Interjú

Miroslav Káčer: Minden kérdés nyitott még

Miroslav Káčer: Minden kérdés nyitott még

A-CSAPAT
|
Interjú
| csü 4.8.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

„Az ehhez hasonló ütközeteknek köszönhetően fejlődhetünk csapatként és egyénileg is.” A tegnapi DAC-FCSB (0:1) összecsapás a 26 éves középpályásunk, Miroslav Káčer szemével.

„Az ellenfél megmutatta a tudását, arra kényszerített minket, hogy többet fussunk. Úgy gondolom azonban, hogy ez csak a javunkat szolgálja, az ehhez hasonló ütközeteknek köszönhetően fejlődhetünk csapatként és egyénileg is. Mindenképpen a román együttes volt az eddigi legjobb ellenfelünk az európai kupaporondon, de várjuk az idegenbeli visszavágót. Minden kérdés nyitott, bízom benne, hogy képesek vagyunk kiharcolni a továbbjutást. Dominik Kružliak kiállítása után még nagyobb elszántságot éreztem a csapaton az egyenlítés érdekében, jól reagáltunk a piros lapra. Volt néhány helyzetféleségünk, amelyekben azonban nem voltunk kellőképpen határozottak. Pont az ilyen részletek döntenek egy erős gárda elleni összecsapáson. Az ellenfél a vezetés megszerzését követően visszahúzódott, tudták, hogy a visszavágón odahaza lépnek pályára, ahol erősek” – állapította meg az Európa Konferencia Liga 3. előselejtezőjében megrendezett DAC-FCSB (0:1) párharc első felvonását követően együttesünk 26 esztendős középpályása, Miroslav Káčer, aki ismét a sárga-kékek egyik kulcsfigurája volt.

A Plzeň csapatától érkezett erősítésünk a hazai vereség ellenére is optimista. „Egész biztosan nagyon nehéz dolgunk lesz Bukarestben, de mindent bele kell adnunk. Úgy vélem, sikerrel járhatunk. Tegnap nem igazán erőltettük a befejezéseket, mindössze egyetlen kaput eltaláló lövésünk volt. Ez kevés, hazai környezetben veszélyesebben kellene futballoznunk, amivel nyomást gyakorolhatnánk az ellenfélre. Felkészültünk az FCSB kellemetlen fizikai játékstílusára, személy szerint szeretem ezt a felfogást. Főleg az első félidőben magasan letámadtak minket a vendégek, ezért gyakrabban választottuk a felívelt labdákat. Nem volt okunk így játszani, hiszen megvan a tudásunk, hogy rövidpasszokkal helyzetekbe kerüljünk, ráadásul a pálya talaja is kiválóan elő volt készítve. Az edzéseken folyton ezt csináljuk. Még így is sikerült néhány jó támadást vezetnünk, de az utolsó passzokba rendszerint hiba csúszott. Ezen még mindenképpen dolgoznunk kell, hogy veszélyesebbek legyünk. Talán, ha rendelkezésre állt volna a videóbíró, más a végeredmény, ezt azonban már nem tudjuk megváltoztatni. A visszavágónak is teljes erőbedobással vágunk neki, gólt, gólokat kel lőnünk és nem szabad kapnunk. Tovább akarunk jutni, ehhez azonban veszélyesen kell támadnunk és egységesen védekeznünk. Jelenleg viszont már a vasárnapi Zólyombrézó elleni idegenbeli meccsre összpontosítunk” – tette hozzá a zsolnai nevelésű futballista, aki a cseh bajnokcsapattól egyéves kölcsönbe érkezett Dunaszerdahelyre, amely esetleges vételi záradékot is tartalmaz.