Mrkzs

Beszmol: Nagymihly-DAC 4:1 (3:0)

Beszmol: Nagymihly-DAC 4:1 (3:0)

Mrkzs
| va 25.7.2021, Kiss Balzs

A belgrdi szezonnyit mrkzs utn veresggel indtjuk a bajnoki idnyt. Nagymihlyban mr az els flidben eldlt a hrom pont sorsa, a folytatsban Taiwo szpt tallata kevs volt a pontszerzshez.

article_bannerarticle_banner

A belgrdi Eurpa Konferencia Liga-mrkzs utn egyenesen Nagymihlyba utazott a csapat, hogy minl tbb ideje legyen felkszlni a Fortuna Liga 2021/2022-es szezonjnak els mrkzsre. Nmeth Antal vezetedz tbb helyen is vltoztatott a kezdcsapaton a Partizan elleni meccshez kpest, de a hadrend maradt a Belgrdban is alkalmazott a 3-5-2-es.

A stadionba az aktulis elrsoknak megfelelen mintegy 2200-an vlthattak volna belpjegyet. Ennyien ugyan nem ltek a tribnn, de a kiltogat hazai szurkolknak s a szrvnyos buzdtsnak ksznheten mgis jobb volt a hangulat, mint azt az elmlt nsges idkben megszokhattuk.

Taiwo az els percben szpen futott el a bal oldalon, de beadsa mr kevsb sikeredett jra. vatos mederben csordoglt tovbb a mrkzs, nagy helyzetek nlkl, elmarad kapura lvsekkel. A hazai beadsok ugyan veszlyesnek bizonyultak, de Brunetti ktszer is a kell pillanatban vgta ki a labdt. A 14. percben hazai akcinak tapsolt a kznsg. Kanu csapta be egy pimasz csellel Njit, majd tzelt, de nem tallta el a kaput.

A korbban egy fl szezont a hazaiaknl eltlt Taiwban gett a bizonytsi vgy, s ha jobban koncentrl, akkor sarokkal szerezhetett volna glt Nicolaescu passzbl a 21. percben. Ehelyett a hazaiak kerltek elnybe. Beskorovainyi szarvashibt vtett, Kanu jtszi knnyedsggel elvette tle a labdt, Begala pedig mintegy 16 mterrl a hlba bombzott 1:0

A glra csupn egy sorfalba bombzott Bali-szabadrgssal vlaszoltunk, s mire helyzetbe kerltnk volna, jtt az jabb hazai tallat. Kanu a vdsort maga mgtt hagyva egyedl vezethette kapura, s nem tette meg neknk azt a szvessget, hogy elrontsa a szz szzalkos ziccert 2:0.

Ez az eredmny sem volt mr kellemesnek mondhat, de a harmadik gl utn igazn keser lett a sznk ze. Mert jtt a harmadik, mg az els flidben. A 45. percben Magda jobbrl rkez beadst a hazaiak vetern csapatkapitnya, ofk fejjel juttatta a kapunkba 3:0.

Vezetedznk a sznetben cserkkel igyekezett megoldst tallni a kiltstalannak tn helyzetre. Njie s Moumou mr nem trt vissza a folytatsra, helykre Divkovi s Rymarenko rkezett. Aktvabban is kezdtk a jtkrszt. A 47. percben Bali pontrgst Taiwo kldte r, majd Nicolaescu bombzott mell Rymarenko leksztst kveten. Schfer a tle megszokott erszakossggal s rmensggel robotolt a kzpplyn, de labdaszerzsbl Nicolaescu csupn egy szgletet tudott kiharcolni.

Futottunk az eredmny utn, mi jrattuk tbbet a labdt, a nagymihlyiak jformn csak kontrbl prblkoztak. Igyekezetnk a 60. percben rett gll, amikor Schfer magasan passzolt elre. Nem tnt tl gretesnek az indts, Taiwo mgis rstartolt, s harciassgnak meg is lett az eredmnye. Kozhukhar kapust megelzve a hlba juttatta a labdt 3:1. Volt mg annyi id htra a meccsbl, hogy remnykedjnk legalbb a pontszerzsben, Nmeth Antal pedig gy gondolta, az jabb cserk kpesek lesznek j lketet adni a tmadsainknak. Nicolaescu s Ciganiks ment le, Andzouana s Vera pedig lehetsget kapott az edztl.

A 71. percben Beskorovainyi llt nagyon kzel a glszerzshez: Bali a sarokpontrl tallta meg a hosszn a labdval, de ukrn vdnk mell clzott. A msik kapunl Jedliknak kellett koncentrlnia Kanu bombjnl. A hazaiak rszrl a csereknt bellt Kvocera keltett zavart htul, m prblkozsainl urai voltunk a helyzetnek. A 74. percben viszont jtt az jabb hazai gl, ezttal Vako volt eredmnyes ofk bal oldali szglett kveten 4:1

Ekkor mr teljesen biztoss vlt, hogy verve hagyjuk el a plyt, de a glarnyon mg javthattunk volna. Az tdik csernk, a tavaszi szezont pp a zemplni csapatnl tlt Sharani azonban a kapusba kldtt egy kzeli ziccert.

A vgre nzk eltt megrendezett bajnoki nyitny nem a mi forgatknyvnk szerint alakult. Az els jtkrszben elkvetett hibinkat hrom gllal bntettk Miroslav Nemec vdencei. Nmeth Antal mind az t cserelehetsgt kihasznlta, de a frissen plyra lpk sem tudtak annyit hozztenni, hogy pontot szerezznk Nagymihlyban. A kvetkez bajnokin lesz erre lehetsgnk, amikor az jonc liptszentmiklsiakat ltjuk majd vendgl a MOL Arnban. Ezt a vasrnapi tallkozt azonban mg megelzi a cstrtki EKL-meccsnk a Partizan Belgrd ellen.

Edzi rtkels:

Nmeth Antal (DAC): Termszetesen nem gy akartunk indtani a szezont. Az ellenfl nagyon szervezetten futballozott. Okosan kivrtak a hibinkra, s kihasznltk azokat. Erre a jtkra szmtottunk a hazai csapattl. Gratullok nekik a gyzelemhez. Sok dolgunk lesz, de elssorban most a Partizan Belgrd elleni meccsre koncentrlunk, mert tovbb akarunk jutni a kvetkez fordulba.

Miroslav Nemec (Nagymihly): Nem szeretnm tlrtkelni a gyzelmet, hiszen tudjuk, hol szerepel a DAC. Gondolatban inkbb a Partizan Belgrd elleni mrkzsen jrhattak. A csapat ma nagyszeren jtszott, mindenki odatette magt. rlk, hogy gyztnk, de tudjuk, hogy a tovbbi fordulkban is bizonytanunk kell.

MFK ZEMPLN NAGYMIHLY - DAC 1904 DUNASZERDAHELY 4:1 (3:0)
Fortuna Liga, 1. fordul, tadin MFK Zempln Michalovce, Nagymihly, 2021.07.25., 17:00
Jtkvezetk: Krovi - trbo, Weiss, 751 nz
Gllvk: 31. Begala, 37. Kanu, 45. ofk, 84. Vako ill. 60. Taiwo
Srga lap: 64. Begala, 85. Magda, ill. 68. Bali 
DAC: Jedlika - Muhamedbegovic, Beskorovainyi, Brunetti - Moumou (46. Rymarenko), Bali (K), Njie (46. Divkovi), Schfer, Ciganiks (61. Vera) - Nicolaescu (61. Andzouana), Taiwo (86. Sharani)
Nagymihly: Kozhukhar - Kotula, Vako, Artabe, Vojtko - Neofytidis - Magda (87. Ranko), Begala (67. Mendez), Oshima, ofk (K) (87. Gembick) - Kanu (74. Kvocera)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 33% : 67%
Lvsek: kapura: 6:5 mell: 4:14
Szabadrgs: 8:15
Szglet: 3:8
Les: 3:2

L SZVEGES KZVETTS