Hír

Gyere velünk a DAC-ra - Zsigárdról!

Gyere velünk a DAC-ra - Zsigárdról!

A-CSAPAT
|
Hír
| sze 29.3.2023, Nagy Krisztián, foto: Cséfalvay Á.András
article_bannerarticle_banner

A vasárnapi DAC-Zsolna bajnokin a Zsigárdi Alapiskola diákjait fogadjuk a Gyere velünk a DAC-ra! projekt keretén belül.

A hétvégi DAC-Zsolna (2023. április 2., 19:30 ó) bajnoki mérkőzésen is folytatódik csapatunk számára a felsőházi rájátszás. Ez lesz az ötödik meccs, amelyen látogatókat fogadunk a „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt keretén belül, mégpedig Zsigárdról.

A beérkező regisztrációkból ugyanis a Zsigárdi Alapiskolából diákjait választottuk. Az ő jelentkező levelükben – többek között – a következő indoklás olvasható:

„A Zsigárdi Alapiskola tanulói nagy DAC-rajongók. Ezt bizonyítja, hogy már két alkalommal is részt vettünk a csapat mérkőzésén. Nagy örömünkre szolgálna, ha ezúttal a meccsnézés mellett körbevezetnének bennünket az egész stadionban és közös fotókat készíthetnénk a játékosokkal.”

Az összes többi érdeklődőnek is köszönjük a beküldött regisztrációt! A projekt két hét múlva, a DAC-Zólyombrézó mérkőzés alkalmával is folytatódik, a regisztrációval kapcsolatosan kövessék honlapunkat!

A „Gyere velünk a DAC-ra!” projektről

A 2017-es év elején meghirdetett kezdeményezésünk olyan alap- és középiskolás diákok felé irányul, akik szeretnék élőben átélni a MOL Aréna hangulatát. Eddig már több száz fiatalt fogadtunk, a bővebb régió iskoláiból és fiatalokkal foglalkozó szervezeteiből.

A program keretében a DAC néhány játékosával ellátogatunk a kiválasztott iskolákba, ahol a diákok saját környezetükben, személyesen találkozhatnak a kedvenceikkel. A buszos szállítás és a meccsbelépők árát is a klub állja, sőt még DAC-os ajándékokkal is kedveskedünk a gyerekeknek.

A Gyere velünk a DAC-ra! felhívásra bármelyik ifjúsági szervezet, ill. alap- és középiskola jelentkezhet, ehhez csupán egy regisztrációs űrlap kitöltése szükséges. A maximális létszámot 30 diák és az őket kísérő 2 pedagógus alkothatja.

A meccsnapon az alábbiak szerint alakul a mintegy 4-5 órás program:
- a gyerekeket autóbusz veszi fel a saját iskolájuk előtt, 2 órával a mérkőzés kezdete előtt, max. 40 km-re Dunaszerdahely környékén
- a DAC hazai mérkőzésének megtekintése a MOL Arénában
- ajándéktárgyak kiosztása, valamint fényképezkedés az A csapat tagjaival
- a találkozó után a gyerekek autóbusszal jutnak vissza az iskolába

A fentebb olvasható aktivitásokat a DAC INGYEN kínálja az iskoláknak és a szervezeteknek!