Interjú

Kalmár Zsolt: A szurkolók miatt is meg kell csinálnunk

Kalmár Zsolt: A szurkolók miatt is meg kell csinálnunk

A-CSAPAT
|
Interjú
| hé 1.5.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

„Most kell mindenkinek odatennie magát és megmutatni, mi rejlik bennünk.” Csapatkapitányunk nyilatkozata a tegnapi Zólyombrézó-DAC (2:0) mérkőzés után.

„Az első húsz percben legalább három gólt kellett volna rúgnunk, ha nem többet, megvoltak a lehetőségeink. Azt követően a Zólyombrézó vette át az irányítást, voltak szögleteik, helyzeteik. Sajnos a félidő végén ismét pontrúgás után kaptunk gólt, akárcsak a legutóbbi három meccsen, bár készültünk ezekből. A hazaiak összes szöglete életveszélyes volt. Majd a vezetőedző elmondja a véleményét erről, de ezt közösen is át kell beszélnünk, hiszen komoly helyzeteket nem igazán tudnak ellenünk kialakítani, de pontrúgásból rendre gólt kapunk. Lehet, hogy a fejekben van egy kis nyomás vagy koncentrációhiány – ezt ki kell küszöbölnünk” – nyilatkozta a tegnapi Zólyombrézó-DAC (2:0) bajnoki mérkőzés után Kalmár Zsolt, aki a 60. percben lépett pályára. „Rögtön az érkezésem után volt egy helyzetem, de Kružliak fejese is nagy lehetőség volt. Ha akkor kiegyenlítünk, szerintem meg tudtuk volna nyerni a mérkőzést, hiszen az egy nagy löketet adott volna. 3-5-2-es és 4-3-3-as felállásban is megvoltak a helyzeteink, így nem az volt a lényeg, hanem az első gól. Ha mi szerezzük, akkor szerintem a hazaiak kinyílnak, több területünk van és eldönthettük volna a mérkőzést. Sajnos olyan fázisban vagyunk, amely során több helyzet szükséges a gólhoz.”

Az eddigi 29 forduló során 27 mérkőzésen lőttünk legalább egy gólt, csak két alkalommal nem – mindkétszer a Zólyombrézó otthonában. Tegnapi vereségünkkel, amely a negyedik volt az idényben, kétpontos hátrányba kerültünk a Slovannal szemben. Vasárnap épp a pozsonyiakat fogadjuk a teltházas MOL Arénában. „Hétvégén jön a mindent eldöntő rangadó, amelynek tiszta fejjel kell nekivágnunk. A hét folyamán át kell beszélni a dolgokat, elmondani, miben kell változtatnunk és készülni a vasárnapi találkozóra. Most kell mindenkinek odatennie magát és megmutatni, mi rejlik bennünk. Csapatként kell működnünk és küzdenünk a szezon utolsó három mérkőzésén. Úgy gondolom, a Slovan ellen meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk visszatérni a győztes útra. Nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy tegnap is ennyien elkísértek minket. Bíztattak bennünket, elmondták, hogy mögöttünk állnak, miattuk is meg kell csinálnunk. Azt üzenném nekik, hogy mindent beleadunk és meg fogjuk csinálni. Egy ekkora szurkolótábor egy további óriási motivációt jelent számunkra” – tette hozzá a csapatkapitány.