Interjú

Sebastian Nebyla: Bárcsak Krsto így folytatná a gólgyártást!

Sebastian Nebyla: Bárcsak Krsto így folytatná a gólgyártást!

A-CSAPAT
|
Interjú
| ke 14.3.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
'

„Örülök a gólpasszomnak, boldog vagyok, hogy Krsto betalált, de a győzelem és a mesterhármasa még nagyobb örömet okoz.” Sebastian Nebyla a besztercebányai győztes mérkőzésről.

„Nehéz összecsapásra számítottunk, de az első félidőben kiváló teljesítményt nyújtottunk, a saját játékunkat produkáltuk, aminek a három gól formájában meg is lett az eredménye. A félidőben azt beszéltük meg, hogy így kellene folytatnunk tovább is, mert bármi megtörténhet, az ellenfél betalál és ezzel lendületbe jön. Ez így is lett, a hazaiak vérszemet kaptak és egy gólra feljöttek. Mi azonban igyekeztünk megtartani az eredményt és nagyon örülünk a három pontnak” – összegezte a vasárnapi Besztercebánya-DAC (2:3) találkozót Sebastian Nebyla, aki 45. alkalommal lépett pályára a Fortuna Ligában, az idei szezonban 15-ször kapott lehetőséget.

A huszonegy éves középpályás neve a mérkőzés statisztikáiba is bekerült: a 31. percben Krstović második találata előtt ő adta a gólpasszt. A balszélről bal lábbal tűpontos beadást küldött a gólvágónk fejére, aki ellentmondást nem tűrően alakította 0:2-re az eredményt. Örülök a gólpasszomnak, boldog vagyok, hogy Krsto betalált, de a győzelem és a mesterhármasa még nagyobb örömet okoz. Bárcsak ilyen ütemben folytatná a gólgyártást, amelyek győzelmekhez segítik a csapatot.”

Az első rájátszásbeli fordulót követően négypontos előnnyel vezetjük a tabellát a második helyezett Slovan előtt. „Az igazat megvallva, a mérkőzés előtt tudtuk, hogy a Slovan vereséget szenvedett, ám nekünk csak saját magunkra és a teljesítményünkre kellett összpontosítanunk. Győzni akartunk, a saját stílusunkban játszani, nagyon örülök a három pontnak. A szurkolóinknak is köszönjük, boldog vagyok, amiért Besztercebányára is ennyien elkísértek minket, komoly segítség voltak. Remélhetőleg továbbra is kilátogatnak majd és velük közösen elérjük a céljainkat és sikeresek leszünk.”

A márciusi válogatott mérkőzéseket megelőző szünet előtt, amely során Sebo valószínűleg tagja lesz a 21 éven alatti szlovák válogatott keretének, még egy bajnoki forduló vár csapatunkra. Vasárnap 17:30 órai kezdettel a nagyszombati Spartakot fogadjuk, ahol Nebyla az ifjúsági éveit töltötte. „Szerintem mindegyik futballista máshogy veszi az egykori csapata elleni összecsapásokat, ahol néhány évet lehúzott. Viszont már több ilyen meccsel a hátam mögött picit máshogy tekintek erre, és azt szeretném, hogy a Nagyszombat ellen is otthon tartsuk a három pontot.”  

article_bannerarticle_banner