Interj

Cesar Blackman: Bszke vagyok a szz rajtomra

Cesar Blackman: Bszke vagyok a szz rajtomra

A-CSAPAT
|
Interj
| cs 16.3.2023, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Sokat kellett tanulnom, de termszetesen nem bntam meg, hogy Dunaszerdahelyre jttem. Gyerekknt rkeztem, most meg nhny hnapon bell desapa leszek. Cesar Blackman lett a DAC 22. szzadosa az lvonalban.

A Besztercebnya otthonban jtszottad a szzadik bajnoki mrkzsedet a DAC szneiben. Milyen rzsekkel lptl plyra?
Nagyon jl reztem magam, komoly motivcink volt, mivel tudtuk, hogy a gyzelmnk esetn nvelhetjk az elnynket a tblzaton. Klnleges meccs volt szmomra, amelyet kt glpasszal zrtam. A tallkoz eltt visszagondoltam arra, mennyi minden trtnt velem az idig vezet ton. Nagyon j motivcit jelentett szmomra, hogy egy eurpai bajnoksgban elrjem a szz plyra lpst. Most, hogy ez sikerlt, bszke lehetek magamra.

gy tnt, a kt glpasszod mellett nagyon lvezted a mrkzst. gy volt?
Igen. Fantasztikus rzs volt harminct perc elteltvel 3:0-ra vezetni. Fontos volt a siker, hiszen elgg zsfolt a tabella.

Htvgn a dunaszerdahelyi plyafutsod sorn msodik alkalommal osztottl ki kt glpasszt egy meccsen. Emlkszel r, mikor volt az els ilyen alkalom?
Nem.

2020 oktberben a Nagymihly otthonban aratott 4:2-es gyzelem alkalmval. Mondhatjuk, hogy a vasrnapi volt a legjobb meccsed a DAC szneiben?
Szerencsre sok j tallkozm volt mr Dunaszerdahelyen, de remek rzs volt a szzadikon kt glpasszt adni, hozzjrulva a csapat gyzelmhez. Mindenkppen a legsikeresebbek kz sorolom.

A srga-kkben abszolvlt szz sszecsapsod kzl melyik volt a legemlkezetesebb?
Szerintem a legutbbi, a szzadik.

2017-ben, tizenkilenc esztendsen igazoltl hozznk. Mit ltsz, ha sszehasonltod az akkori s a mostani nedet?
Nagyon fiatalon rkeztem Panambl Eurpba. Nem volt knny, hiszen teljesen ms a mentalits, az idjrs s a nyelv is. Akkoriban azt reztem, hogy mg nagyon sokat kell fejldnm, most, t vvel ksbb gy gondolom, a megfelel dntst hoztam a DAC-hoz val igazolsommal. Sokat kellett tanulnom, de termszetesen nem bntam meg, hogy Dunaszerdahelyre jttem. Gyerekknt rkeztem, most meg nhny hnapon bell desapa leszek.

Emlkszel az els DAC-meccsedre a Fortuna Ligban?
Igen, 2018 mrciusban a Rzsahegy elleni 3:0-s gyzelem alkalmval csereknt lltam be. Kt httel ksbb a Nagyszombat ellen mr egsz meccset kaptam. gy reztem, hogy j teljestmnyt nyjtottam. Ez mg a Covid eltt volt, csodlatos hangulat uralkodott a stadionban.

A htvgn ismt a Nagyszombat lesz az ellenfl. Ezttal milyen sszecsapsra szmtasz?
Nehzre, kzdelmesre, hiszen a Spartak elleni meccsek rangadnak szmtanak. Viszont a sajt, a rvidpasszokon alapul jtkunkat kell nyjtanunk s okosan futballoznunk, hogy legyzzk ket odahaza. Mindenkppen a hrom pont megszerzse a clunk.

A bajnoksg mindegyik rsztvevjnek megvannak az ismertetjegyei. Mi jellemz a Nagyszombatra?
Nagyon tudnak kzdeni s jl vdekeznek. Viszont neknk is kivl a vdelmnk s a tmadsorunk is, teht egy minsgi rangadra szmtok. J lenne az idegenbeli hrom pontot egy hazai gyzelemmel mg rtkesebb tenni.

Melyik volt a legemlkezetesebb sszecsapsod a Spartak ellen?
A mr emltett legels, amelyen Bayo gljval nyertnk 1:0-ra. Akkoriban mg minden j volt szmomra. A meccs pards hangulatban zajlott s a mi gyzelmnkkel rt vget. Nagyon rlnk, ha ugyanezt elmondhatnnk majd a vasrnapi meccs utn is.

A DAC lvonalbeli szzadosai

Cesar Blackman lett a 22. olyan futballista, aki csapatunk szneiben hromjegy mennyisg sszecsapson lpett plyra az lvonalban:

Jn Kapko 204, Rudolf Pavlk 200, Fieber Pter 191, Petr Kapar 183, Zskovics Tibor 174, Eric Davis 161, Simon Gyula 155, anta Pter 153, Stanislav Vahala 145, Radvnyi Mikls 135, Pavol Dia 122, Igor Skennk 120, Marko Divkovi 115, Duan Liba s Kalmr Zsolt 111, Milo Tom s Vida Kristopher 106, Jean Paul Boya, Tom Huk s Martin Jedlika 103, Marin Ljubii s Cesar Blackman 100.