Interjú

Kalmár Zsolt: Megérdemeltük a győzelmet

Kalmár Zsolt: Megérdemeltük a győzelmet

A-CSAPAT
|
Interjú
| hé 3.4.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő, Cséfalvay Á.András
article_banner
article_banner
article_banner

„A játékunk szempontjából nem ez a meccs volt a szezon legjobbja, de az ilyen győzelmek a legértékesebbek, hiszen, ha valamit el akarunk érni, akkor minden mérkőzést be kell húznunk.” A tegnapi DAC-Zsolna (1:0) találkozót Kalmár Zsolt értékelte.

„Nehéz meccs volt, tudtuk, milyen minőséget képvisel az ellenfél. Mindkét csapat támadófocit játszott, sajnos rohanós meccs volt. Egy ilyen típusú összecsapáson higgadtabban kell futballozni és az ellenfél tértfelén tartani a labdát, hiszen sokszor eljutottunk a kapujuk elé, de ott elkapkodtuk a befejezéseket. A letámadásunk nem működött mindig hatékonyan, elöl nem tudtunk labdákat szerezni. A válogatott szünet utáni mérkőzések általában nehezebbek, de a lényeg a győzelem, aminek nagyon örülünk. Hat pontra növeltük a Slovannal szembeni előnyünket, és már a hétvégi óriási rangadóra készülünk” – nyilatkozta a tegnapi DAC-Zsolna (1:0) ligameccs után Kalmár Zsolt, aki csereként a 17. percben a sérült Nikola Krstović helyére érkezett.

Csapatkapitányunk pályára lépett Magyarország mindkét márciusi mérkőzésén, az Észtország elleni 1:0-s sikerből gólpasszal vette ki a részét. „Az eredményes nemzetközi mérkőzések után jókedvűen tértem vissza Dunaszerdahelyre. Nem volt könnyű csereként beállnom, hiszen nagyjából egy percet melegíthettem csak, ezért kellett tíz-tizenöt perc, mire felvettem a ritmust, de megtettem mindent. Gratulálok a csapatnak, nagyszerűen küzdöttünk. A játékunk szempontjából nem ez a meccs volt a szezon legjobbja, de az ilyen győzelmek a legértékesebbek, hiszen, ha valamit el akarunk érni, akkor minden mérkőzést be kell húznunk. Bármilyen játékkal, bárhogy alakul, csak győzelemmel végződjön. Látszik, hogy nagyon jó az együttes mentalitása, próbáltam a pályán is tüzelni a fiúkat, hogy ne aludjunk bele a meccsbe. Ez sikerült is, a Zsolna nem tudott helyzetet kialakítani. Voltak távoli lövéseik, amelyek azonban nem jelentettek veszélyt a kapukra. Összességében megérdemeltük a győzelmet, az utolsó félórában volt három-négy olyan lehetőségünk, amelyek kihasználásával el tudtuk volna dönteni a mérkőzést.”

A 2022/23-as idényből már csak hét forduló maradt, a következő játéknapon pedig a tavasz egyik legnagyobb rangadója vár ránk – vasárnap 17:30-kor a címvédő pozsonyi Slovan otthonában lépünk pályára. „Örülünk a hatpontos előnynek, de még nincs vége a bajnokságnak. Készülünk a következő összecsapásra, Pozsonyba is győzelmi célokkal utazunk. Remélhetőleg a küzdelmes teljesítmény ugyanilyen eredménnyel párosul majd a Slovan otthonában is. Semmin sem kell változtatnunk, a legutóbbi meccseken jó teljesítményt nyújtottunk, tegnap is nagyot küzdöttünk. Ugyanezzel a mentalitással utazunk Pozsonyba, ahol szintén három pontot akarunk szerezni” – tette hozzá a 27 éves válogatott középpályás.