Hír

Gyere velünk a DAC-ra: Ez többről szól, mint a futball…

Gyere velünk a DAC-ra: Ez többről szól, mint a futball…

A-CSAPAT
|
Hír
| sze 5.4.2023, Nagy Krisztián, foto: Cséfalvay Á.András
article_banner
article_banner
article_banner

Íme, a zsigárdi diákok élménybeszámolója és a következő regisztráció feltételei.

A múltheti DAC-Zsolna találkozón folytatódott a „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt, amelynek keretén belül a Zsigárdi Alapiskola diákjai látogattak el a MOL Arénába – az ő élménybeszámolójukat alább olvashatják.

Mostantól pedig már lehet jelentkezni a következő hazai bajnoki mérkőzésre is, amelyen 2023. április 14-én, pénteken 17:30 órakor az újonc Zólyombrézó csapata ellen lépünk pályára.

Az említett találkozóra jövő hét szerdáig, 2023. április 12-ig, 12:00 óráig lehet regisztrálni. A jelentkezési formanyomtatványt innen töltheti le; kérjük, hogy kitöltése után küldjék el azt a marketing@dac1904.sk email címre. A jelentkezési lapra kérünk egy rövid indoklást, hogy miért éppen az ön iskoláját, szervezetét válasszuk. A legfrappánsabb választ beküldő a mérkőzés mellett a DAC játékosainak látogatását is élvezheti saját környezetében.

A Zsigárdi Alapiskola tanulóinak élménybeszámolója a DAC-Zsolna bajnoki mérkőzésről:

Kiskoromtól kezdve szüleimmel rendszeresen járok a dunaszerdahelyi focicsapat mérkőzéseire. Minden egyes alkalommal, mikor felcsendül a Nélküled c. felvidéki himnusz, boldogság tölt el, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt énekelnek és szurkolnak a csapatnak. Ez többről szól, mint a futball
Udvaros Márton

Nagyon hálás vagyok, hogy az osztályommal együtt szurkolhattam a csapatnak. Együtt ujjongtunk, amikor berúgták a győztes gólt. Győzelmük valódi csapatmunka volt.
Tóth Boglárka

Lány létemre nagy focirajongó vagyok, a televízióban nem ér olyan adrenalin, mint élőben a stadionban, ezért is, ha tehetem, élőben nézem a mérkőzéseket.
Vanko Vanessza

A foci kiskorom óta az életem része. Sokat jártam az édesapám mérkőzéseire. A szurkolók éljenzése, szurkolása mindig feldobja a hangulatomat.
Balogh Eszter

Nagyon örülök annak, hogy a mi iskolánk kapta a meghívást erre a focimeccsre, hiszen nem mindenkinek adatik meg, hogy a barátaival együtt szurkolhasson a focistáknak.
Urbančok Klaudia

Nagyon jó volt, hogy körülnézhettünk a stadionban és még ajándékokat is kaptunk. Lelkesen szurkoltuk végig a meccset és nagyon örültünk, hogy győzött a kedvenc csapatunk. Nagy élmény volt találkozni a játékosokkal is.
Jacsa Ádám

A „Gyere velünk a DAC-ra!” projektről

A 2017-es év elején meghirdetett kezdeményezésünk olyan alap- és középiskolás diákok felé irányul, akik szeretnék élőben átélni a MOL Aréna hangulatát. Eddig már több száz fiatalt fogadtunk, a bővebb régió iskoláiból és fiatalokkal foglalkozó szervezeteiből.

A program keretében a DAC néhány játékosával ellátogatunk a kiválasztott iskolákba, ahol a diákok saját környezetükben, személyesen találkozhatnak a kedvenceikkel. A buszos szállítás és a meccsbelépők árát is a klub állja, sőt még DAC-os ajándékokkal is kedveskedünk a gyerekeknek.

A Gyere velünk a DAC-ra! felhívásra bármelyik ifjúsági szervezet, ill. alap- és középiskola jelentkezhet, ehhez csupán egy regisztrációs űrlap kitöltése szükséges. A maximális létszámot 30 diák és az őket kísérő 2 pedagógus alkothatja.

A meccsnapon az alábbiak szerint alakul a mintegy 4-5 órás program:
- a gyerekeket autóbusz veszi fel a saját iskolájuk előtt, 2 órával a mérkőzés kezdete előtt, max. 40 km-re Dunaszerdahely környékén
- a DAC hazai mérkőzésének megtekintése a MOL Arénában
- ajándéktárgyak kiosztása, valamint fényképezkedés az A csapat tagjaival
- a találkozó után a gyerekek autóbusszal jutnak vissza az iskolába

A fentebb olvasható aktivitásokat a DAC INGYEN kínálja az iskoláknak és a szervezeteknek!