Hr

Bemutatjuk szombati ellenfelnket: Soroksr SC

Bemutatjuk szombati ellenfelnket: Soroksr SC

A-CSAPAT
|
Hr
| p 13.1.2023, soroksarsc.hu (foto), Milan Vrbe, Krisztin Nagy (text)

Janur 5-n kezdtk meg a tli felkszlst s a msodosztly Soroksr elleni tallkoz, amelynek legnagyobb sikere a Magyar Kupa elhdtsa 1934-bl, lesz az els a tervezett t edzmrkzsnkbl. Az sszecsapst janur 14-n, szombaton 12:00 rai kezdettel rendezik a MOL Akadmin. A belps djtalan.

Alapinformcik az ellenflrl:

Nv: Soroksr SC
Alapts ve: 1905
A klub sznei: srga s fekete
Stadion: Szamosi Mihly Sporttelep befogadkpessg: 5 000 f
Vros: Budapest (csaknem 1 800 000 lakos)

A Budapest XXIII. Kerletben szkel klub szakmai munkjt az egykori kivl kzpplys, az 58-szoros magyar vlogatott Lipcsei Pter irnytja. 2017-ben vette t a csapatot, s egy 8., 7., 10., 8. s ismt 8. hely utn a mai napig megrizte a pozcijt. A Ferencvros farmcsapataknt funkcionl Soroksr eredmnyei az idei szezonban sem tnnek ki az tlagbl.

Az egyttes a szezon szi fele utn a tabella 9. helyn ll, m a 20 csapatos bajnoksg nyugodt kzpmeznyben kzelebb vannak a kiesznhoz, mint a feljutshoz. A legutbbi ngy ttmrkzsen nyeretlenek maradtak, gy a jtkosok nem a legjobb hangulatban vonultak a tli pihenre.

Holnapi ellenfelnk hozznk kpest kt nappal korbban kezdte el a tavaszra val felkszlst, m gyorstott eljrsban mr a harmadik bartsgos tallkozjukra kszlnek. Kezdskppen 1:0-ra legyztk a harmadik ligs Hdmezvsrhelyt, szerdn pedig a kiess ellen kzd msodosztly Kozrmisleny ellen szenvedtek 1:3-as veresget. A Soroksr ellennk vvja az utols eltti felkszlsi sszecsapst, janur 29-n pedig mr jn a listavezet DVTK elleni bajnoki mrkzs.

Ami a jtkoskeretben vgbemen vltozsokat illeti, a budapesti csapat gyenglt. Lrinczy Attila Disgyrbe, a magyar 2. liga llovashoz igazolt, Csontos Dominik s Haris Attila lvonalbeli csapatokhoz rtak al, a tehetsges Halmai dm pedig jelenleg a Ferencvrossal edz. Az helykre eddig csak Sipos Zoltn rkezett a szintn a msodik vonalban szerepl Haladstl.

A Soroksr a szurkolink szmra sem ismeretlen csapat. Ngy ve (2019. janur 19.) a tli felkszls keretn bell tallkoztunk velk, amikor is Eric Davis a meccs vgn szerzett tizenegyesgljval 1:0-s sikert arattunk ellenk. Sznth Reg s Ammar Ramadan is megfordult holnapi ellenfelnknl, jelenleg pedig egykori futballistnk, Alan Kov s az a grg Konstantinos Ikonomou szerepel Soroksron, aki nyron a somorjai farmcsapatunktl igazolt oda. Legkzelebbi ellenfelnk jtkoskeretnek sszrtke a transfermarkt szerint 1,82 milli eur, mg a srga-kk csapatot 12,68 milli eurra takslja a honlap.

A mrkzst lben a hivatalos YouTube-csatornnkon s a Facebook-profilunkon is megtekinthetik.