Szurkolók

DAC 1904 - Slovan: szurkolói információk

DAC 1904 - Slovan: szurkolói információk

A-CSAPAT
|
Szurkolók
| pé 22.4.2022, Nagy Krisztián, foto: Cséfalvay Á.András
article_banner
article_banner
article_banner

Színes kísérőprogram, biztonsági intézkedések és hasznos tudnivalók – szurkolói útmutató a vasárnapi rangadó előtt!

BELÉPŐJEGYEK ÁRUSÍTÁSA

A Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 7. fordulójában a pozsonyi Slovan csapata látogat a MOL Arénába vasárnap este 19:30-kor.

Az aktuális kormányrendelet alapján a sporteseményeken a nézők a stadion befogadóképességének 100 százalékát foglalhatják el, és megszűnt minden más korlátozás is. A stadionba való belépéshez tehát elegendő felmutatni a bérletet vagy a belépőjegyet.

Belépőjegyek továbbra is kaphatók, online és a jegypénztárakban egyaránt. Az árusításukra vonatkozó információkat itt találják.

A jegypénztár és a DAC store nyitva tartása vasárnapig:
2022. április 22., péntek:
DAC store: 10:00-18:00 | 2-es számú kassza: 15.00-19.04
2022. április 23., szombat:
DAC store: 09:00-12:00 | 2-es számú kassza: 12.00-16.00
2022. április 24., vasárnap (meccsnap: DAC-Slovan):
DAC store: 16:30-22:00 | 2-es számú kassza: 15.30-22.00

A St. Nicolaus SILVER LOUNGE vasárnapi menüje ide kattintva olvasható.

Nincs még klubkártyád? Szerezd be itt:
- online a https://shop.dac1904.sk/klubkartya címen
- vagy személyes a jegypénztárakban a fenti nyitva tartás alatt, illetve a DAC store-ben is.

A bérletek és az egyszeri belépőjegyek pontos helyre – a bérleten/belépőjegyen szereplő ülőhelyre – szólnak. A bérlet átruházható, tehát a tulajdonoson kívül más személy is felhasználhatja, amennyiben az adott árkategóriába tartozik.

ÉRKEZÉS, PARKOLÁS ÉS BELÉPTETÉS A STADIONBA

Felhívjuk szurkolóink figyelmét a stadion körüli, cca. 17:30 órakor életbe lépő közlekedési korlátozásokra.

A Sport utca azon szakasza, mely az Észak 2 lakótelep fele visz, a Mező utca és a Gyurcsó utca kereszteződésében található körforgalomig, ill. a Gyurcsó utca a Kisudvarnoki úttól a körforgalomig 17:45 órától lezárásra kerül a motoros és gyalogos forgalom számára egyaránt. A Sport utcába ezt követően csak a parkolási engedéllyel rendelkező gépjárművek (VIP, hivatalos személyek) lesznek beengedve. A DAC szurkolóinknak javasoljuk, hogy a stadiont a Piactér, Szent István tér vagy a Fenyves lakótelep felől közelítsék meg.

A parkolás a szokásos helyszíneken lehetséges, de a Vásártérre való behajtás csak a közelben található parkolók megteléséig lesz lehetséges, ezt követően szintén lezárásra kerül a motoros forgalom előtt. Javasoljuk még a Max és a Family Center bevásárlóközpontoknál található szabad parkolók használatát. Biztonsági okokból nem javasoljuk a parkolást a Gyurcsó és a Sport utcán.

A hazai csapat szurkolói számára az A, B és C tribünök, illetve a D4 szektor lesznek megnyitva. A kerekesszékesek kijelölt helyei az AB, BC szektor és a Silver VIP alatt találhatók.

A vendégcsapat szurkolói számára a D1 szektor, illetve a CD rész, különálló, a hazai szurkolók szektoraitól elválasztott szektor lesz megnyitva. A vendégszurkolók beléptetése a hazaiaktól elkülönítve történik. A C5 szektor egy része ütközőzónaként üresen lesz hagyva. A vendégszurkolók érkezését a rendőrség biztosítja. A két csapat és a Slovan drukkereinek a stadionhoz való megérkezésekor – a már említetteken kívül – néhány környező utca részleges lezárásra kerülhet. Kérjük a szurkolókat, hogy figyeljék a szervezők és a rendőrség utasításait.

Maga a stadionba való belépés csak a forgókapukon keresztül lehetséges, amelyek a következő helyeken találhatóak:
- az A és B tribün továbbá a B és C tribün sarkán: AP, AB, B1, B2, B3, B4, BC, C1, C2, C3, C4, C5, CD
- az A és D tribün sarkán: D4
- az A tribün recepcióján át: Sky box, VIP
- a C és D tribün sarkán: belépés a CD és D tribünre: a vendégszektor

A D tribünön ezúttal a D4 szektor lesz megnyitva a hazai szurkolók számára; a D tribünre szóló bérletek tulajdonosait kérjük, hogy az említett szektorban foglaljanak helyet.

A szurkoló belépéskor hozzáérinti a megvásárolt belépőt/klubkártyáját a QR kódleolvasóhoz, amivel aktiválódik a forgókapu egy személy belépésére. A forgókapuk csak az arra a tribünre szóló, megfelelő belépők számára engedélyezik a bejutást.

Megkérjük a szurkolókat a korai érkezésre, hiszen a biztonsági vizsgálat során elfogadott intézkedések a szokásosnál több időt igényelnek. A stadion kapui másfél órával a kezdés előtt nyitnak (18:00), a VIP szektorok fél órával előbb (17:30).

A személyes ellenőrzés miatt a női szurkolók számára külön forgóajtók állnak rendelkezésre.

VISSZAVÁLTHATÓ REPOHARAK ÉS CASHLESS RENDSZER A BÜFÉKBEN

A tavaszi szezontól az eldobható műanyag poharakat ún. repoharakra cseréltük. Ezekben kínáljuk az alkoholos és alkoholmentes italokat a MOL Aréna büféiben, beleértve a VIP bárokat is. A visszaváltható repoharak nem csak környezettudatosak, hanem kényelmesebbek, erősebbek és az egyedi tervezésüknek köszönhetően szebbek is.

A pohár egyszeri 2 eurós zálog ellenében megvásárolható, majd bármikor visszaváltható. Az új repohárrendszer működése nagyon egyszerű – minden tudnivalót ide kattintva talál.

A MOL Aréna büféiben csak az ún. Cashless kártyával lehetséges fizetni. Ez a készpénznélküli rendszer a feltöltőkártyák elve alapján működik, helyettesítve a készpénzes fizetést. A szombati találkozó alkalmával is csak ezen a módon tudnak a szurkolók a büfékben fogyasztani.

A Cashless kártyák értékesítése és feltöltése a belépőjegyek értékesítésével egyidejűleg a jegypénztárakban zajlik, azok nyitvatartási ideje alatt. A VIP szektor látogatóinak az A lelátó recepcióján, meccsnapon 16:00 és 20:30 között lesz megnyitva egy cashless kassza. Ezen felül a recepción, illetve a St. Nicolaus SILVER LOUNGE étteremben egy-egy feltöltő automatát helyeztünk el.

FANZÓNA, ARCFESTÉS, HÍRADÓ, DAC STORE, VERSENY 20 EZER EURÓÉRT ÉS FREE WIFI

A mérkőzés napján 17:00 órakor, a B tribün mögött nyit a Fanzóna, ahova várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt. A szurkolók itt több focis versenyt is kipróbálhatnak, harcba szállhatnak a Fortuna fogadóiroda által felajánlott kreditekért és alírást vagy közös fotót kérhetnek Pavol Diňától, a DAC legendás támadójától és legjobb élvonalbeli góllövőjétől. A fanzónáról hamarosan további információt is megtalálnak honlapunkon.

A forgóajtók közelében, a B és C lelátók alatt a kapunyitástól (18:00) újra ingyenes arcfestést szervezünk a szurkolók részére.

A találkozóra kiadott színes meccsfüzetet (Híradó) a DAC store-ban találják majd meg a szurkolók, illetve a képre kattintva letölthető.

Használja ki a vásárlás lehetőségét, és látogasson el a hivatalos DAC store-ba, amely a mérkőzés napján 16:30 órakor nyit, és 22:00-kor zár. A forgókapukon áthaladva is vásárolhatnak a Fanshopban, konkrétan a BC szektorok sarkán, ahol szintén érvényes a szezonbérlettel rendelkezők 5 százalékos árengedménye.

Ebben a szezonban harmadszor látogat stadionunkba a #20EZRES elnevezésű félidei játék. Szombaton három szerencsés DAC-drukker is versenybe szállhat a csodás, 20 000 eurós főnyereményért. Ehhez elég, ha online vagy a stadionba való belépéskor regisztrálja magát a Fortuna sárgába öltözött hoszteszeinél, és máris játékban van. A verseny szabályzatát itt találják.

Az egész MOL Arénában elérhető a szabad internet hozzáférés. Keressék a MOL Aréna free wifi hálózatot, amelybe egyszerűen, a közösségi hálózatok vagy email segítségével tudnak bejelentkezni!

BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

Figyelem! A mérkőzést az 1/2014. számú, a sportrendezvényekről szóló törvény értelmében a rendőrség különleges rendszerű (rizikós) sporteseménynek nyilvánította. A mérkőzés előtt és alatt szigorú biztonsági intézkedések lesznek foganatosítva úgy a szervező, mint a rendőrség részéről. A stadionba való belépés előtt személyi ellenőrzésekre kerül sor.

A stadionba vezető belépési pontokon a szervező szolgálat minden meghatalmazása kihasználásra kerül, méghozzá az ide vonatkozó törvény és a szervező szolgálat elvárt kötelességei betartásának alapján. Azok a személyek, akik láthatólag alkohol vagy egyéb szerek befolyása alatt állnak, nem lesznek beengedve a stadionba; ugyanez azokra is érvényes, akiknél az előbb említett anyagokat találnak a szervezők. Minden transzparens és zászló is ellenőrzésre kerül, amelyek nem lehetnek szilárd rúdon, és amelyek esetlegesen fegyverként használhatók. Abban az esetben, ha az említett tárgyak gyalázó, gúnyolódó szavakat, illetve olyan képeket tartalmaznak, amelyek alkalmasak a köznyugalom megzavarására, elkobzásra kerülnek, és a tulajdonosaikat nem engedik be a stadionba.

Kérjük a szurkolókat, ne hozzanak magukkal más államok szimbólumait, mert ezeket a rendezők nem engedik be a stadionba, és tulajdonosaikat átadják a rendőrségnek.

A pirotechnikai eszközök használata szigorúan tilos. A tiltás megszegése esetén a rendező szolgálat azonnali beavatkozást hajt végre a vétkes ellen.

A belépők egyszer használatosak lesznek, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után már nem lesz lehetséges elhagyni azt, majd ismét visszatérni. Az egész mérkőzés során minden nézőnek magánál kell tartania az érvényes belépőjét, és a találkozó során felmutatnia azt a szervező szolgálat felszólítására.

Figyelmeztetjük szurkolóinkat, hogy bármilyen tárgyak bedobálása a pályára szigorúan tilos. Ennek megszegése szabálysértésnek minősül, amely a stadionból való kizárást von magával. Az egész stadiont és az egyes szektorokat kamerarendszer figyeli majd. Minden kamera által rögzített incidens azonnali kiértékelésre és elrendezésre kerül a szervező szolgálat és a rendőrség által. Rendbontás esetén a biztonsági egységek azonnali beavatkozása következik.