Interj

Spyros Risvanis: Az els naptl bztam a csapatban

Spyros Risvanis: Az els naptl bztam a csapatban

A-CSAPAT
|
Interj
| p 10.3.2023, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

rlk annak, amit a tavasz els ngy meccsn mutattunk s remlhetleg gy folytatjuk tovbb is. Grg vdjtkosunknak jl esett a csapat s az edzk reakcija a Slovan elleni killtst kveten.

Spyros, hogyan rtkelnd az eddigi ngy tavaszi mrkzst?
Tetszets futballt jtszottuk s az eredmnyeink is jk voltak kivve taln a Slovan elleni sszecsapst, br ott tbb mint egy flidt emberhtrnyban kellett jtszanunk, gy az akkor megszerzett egy pontot is sikernek knyvelhetjk el. rlk annak, amit ezen a ngy meccsen mutattunk s remlhetleg gy folytatjuk tovbb is.

A sajt teljestmnyeddel is elgedett vagy?
sszessgben igen. A pozsonyiak ellen mr a tavasz els meccsnek az els flidejben killtottak, de a tbbiek kihztak a bajbl, aminek nagyon rlk. gy mkdik egy igazi csapat. Ha most trtnne meg jra az a szituci, taln nem mennk bele annyira agresszven a prharcba. Labdt akartam szerezni, de picit elkstem a belpmmel. Viszont ez megesik a futballban s a tapasztalatom azt sgta a killtsom utn, hogy semmi mst nem akarok, mint ismt a plyn lenni s j teljestmnyt nyjtani. Mihamarabb el akartam felejteni a piros lapot. Szerencsre ez mr a mlt, mi pedig csak a jvbe s az elttnk ll sszecsapsokra tekintnk.

Hogyan reaglt a killtsodra a vezetedz s a csapat?
Az egyttes sszezrt s rtem is jtszott a msodik flidben. A vezetedz s stbtagok azt mondtk, minden rendben van, a Slovan ellen szereztnk egy pontot s hogy brki juthat a killts sorsra. rltem a reakcijuknak.

Megnyertk az alapszakaszt, br a tavasz kezdetn hrompontos elnyben volt a Slovan, most pedig egypontnyi klnbsggel llunk az len. Szmtottl r, hogy mi futhatunk be elsnek? Milyen rzs a listavezet pozcijban llni?
Az rkezsem els napjtl bztam a csapatban. gy gondolom, az a fontos, hogy meccsrl meccsre haladunk. Mindenki nagyon boldog, hogy elsk vagyunk, ez a csapatnak, a klubnak s a szurkolknak is egy remek dolog. Ebben a szellemben kell folytatnunk a munkt.

A htvgn Besztercebnyra utazunk, amely a hrom jonc egyike. Mit vrsz a mrkzstl s hogyan emlkszel vissza a kt csapat szezonbeli els sszecsapsra?
Minsgi ellenfllel llunk szemben, j tmadjtkosokkal, amely fleg a gyors ellentmadsokban bzik. Az els idegenbeli meccsen htrnyba kerltnk ellenk, de vgl 3:1-re sikerlt fordtanunk. Sokat kell birtokolnunk a labdt s gyorsan futballozni ezek az erssgeink. Bzom benne, hogy ha a sajt jtkunkat mutatjuk s kzdeni fogunk, akkor a gyzelem sem marad el.

Hogyan zajlik a mrkzsre val felkszls?
Remekl, mindenki egyre jobban rzi magt. Szombaton a Rzsahegyrl hazafel tart ton nnepeltnk, de htftl mr kizrlag a Besztercebnya elleni sszecsapsra sszpontostottunk. Csak magunkra koncentrlunk, nem pedig az ellenfelekre.

Rzsahegyre tbb mint hromszz szurkol ksrte el a csapatot, s Besztercebnyra is indt buszjratot a klub. Milyen rzs ilyen szurkoltbor tmogatsval futballozni?
Mindenki nagyon boldog, amikor megltjuk ket az idegenbeli meccseken, nagyon fontosak szmunkra. Bzom benne, hogy ismt sokan lesznek s lvezik majd a mrkzst. Szeretnk ksznetet mondani nekik a csapattrsaim nevben is, remlhetleg tovbbra is ilyen nagy szmban buzdtanak majd minket s egyre tbben lesznek az idegenbeli sszecsapsokon.