Interjú

Miroslav Káčer: Mindegyik mérkőzés egy döntővel ér fel

Miroslav Káčer: Mindegyik mérkőzés egy döntővel ér fel

A-CSAPAT
|
Interjú
| ke 21.3.2023, Nagy Krisztián, foto: Cséfalvay Á.András, Lelkes Ernő
article_banner
article_banner

„Örülök, hogy sikerült végre betalálnom, a srácok már eleget piszkáltak ezzel.” Miroslav Káčer a klubunk színeiben lejátszott 20. bajnoki mérkőzésén megszerezte első gólját.

„Örülök, hogy sikerült végre betalálnom, a srácok már eleget piszkáltak ezzel. Ezt megelőzően nem igazán kezdtük jól a meccsek második félidőit, az ellenfél mindig helyzetet alakított ki vagy beszorított minket. Boldog vagyok, hogy ezúttal fordítva történt, a csapatnak komoly segítséget jelentett a gólom. Tudtuk, hogy ha legyőzzük a Nagyszombatot, elhúzunk tőlük. Ezt akartuk és sikerült is. Remek érzés négy ponttal megelőzni a Slovant. Még nyolc forduló vár ránk, huszonnégy pont megszerezhető, kétszer találkozunk az égszínkékekkel és a további ellenfelekkel szemben is kemény csaták várnak ránk. Számunkra minden mérkőzés egy kisebbfajta döntővel ér fel, meglátjuk, mit jelent majd ez a végelszámolásnál. A kezdő sípszó előtt tudtuk, hogy a Slovan győzött, de csak saját magunkra összpontosítottunk. Besztercebányán nem koncentráltunk arra, amire akartunk, és ez majdnem megbosszulta magát. Vasárnap nyugodtabbak voltunk, a második félidőben nyújtott teljesítményünk teljesen eltérő volt attól, amit az Urpín lába alatt mutattunk. Fontos győzelmet értünk el” – összegezte a felsőházi rájátszás 2. fordulóbeli DAC-Nagyszombat (3:1) rangadóját második és egyben győztes gólunk szerzője, Miroslav Káčer.

Középpályásunk röviddel a második félidő kezdetét követően vette be a nagyszombati Vantruba kapuját, amikor is remekül olvasott le egy játékhelyzetet az ellenfél térfelén, Procházkát megelőzve elcsente a labdát és egy tizenhatoson kívüli szépen helyezett lövéssel megszerezte első találatát klubunk színeiben. Ő lett a DAC élvonalbeli történelmének a 188. góllövője.

A vasárnapi mérkőzés után 204 pályára lépés és 33 gól áll Káčer neve mellett a honi élvonalban. A DAC színeiben 20 meccsen 1 találat a mérlege. „Már azelőtt is láttam, hogy a középső védőjük középre akar passzolni. A labda visszakerült hozzá, ő megpróbált oldalt váltani a passzal, de kitaláltam a gondolatát. Nagyon örülök, hogy végre dunaszerdahelyi színekben is sikerült betalálnom.”

„Mindkét csapat szurkolói fantasztikus hangulatot teremtettek, köszönjük a drukkereink támogatását. Az ellenfél gólja után nem voltunk könnyű helyzetben, még húsz perc hátra volt. Nyomott a Nagyszombat, egy szöglet után szépítettek, amit el akartunk kerülni. Azonban jól reagáltunk a helyzetre, főleg a védelem dolgozott megfelelően. A támadásoknál nem igazán tudtuk megtartani a labdát, ezen még dolgoznunk kell. Egészen jól átvészeltük azt a kritikus tíz percet, majd betaláltunk, eldöntve ezzel a három pont sorsát” – tette hozzá a 27 éves középpályás, akinek a teljesítményét 262-es indexszel mérte az InStat, ami Gavrić (271) után a második legmagasabb mutató volt a rangadón.  

article_bannerarticle_banner