikapott a házigazda Homonnától, és búcsúzni kényszerült a további kupaküzdelmektől.

A sikertelenséget követően klubunk vezetősége több intézkedést is hozott. „Klubként mindent megteszünk a játékosainkért, olyan szakmai feltételeket teremtettünk, amelyekkel Közép-Európában kevés klub büszkélkedhet. Az az érzésünk támadt azonban, hogy minél többet adunk a játékosoknak, annál kevesebbet kapunk vissza tőlük. Ennek véget kell vetni. Az utolsó csepp a pohárban a Homonnán elszenvedett kupakudarc volt, amely után úgy döntöttünk, hogy azonnali hatállyal elbúcsúzunk két játékosunktól, akiket átmenetileg kizártunk az első csapat keretéből. További intézkedésként a csapat megtámogatja a szurkolóinak az őszi idényben hátralévő két idegenbeli mérkőzés – Besztercebánya és Trencsén – belépőjegyeinek árát az utazás költségeivel együtt. Ezenkívül további intézkedéséket is foganatosítunk, melyeket klubon belül kezelünk” – tájékoztatott Jan Van Daele, a DAC 1904 sportigazgatója.

„A szerdai Somorja–Zsolna kupatalálkozón a hazaiak továbbjutásáról a DAC Akadémiáról kikerült játékosok góljai döntöttek, aminek rendkívül örülünk. Ez a mérkőzés is bizonyította, hogy mennyire fontos a megfelelő mentalitás a labdarúgásban. A helyes út számunkra az, amit tegnap Somorján láttunk” – tette hozzá Jan Van Daele.