Szurkolók

DAC-Szenice: szurkolói információk

DAC-Szenice: szurkolói információk

A-CSAPAT
|
Szurkolók
| csü 18.11.2021, Nagy Krisztián, foto: Cséfalvay Á.András

Minden fontos információ a szombati ligamérkőzésre érkező szurkolók számára.

BELÉPŐJEGYEK ÁRUSÍTÁSA

A Fortuna Liga 15. fordulójában az FK Senica csapata látogat a MOL Arénába szombat délután 15:00-kor.

Az aktuális kormányrendelet alapján a sporteseményeken a nézők a stadion befogadóképességének 25 százalékát foglalhatják el az ún. „piros járásokban”, köztük a dunaszerdahelyiben is. Ennek köszönhetően szombaton több mint háromezer néző előtt léphetünk pályára.

A MOL Aréna 12 700 férőhelyes, így az Szenice elleni találkozóra 3 175 szurkoló látogathat ki. A korlátozás miatt minden második sort üresen kell hagyni – kérjük a szurkolókat, hogy a stadion minden pontján kövessék a szervezők utasításait.

Fokozott figyelmet kérünk a szurkolóktól az érvényben lévő korlátozások és egészségbiztonsági előírások (pl. minden második sor üresen hagyása) betartására. Ezek miatt a bérletek és a belépőjegyek nem biztosítják automatikusan a bérleten szereplő ülőhelyet. A helyfoglalást a megvásárolt tribünön belül biztosítjuk, érkezési sorrendben, pl. a C lelátóra szóló bérlettel/belépőjeggyel csak a C lelátóra, a B tribünössel csak a B tribünre lehet belépni.

A bérlet átruházható, tehát a tulajdonoson kívül más személy is felhasználhatja, amennyiben az adott árkategóriába tartozik.

Az egyszeri belépőjegyek sem szólnak pontos helyre; ezek tulajdonosait szintén kérjük, hogy tartsák be az előírt ülésrendet.

Figyelem! A D tribün ezúttal nem lesz nyitva a szurkolók számára; az oda szóló bérletek tulajdonosait kérjük, hogy a B tribünön foglaljanak helyet, és az új belépőjegyükért jelentkezzenek a mérkőzésig a 2-es számú pénztárban.

Belépőjegyek továbbra is kaphatók, online és a jegypénztárakban egyaránt. Az árusításukra vonatkozó információkat itt találják.

A jegypénztár és a DAC store nyitva tartása szombatig:
2021. november 18., csütörtök:
DAC store: 10:00-18:00 | 2-es számú kassza: 14.00-19.04
2021. november 19., péntek:
DAC store: 10:00-18:00 | 2-es számú kassza: 14.00-19.04
2021. november 20., szombat (meccsnap!):
DAC store: 12:00-17:30 | 2-es számú kassza: 11.00-17.30

Felhívjuk azon szurkolóink figyelmét, akik az elmúlt időszakban online vásároltak klubkártyát (CLUBCARD), hogy ezeket a mérkőzés napján a DAC store-ban és a jegypénztárban vehetik át, a feltüntetett nyitvatartási idő alatt.

Az alábbi igazolással rendelkező személyek léphetnek be szabadon a stadionba:
- teljesen beoltott személyek oltási igazolással, vagy
- 48 óránál nem régebbi negatív antigén teszt, illetve 72 óránál nem régebbi negatív PCR vagy LAMP teszt felmutatásával, vagy
- akik dokumentummal rendelkeznek arról, hogy az elmúlt 180 napon belül átestek a COVID-19 betegségen, vagy
- 12 évnél fiatalabbak.

A fenti pontokban leírtakat igazoló nyomtatvány és egy személyazonosító igazolvány (útlevél) felmutatása, amit gyermekek esetén az egészségügyi igazolvány helyettesíti, a mérkőzésre való belépéshez feltétlenül szükséges.

Egyúttal megkérjük szurkolóinkat, hogy tartsák be a higiéniai előírásokat, főleg ezeket:
- a stadionba való belépés és az ott-tartózkodás csakis eltakart felső légutakkal (például szájmaszk, sál, kendő) lehetséges
- a stadionba való belépésnél és a belső helyiségekben is alkoholos kézfertőtlenítő adagolók lesznek kihelyezve és az utasításokat tartalmazó információs plakát
- nyilvános tömegrendezvényen való részvétel esetén a tömegrendezvény helyszínére érkezéskor és az onnan való távozáskor kötelező betartani a személyek közötti 2 méteres távolságot; ez nem érvényes a közös háztartásban élőkre és a partnerekre

Romlik a szlovákiai járványhelyzet, ezért nagyon fontos, hogy betartsuk a higiéniai előírásokat, máskülönben a sportlétesítmények újbóli bezárása fenyeget! A stadionban az OTP-rendszer szigorú ellenőrzése folyik majd.

A mérkőzésen való részvétel regisztrációhoz kötött. Az űrlap a helyszíni jegyvásárlás esetén a pénztáraknál is kitölthető. Ezt a kötelezettséget a Közegészségügyi Hivatal (KH) rendelete szabja meg, és a bérletes szurkolókra is vonatkozik (az a személy regisztrál, aki a bérlettel lép be).

ÉRKEZÉS, PARKOLÁS ÉS BELÉPTETÉS A STADIONBA

Felhívjuk szurkolóink figyelmét a stadion körüli, cca. 13:30 órakor életbe lépő közlekedési korlátozásokra. A parkolás a szokásos helyszíneken lehetséges, de a Vásártérre való behajtás csak a közelben található parkolók megteléséig lesz lehetséges, ezt követően szintén lezárásra kerül a motoros forgalom előtt. Javasoljuk még a Max és a Family Center bevásárlóközpontoknál található szabad parkolók használatát, illetve a Štúr utcán és a Sport utcán való parkolást.

A hazai csapat szurkolói számára az A, B és C tribünök lesznek megnyitva. A kerekesszékesek kijelölt helyei az AB, BC szektor és a Silver VIP alatt találhatók.

A vendégcsapat szurkolói számára nem lesz külön szektor megnyitva.

Maga a stadionba való belépés csak a forgókapukon keresztül lehetséges, amelyek a következő helyeken találhatóak:
- Az A és B tribün továbbá a B és C tribün sarkán: AP, AB, B1, B2, B3, B4, BC, C1, C2, C3, C4, C5, CD
- Az A tribün recepcióján át: Sky box, VIP

A szurkoló belépéskor hozzáérinti a megvásárolt belépőt/klubkártyáját a QR kódleolvasóhoz, amivel aktiválódik a forgókapu egy személy belépésére. A forgókapuk csak az arra a tribünre szóló, megfelelő belépők számára engedélyezik a bejutást.

Megkérjük a szurkolókat a korai érkezésre, hiszen a biztonsági vizsgálat során elfogadott intézkedések a szokásosnál több időt igényelnek. A stadion kapui másfél órával a kezdés előtt nyitnak (13:30), beleértve a VIP szektorokat.

A személyes ellenőrzés miatt a női szurkolók számára külön forgóajtók állnak rendelkezésre.

ARCFESTÉS, HÍRADÓ, DAC STORE, VERSENY 20 EZER EURÓÉRT ÉS FREE WIFI

A forgóajtók közelében, a B és C lelátók alatt a kapunyitástól (13:30) újra ingyenes arcfestést szervezünk a szurkolók részére.

A találkozóra kiadott színes meccsfüzetet (Híradó) a DAC store-ban találják majd meg a szurkolók, illetve a képre kattintva letölthető.

Használja ki a vásárlás lehetőségét, és látogasson el a hivatalos DAC store-ba, amely a mérkőzés napján 12:00 órakor nyit, és 17:30-kor zár. A DAC store-ban egy ún. „Fast line” is kialakításra kerül, a kiválasztott árucikkek megvásárlásának felgyorsítása érdekében. A forgókapukon áthaladva is vásárolhatnak a Fanshopban, konkrétan a BC szektorok sarkán megtalálható sátorban, ahol szintén érvényes a szezonbérlettel rendelkezők 5 százalékos árengedménye.

Ebben a szezonban másodszor látogat stadionunkba a #20EZRES elnevezésű félidei játék. Szombaton három szerencsés DAC-drukker is versenybe szállhat a csodás, 20 000 eurós főnyereményért. Ehhez elég, ha online vagy a stadionba való belépéskor regisztrálja magát a Fortuna sárgába öltözött hoszteszeinél, és máris játékban van. A verseny szabályzatát itt találják.

Az egész MOL Arénában elérhető a szabad internet hozzáférés. Keressék a MOL Aréna free wifi hálózatot, amelybe egyszerűen, a közösségi hálózatok vagy email segítségével tudnak bejelentkezni!

BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

Figyelem! A mérkőzés előtt és alatt szigorú biztonsági intézkedések lesznek foganatosítva úgy a szervező, mint a rendőrség részéről. A stadionba való belépés előtt személyi ellenőrzésekre kerül sor.

A stadionba vezető belépési pontokon a szervező szolgálat minden meghatalmazása kihasználásra kerül, méghozzá az ide vonatkozó törvény és a szervező szolgálat elvárt kötelességei betartásának alapján. Azok a személyek, akik láthatólag alkohol vagy egyéb szerek befolyása alatt állnak, nem lesznek beengedve a stadionba; ugyanez azokra is érvényes, akiknél az előbb említett anyagokat találnak a szervezők. Minden transzparens és zászló is ellenőrzésre kerül, amelyek nem lehetnek szilárd rúdon, és amelyek esetlegesen fegyverként használhatók. Abban az esetben, ha az említett tárgyak gyalázó, gúnyolódó szavakat, illetve olyan képeket tartalmaznak, amelyek alkalmasak a köznyugalom megzavarására, elkobzásra kerülnek, és a tulajdonosaikat nem engedik be a stadionba.

Kérjük a szurkolókat, ne hozzanak magukkal más államok szimbólumait, mert ezeket a rendezők nem engedik be a stadionba, és tulajdonosaikat átadják a rendőrségnek.

A pirotechnikai eszközök használata szigorúan tilos. A tiltás megszegése esetén a rendező szolgálat azonnali beavatkozást hajt végre a vétkes ellen.

A belépők egyszer használatosak lesznek, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után már nem lesz lehetséges elhagyni azt, majd ismét visszatérni. Az egész mérkőzés során minden nézőnek magánál kell tartania az érvényes belépőjét, és a találkozó során felmutatnia azt a szervező szolgálat felszólítására.

Figyelmeztetjük szurkolóinkat, hogy bármilyen tárgyak bedobálása a pályára szigorúan tilos. Ennek megszegése szabálysértésnek minősül, amely a stadionból való kizárást von magával. Az egész stadiont és az egyes szektorokat kamerarendszer figyeli majd. Minden kamera által rögzített incidens azonnali kiértékelésre és elrendezésre kerül a szervező szolgálat és a rendőrség által. Rendbontás esetén a biztonsági egységek azonnali beavatkozása következik. 

article_bannerarticle_banner