Interj

Dominik Kruzliak: Teljesen megrdemelt a tovbbjutsunk

Dominik Kruzliak: Teljesen megrdemelt a tovbbjutsunk

Interj
| p 15.7.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Jl vettk az akadlyt, segtett a gyors gl. Dominik Kruliak lett a DAC trtnelmnek az els olyan jtkosa, aki tllpte az ezer jtkpercet az eurpai kupasorozatokban.

article_bannerarticle_banner

rlnk a tovbbjutsnak. Tisztban voltunk vele, hogy nem lesz egyszer dolgunk az szakr krnyezetben s a mfves borts plyn. Jl vettk viszont az akadlyt, segtett a gyors gl. Az ellenfl egyszeren futballozott, fleg beadsokkal veszlyeztetett. Boldog vagyok, hogy sikerlt ezeket kivdekeznnk. Mi irnytottuk a jtkot s teljesen megrdemelt a tovbbjutsunk llaptotta meg az Eurpa Konferencia Liga 1. elselejtezjnek a Cliftonville-DAC (0:3) tegnapi visszavgja utn csapatunk kapitnya, Dominik Kruliak, akinek ez volt a 11. eurpai sszecsapsa srga-kk sznekben. Ezzel berte a klub idevonatkoz statisztikinak az eddigi listavezetit, Kalmr Zsoltot s Marko Divkoviot, m Krui abszolvlta a legtbb jtkpercet az emltettek kzl tegnap a DAC trtnelmnek az els olyan labdargja lett, aki tbb mint ezer percet tlttt a plyn az eurpai kupasorozatok keretn bell.

A DAC rvnyestette a paprformt Belfastban, s vgl lnyegesebben nagyobb glklnbsg gyzelmet aratott, mint egy hete hazai krnyezetben. Az els meccsen sok lehetsgnk volt, nagyobb arnyban is nyerhettnk volna. Taln ennek is ksznheten kezdtk nagyobb sszpontostssal a visszavgt, a vezets gyors megszerzst kveten jl futballoztunk. Irnytottuk a jtkot, s a msodik flidben tovbbi kt alkalommal betalltunk. A csapat kivlan dolgozott, htul sikerlt kapott gl nlkl lehozni az sszecsapst, ami mindenkppen nbizalmat ad a bajnoki tallkozkra is. Mr vasrnap jn a Liptszentmikls elleni meccs, amelyen otthon akarjuk tartani a hrom pontot, majd elkezdjk a felkszlst az Eurpa Konferencia Liga jabb forduljra, amelyben a fereri Vkingur lesz az ellenfelnk.