Interj

Pavol Dia: n is nemegyszer tltem ilyet

Pavol Dia: n is nemegyszer tltem ilyet

A-CSAPAT
|
Interj
| sze 19.10.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A DAC lvonalbeli trtnelmnek a legeredmnyesebb gllvje szemlyesen tekintette meg a homonnai kupamrkzst, s a hrmas spsz utn megosztotta velnk a vlemnyt a ltottakrl.

Pavol Dia, aki 49 tallatval a DAC els ligs trtnelmnek mindekori legjobb gllvje, nem hagyhatta ki a tegnapi Homonna-DAC (2:1) kupameccset. Annak idejn ugyanis mindkt klub mezt viselte s ezrt az sem volt meglep, hogy a hazaiak t krtk fel az nneplyes kezdrgs elvgzsre. Kellemes meglepets volt, amelyet csak rviddel a tallkoz eltt tudtam meg. A hazai klub elnke a munkatrsaival egytt megkrdezte, hajland lennk-e elvgezni az nneplyes kezdrgst. Termszetesen igent mondtam, mivel mindkt klubban szerepeltem. Bzom benne, hogy a szurkolk is elgedettek voltak kezdte az egykori glvg.

A mrkzs menetrl Pavol Dia gy vlekedett: gy gondolom, az els flidben kiegyenltett jtk folyt, a DAC megszerezte a vezetst s volt helyzete az elny nvelsre is, de sajnos nem sikerlt kihasznlni azt. A msodik jtkrszre sszeszedtk magukat a hazaiak, kiegyenltettek, amivel a szurkolkat is feltzeltk. Csaldott vagyok, a DAC gyzelmt vrtam, de a hazaiak a kzdeni tudsukkal s a gyzelem utni hsgkkel fellmltk a srga-kkeket s megrdemelten jutottak tovbb. A msodik flidben taln mindssze egyetlen lehetsget dolgozott ki a Dunaszerdahely, amikor az tsben hrom jtkos is elvtette a labdt. Ilyen a futball, az lvonalbeli csapat is kikaphat, radsul nha egy harmadosztly grda otthonban is. Ezt n is nemegyszer tltem. Az edz brmit csinlhat, de ha a jtkosok nem olyan teljestmnyt nyjtanak a plyn, amilyet elvrnak tlk, akkor az rgen rossz.

Klubunk legendjval legutbb idn prilisban tallkozhattak a szurkolk a DAC-Slovan rangad alkalmval. Bzom benne, hogy a lehet leghamarabb viszontltjuk egymst Dunaszerdahelyen. Meggrhetem, hogy a hatvanasomkor egszen biztosan elfogadom a meghvst az nnepi kezdrgs elvgzsre tette hozz Pavol Dia, aki 1990 s 1994 kztt 122 lvonalbeli mrkzsen 49 glt szerzett klubunk szneiben. A hatvanadik szletsnapjt jv jliusban nnepli, mi pedig nagy szeretettel vrjuk t a MOL Arnban! s nem csak ez alkalombl.