Mrkzs

Beszmol: DAC 1904 - Nagyszombat 3:1 (1:0)

Beszmol: DAC 1904 - Nagyszombat 3:1 (1:0)

A-CSAPAT
|
Mrkzs
| va 19.3.2023, Kiss Balzs

Fantasztikus gyzelem a kerleti rangadn! Szpsgdjas tallatokkal fektettk kt vllra a nagyszombati Spartakot, s megmutattuk, hogy Krstovion kvl is vannak glvgk a csapatban. Ezttal is pards hangulat uralkodott a MOL Arnban, ahov az jabb gyzelmnknek ksznheten megrkezett a tavasz!

Az els a harmadik ellen ebben a szereposztsban feszlt egymsnak a kt csapat a kerleti rangadn. Mostanban mindenki minket akar legyzni, de mi is le akarunk gyzni mindenkit. A nagyszombati Spartakot is. ket meg plne! A piros-feketk ellen vvott csatk mindig klnlegesek az vtizedekre visszanyl rivalizls miatt. Most is valami ilyenre szmtottunk.

Adrian Gua kt helyen vltoztatott a legutbbi felllson: Kruliak s Ramadan kerlt be a kezdbe Brunetti s Nebyla helyre. A kezdrgs eltt a Kezddik a vadszat! felirat emelkedett a magasba a B-kzp eltt, a szveget 9 piros-fekete brnyka s egy hatalmas srga-kk farkas rajza egsztette ki, elg kifejezen. A futballistk ennek ellenre nem ugrottak vrszomjas fenevadknt egyms nyaknak, megfontolt, taktikus jtk volt kialakulban a plyn.

A vendgeknek mr az 5. percben cserlnik kellett: Ofori fjdalomtl meggytrt arccal rogyott a fre, s nem tudta tovbb folytatni. Helyette Ivn avatkozott jtkba. A meccs els sarokrgst a 9. percben lthatta a szpszm kznsg: a nagyszombatiak kicsiben oldottk meg a szgletet, az akci vgn pedig Paur fejrl tartott a kapunk irnyba a labda, szerencsnkre pp Petr kezbe. A kzpplyn Ker volt csapatunk motorja. Szinte nem volt olyan tmadsunk, melyhez ne lett volna kze. Aprtottk is t rendesen, de a megtlt szabadrgsokat sajnos nem tudtuk glra vltani. Mivel Kalmr a kispadon vrt bevetsre, ezttal Ramadan s Gavri vgeztk el felvltva a pontrgsainkat.

Kiegyenltett meznyjtk zajlott a jtktren, a Spartak leggyakrabban a bal szlrl igyekezett betrni a tmadharmadba, de Pinto, Ker s Risvanis sikeresen visszaverte ezeket a prblkozsokat. A 23. percben Gavri leheletfinom csel utn indtotta a bal szlen Ramadant. Szaporzta a szr src rendesen, s nem is tudtk t mshogy elvlasztani a labdtl, csak szablytalanul. A pontrgst Gavri kldte msfl mterrel kapu fl. t perccel ksbb egy jabb Ker-buktats utn az egsz DAC-kispad egy emberknt ugrott fel, hogy lapot reklamljon, de Smolk jtkvezett nem hatotta meg a reakci.

Lecsorg beadsokkal s Kotrna bal kapuft eltall les lvsvel folytatdott tovbb a jtk. Kevs volt ugyan az igazn komoly glhelyzet, de lktet volt a mrkzs, s a MOL Arna kznsge is lvezte a ltottakat. A 35. percben mr megelgelte a jtkvezet a vendgek kemny jtkt, s srgval jutalmazta Bukata megmozdulst. A 37. percben a liga jelenlegi legjobb gllvje, Krstovi kerlt kishjn glhelyzetbe, de a villmgyors tmads, melyet Ker indtott, sajnos nem vgzdtt gllal.

A 39. percben viszont mr felrobbant a stadion! Blackman jobbrl rkez labdjt Gavri fejelte vdhetetlenl a hlba 1:0. Vantrubnak eslye sem volt a vdsre, annyira gyors s pontos volt a fejes. Ez volt az els kaput eltallt prblkozsunk, s mris vezetst r gl lett belle. Remltk, hogy a msodik flidben is legalbb ennyire hatkonyak lesznk.

Kvnsgunk pedig parancsknt teljeslt, hiszen nmelyek mg el sem foglaltk a helyket a leltn, mikor Ker kzel 20 mterrl risi glt akasztott az ellenfl kapujba, rgtn a 46. percben 2:1. Kt kaput eltall lvs, kt gl ez llt a nevnk mellett a statisztikban a msodik flid legelejn. Hihetetlenl hangzik, de ez volt a hatalmas teherbrs kzpplysunk els tallata csapatunk szneiben. Nan, hogy a Spartak ellen! A kt gl megnyugtat elnynek tnt, de a Nagyszombat ennek ellenre nem adta fel a jtkot.

Az rmt a stadion fltti eget bebort tzijtk tette mg nnepibb a mrkzs 48. percben. Szurkoltborunk ezzel emlkezett meg az 1848-as forradalom s szabadsgharc 175. vforduljra. A B-kzpben egy mrcius 15-i zenetet is a magasba emelkedett. Vitzeink vettk a lapot, s a plyn folytattk a kzdelmet. Gyors, prgs, a Fortuna Liga sznvonalt magasan meghalad volt a jtk, nem unatkoztak sem a jtkosok, sem a szurkolk.

Az 51. percben Krstovi eltt addott risi lehetsg. Taln maga sem szmtott a vdk lbrl lecsorg labdra, ezrt gurtotta kevssel a bal kapufa mell a montenegri glgyrosunk, aki a hten 2027-ig meghosszabbtotta klubunkkal kttt szerzdst. A 72. percben a korbban nlunk is megfordult Taiwo tette izgalmasabb a jtkot, szglet utn kzelrl fejelt a lc al 2:1. Nagyon kellett koncentrlnunk, nehogy a Nagyszombat visszajjjn a meccsbe, mert a mrkzs e peridusban bizony k voltak az aktvabbak, s nhny percre be is szortottak minket. A kznsg azonban ismt 12. jtkosknt llt a csapat mgtt, a fik pedig kemnyen lltk a sarat.

Gua mester rezte, hogy bele kell nylnia a jtkba, s ezt olyan mesteri rzkkel tette, hogy a frissen plyra kldtt Sznth szinte els labdarintsbl bdletes gllal ksznt be a Spartak kapusnak 3:1. A 85. percben jrtunk mr, amikor Sznth jtt, ltott s gyztt! Ballbas lvst sokszor fogjuk mg ismtelni az sszefoglalkban. pp akkor rgtuk a harmadikat, amikor szorongatott bennnket Michal Gapark egyttese, de az jabb tallattal kifogtuk a szelet a Spartak vitorljbl.

lljatok fl, lljatok fl! utastotta a tbbieket a B-kzp. A mrkzs utols pillanatait gy mr llva szurkolta vgig a MOL Arna, amely kis szerencsvel a negyedik glnak is tapsolhatott volna a hajrban. Egy gynyr kontra vgn Pinto tehette volna fel az i-re a pontot, de Vantruba risi bravrral hrtott. Ez legyen a legnagyobb gondunk, remek jtkkal megnyertk a kerleti rangadt, s tovbbra is az len llunk!

Sndor, Jzsef s Benedek vajon zskban hozza a gyzelmet? tettk fel a krdst a rangad eltt, a vlasz pedig egy egyrtelm s hatrozott: igen! Br a hrom riembernek inkbb a melegebb tavaszi idt ksznjk, de Gavri, Ker s Sznth bizony szlltottk az jabb gyzelmet! 17 meccse nem talltunk legyzre, s gy megynk most kthetes vlogatott sznetre, hogy mg mindig 4 ponttal vezetjk a bajnoksgot a Slovan eltt. Kt ht mlva a Zsolnt fogadjuk, mi mst kvnhatnnk, minthogy folytatdjon a tavaszi hadjrat! Mindent bele, fik!

Edzi rtkels:

Adrian Gua (DAC 1904): Nagyon rtkes gyzelem szletett. Nagy akarattal s risi energival jtszottunk, melyet a szurkolinktl is kaptunk. A Nagyszombat mindig nagyon felkszlten rkezik ide. Az elejn sikerlt is nekik a letmadsainkat s a tmadsptseinket blokkolni. Kellett egy kis id, mg megtalltuk a ritmust. Kruliak jobblbasknt a ballbas pozcin jtszott, kellett egy kis id, hogy sszerjen az egsz. Nagyon fontos volt, hogy a flidei sznetig sikerlt betallnunk. Mondtuk a sznetben, hogy ki kell tartanunk, s tovbbra is veszlyes ellentmadsokat kell vezetnk. A msodik jtkrsz elejn Ker egy nagyszer letmads utn betallt. Tudtuk viszont, hogy a Spartak nem adja fel, hiszen harcias, j csapat, s ez most is beigazoldott. A fontos az volt, hogy a szpts utn mikor tlltunk a hrom bels vds s kt tmads jtkra Sznthnak sikerlt egy nagyon szp glt szerezni. Az a pillanat, ami Besztercebnyn nem jtt neki ssze, most sajt kznsg eltt sikerlt. Ez nagyon lnyeges volt. risi hangulat uralkodott a stadionban. Ksznm a szurkolknak a buzdtst. Nehz mrkzs volt, de nagyon rlnk a gyzelemnek!

Michal Gapark (Nagyszombat): Ajndkba adtuk a DAC-nak a glokat. Nylt focit akartunk jtszani, s nyerni jttnk ide. Az els flidben magasan letmadtunk, vendgltinknak hossz labdkkal kellett jtszaniuk, de mikor megszereztk a lepattankat, hinyzott a minsg a jtkunkbl ahhoz, hogy meg is tudjuk azokat tartani. Ebbl kvetkezett, hogy sok ellentmadsa volt a hazai csapatnak. A legnagyobb problma pedig az volt, hogy sszekevertk azokat a terleteket, ahol konstruktvan akartunk jtszani. Nem erre kszltnk. Azt kveten, hogy visszatrtnk a meccsbe egy gllal, csinltunk egy jabb risi hibt, amibl megszletett a harmadik hazai tallat, s ezzel el is dlt a mrkzs.

L SZVEGES KZVETTS 

DAC 1904 - FC SPARTAK NAGYSZOMBAT 3:1 (1:0)
Fortuna Liga, rjtszs, 2. fordul, MOL Arna, Dunaszerdahely, 2023.03.19., 17:30
Jtkvezetk: Smolk - Hancko, Jekkel
Nzszm: 7390
Glszerzk: 39. Gavri, 46. Ker, 85. Sznth, ill. 72. Taiwo
Srga lap: 53. Ker, ill. 35. Bukata, 41. Taiwo
DAC 1904: Petr - Pinto, Risvanis, Kruliak (K), Andzouana - Ker, Dimun, Ramadan (82. Sznth) - Blackman (82. Muhamedbegovi), Krstovi (90. Kalmr), Gavri (64. Nebyla)
Nagyszombat: Vantruba - Kotrna (K), tetina, Savvidis, Ka, Twardzik - Bukata (46. Prochzka), Paur (46. tefnik) - Daniel (68. Ristovski), Taiwo, Ofori (5. Ivn), (68. Azevedo)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 44% : 56%
Lvsek: kapura: 6:2, mell: 8:13
Szabadrgs: 12:5
Szglet: 3:6
Les: 2:0