Interjú

Nikola Krstović: Az első perctől az utolsóig élveztem a mérkőzést

Nikola Krstović: Az első perctől az utolsóig élveztem a mérkőzést

A-CSAPAT
|
Interjú
| va 27.2.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

„Elsősorban annak örülök, hogy csapatként voltunk sikeresek a meccsen, ez a győzelem komoly segítség lehet az elkövetkező fordulókra nézve.” A 21 éves montenegrói támadó professzionális pályafutása második mesterhármasát szerezte.

A háromgólos montenegrói hős. Krstović-Zsolna 3:1. Nikola Háromgólosović. Ezekkel és hasonló címekkel illethetnénk Nikola Krstović az alapszakasz utolsó fordulójában megrendezett DAC-Zsolna (3:1) mérkőzésen nyújtott teljesítményét. A huszonegy esztendős támadó lett a második olyan futballistánk, aki mesterhármast szerzett a MOL Arénában. Rajta kívül erre csak Marko Divković volt képes 2020 júniusában a Nagymihály felett aratott 5:0-s győzelem alkalmával. „Jobbal, ballal és fejjel is betaláltam, így ez a tökéletes mesterhármas. Az elsőtől az utolsó percig élveztem a mérkőzést. Fontos volt, hogy gyorsan vezetést szereztünk, az első gól után sokkal könnyebben ment a futball. Üdvözletem küldöm a családomnak, mindenkit puszilok, rendkívül boldog vagyok” – jelentette ki érzelmektől fűtötten a tegnapi összecsapást követően.

Krstović tehetséges góllövőként tavaly szeptemberben érkezett hozzánk a belgrádi Crvena zvezda együttesétől, a 2018/19-es szezonban pedig a montenegrói élvonal legeredményesebb játékosa lett. Akkor tizenkilenc éves volt, de már tizenhét esztendősen, 2017 októberében megszerezte pályafutása első mesterhármasát a felnőttek között a Zeta Golubovac-Kom Podgorica (4:2) találkozón. A tegnapi meccsig az volt az egyetlen háromgólos meccse. „A vezetőedző vagy a klub részéről sem érzek megnövekedett nyomást azzal kapcsolatban, hogy nekem kellene átvennem Ramirez vagy a többi egykori gólvágó szerepét. A pályán egyre felszabadultabb vagyok, remekül érzem magam, aminek a Zsolna elleni mesterhármas is az eredménye. Elsősorban annak örülök, hogy csapatként voltunk sikeresek a meccsen, ez a győzelem komoly segítség lehet az elkövetkező fordulókra nézve. Természetesen boldogan veszem tudomásul, hogy a csapat legeredményesebb játékosa vagyok, hiszen pont ezt is várják el tőlem. A téli felkészülés során három gólt szereztem, de éreztem, hogy jobban is teljesíthettem volna, ezért is vagyok boldog amiatt, hogy ilyen jól sikerült a tegnapi összecsapás számomra. Köszönöm a szurkolók támogatását, nekik is nagy szerepük van a három találatomban. Bízom benne, hogy továbbra is jól teljesítek majd. A klubhoz való érkezésemkor azt mondtam, hogy a szezon végéig szeretnék legalább tíz gólt szerezni. Továbbra is ez a cél lebeg a szemem előtt” –tette hozzá a kétszeres szerb bajnok, aki tegnap 15 mérkőzés/5 gólra javította mérlegét a Fortuna Ligában.